دوتپه یکی از بخشهای پنجگانه شهرستان خدابنده با ۲۱ روستای دارای سکنه است.
این منطقه دارای ظرفیت بالای اقتصادی به ویژه در زمینه کشاورزی است، ولی متاسفانه به رغم توسعه در بسیاری از زمینهها کمبودهایی در حوزه سلامت دارد.
این موضوع مشکلات متعددی را برای ساکنان ایجاد کرده است، به طوری که اهالی آن برای دریافت خدمات متعدد درمانی مجبور به عزیمت به مرکز شهرستان یا دیگر شهرهای همجوار هستند.
به گفته بخشدار دوتپه در صورت شبانه روزی شدن درمانگاه مرکز بخش، همه ساکنان روستاهای بخش در اسرع وقت میتوانند از خدمات درمانی برخوردار شوند.
احمد محمدی عیوضی اظهار کرد: موضوع ارتقا مرکز درمانی مرکز بخش دوتپه به درمانگاه شبانه روزی در دست پیگیری است و ضرورت این موضوع در جلسههای مختلف به مسوولان مربوط منعکس شد.
فرماندار شهرستان خدابنده نیز از بازدید کارشناسان وزارت بهداشت و درمان برای بررسی شرایط مراکز بهداشتی و درمانی این شهرستان برای ارتقا به مراکز شبانه روزی خبر داد و گفت: یکی از مراکز هم مرکز بهداشتی و درمانی دوتپه بود، ولی هنوز پاسخ بررسی کارشناسی آن اعلام نشده است.
جواد تاراسی افزود: این مرکز برخی کمبودهایی را داشت که رفع شده تا شرایط آن برای ارتقا به درمانگاه فراهم بشود.
وی خاطرنشان کرد: مرکز بهداشتی درمانی دوتپه از جهت مسائل زیرساختی مشکل چندانی ندارد و امیدواریم با مجموعه اقدامات و پیگیریهایی که شده، حایز شرایط ارتقا به یک مرکز شبانه روزی باشد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان نیز در این خصوص گفت: برای شبانه روزی شدن مراکز درمانی شاخصها و مواردی از جمله جمعیت و فاصله از مرکز شهرستان مورد بررسی قرار میگیرد و در صورت احراز شرایط، این موضوع عملیاتی میشود.
دکتر حسن بختیاری افزود: عمده موضوعی که در مراکز شبانه روزی انجام میشود افزایش تعداد نیرو و کادر درمانی برای ارایه خدمات است که در این زمینه مسأله خاصی نداریم.
رییس شورای اسلامی مرکز بخش دوتپه به پیگیریها برای ارتقای مرکز بهداشتی درمانی دوتپه به درمانگاه شبانه روزی اشاره کرد و گفت: در مواردی، نزدیکی مرکز بخش به مرکز شهرستان یکی از این موانع اعلام میشود، این در حالی است که تعدادی از روستاهای بخش فاصله زیادی با مرکز شهرستان دارد و در بررسیها فقط مسافت خود مرکز بخش تا مرکز شهرستان مورد نظر قرار میگیرد و این از نظر ما شاخص درستی نیست.
حسینعلی، ولی اظهار کرد: منطقه دوتپه به یک منطقه مهاجر پذیر به ویژه در فصل کشاورزی تبدیل شده و جمعیت آن روز به روز در حال افزایش است.
وی افزود: اکنون برای دریافت خدمات درمانی اهالی منطقه تا ظهر فرصت دارند که به مرکز درمانی مراجعه کنند، ولی خارج از این زمان معمولا مردم برای دریافت خدمات راهی مرکز شهرستان یا شهرهای اطراف میشوند.
امسال در ماه محرم اعضای هیات عزاداری «فداییان حضرت علی اکبر (ع)» دوتپه در شهرستان خدابنده بر اساس روال فعالیت چند ساله خود، با اعلام قبلی به مردم برای محل هزینه کرد نذورات، پایگاه فوریتهای پزشکی منطقه خود را تجهیز کردند.
تقی بهرامی از اعضای هیات «فداییان حضرت علی اکبر (ع)» گفت: امسال بر اساس احصای نیازهایی که در روستا انجام شد، اعلام کردیم که نذورات جمع آوری شده برای خرید تجهیزات پایگاه فوریتهای پزشکی هزینه میشود.
وی ادامه داد: امسال جمع نذورات حدود ۱۳۰ میلیون تومان شد و همه آن مبلغ صرف خرید تجهیزات از قبیل دستگاه شوک قلبی، چند کپسول اکسیژن، هوشمند سازی کرکره اورژانس و برخی از نیازهای تاسیساتی پایگاه فوریتهای پزشکی مستقر در روستا شد.
رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان خدابنده حرکت اعضای هیات «فداییان حضرت علی اکبر (ع)» را تحسین برانگیز توصیف کرد و گفت: ما کمبودهایی در مراکز درمانی و پایگاههای فوریتهای پزشکی منطقه داریم و پیشقدمی مردم در احصای این گونه نیازها، جلوه تام و تمام مشارکت در امور خیر است.
میثم معینیان افزود: در لحظاتی وجود یک دستگاه شوک قلبی میتواند موجب این شود که انسانی نجات پیدا کند، ما چنین دستگاهی را در پایگاه فوریت پزشکی دوتپه نداشتیم و جوانان هیات «فداییان حضرت علی اکبر (ع)» روستا، اقدام خداپسندانهای را در تامین این دستگاه انجام دادند که نفس این کار بسیار ارزشمند و ستودنی است.
منبع: ایرنا