سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پرندگان مهاجر و خطر انتقال آنفلوآنزای فوق حاد به انسان

اداره کل دامپزشکی گلستان درباره خطر انتقال آنفلوآنزای فوق حاد از پرندگان مهاجر به انسان هشدار داد.

پری کرمی رییس دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیوردامپزشکی گلستان گفت: با شروع فصل پاییز گذر پرندگان مهاجر از آسمان استان آغاز می‌شود و بسیاری از این پرندگان مخزن بیماری‌هایی نظیر آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان که با انسان مشترک است، هستند.

او افزود: در صورت انتقال این بیماری از پرندگان به انسان علائم آن می‌تواند حتی بدتر از کرونا باشد.

کرمی ادامه داد: افرادی که عادت به شکار پرندگان مهاجر و مصرف گوشت آن‌ها دارند باید از شکار این پرندگان خودداری کنند و اگر در جایی تلفات این پرندگان را مشاهده کردند از دست زدن مستقیم به آن‌ها خودداری کنند.

او افزود: ویروس آنفلوآنزای پرندگان اگر وارد بدن انسان شود توانایی تغییر ژنتیک و تولید یک ویروس جدید را دارد به همین دلیل ضروری است موضوع جدی گرفته شود.

کرمی گفت: در برخی از شهر‌های شمالی شاهد خرید و فروش این پرندگان هستیم و توصیه می‌کنیم افراد از خرید و طبخ این پرندگان خوددری کنند چراکه اگر گوشت پخته شده این پرندگان بیماری را منتقل نکند، اما روند پاک کردن پرنده موجب انتقال بیماری می‌شود.

او ادامه داد: افرادی که پرندگانی مانند غاز و اردک در منزل نگه داری می‌کنند و پرورش می‌دهند از بردن پرنده جدید به منزل خودداری کنند و یا اینکه پرنده جدید را در قرنطینه‌ای دو هفته‌ای نگه دارند چراکه این بیماری به سرعت به طیور منتقل می‌شود و حتی به سگ و گربه هم قابل انتقال است.

کرمی افزود: پرورش دهندگان طیور با مشاهده تلفات غیرعادی حتما موضوع را با دامپزشکی شهرستان خود و یا با شماره ۱۵۱۲ مطرح کنند تا از لاشه پرنده نمونه برداری و علت تلفات مشخص شود.

او گفت: افراد از لاشه پرندگان تلف شده برای تغذیه حیوانات خانگی خود نظیر سگ و گربه استفاده نکنند و حتما لاشه این پرندگان را در گودالی که آهک پاشی شده دفن کنند.

رییس دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور، کرم ابریشم و زنبور عسل دامپزشکی گلستان گفت: در مناطقی که سطح آب بالاست حتما این موضوع دقت شود که گودال حفر شده برای دفن پرندگان خیلی عمیق نباشد تا آب‌های زیرزمینی آلوده نشود.

کرمی ادامه داد: هر سال با شروع فصل پاییز اداره کل دامپزشکی استان در سواحل، مرغداری‌ها و تالاب‌ها پایش مستمر داشته و تلفات پرندگان مهاجر را مورد بررسی قرار می‌دهد.

او افزود: افرادی که اقدام به شکار و یا خرید و فروش پرندگان مهاجر کرده اند اگر با علائمی نظیر تب، سر درد و درد‌های عضلانی مواجه شدند حتما به مراکز درمانی مراجعه و موضوع را مطرح کنند.

کرمی ادامه داد: واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان برای مزارع مرغ مادر و تخم گذار موجود است، اما برای مرغ‌های گوشتی چنین واکسنی وجود ندارد به همین دلیل توصیه می‌شود افراد از خرید مرغ گوشتی زنده خودداری کنند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.