سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

توصیه رئیس شبکه دامپزشکی بم به دامداران

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بم گفت: بیماری آنتروتوکسمی بیشتر در فصل پاییز و بهار و مواقعی که جیره دام در حال تغییر است بروز می‌کند.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بم گفت: بیماری آنتروتوکسمی یا قلوه نرمی بیماری است که بیشتر در فصل پاییز و بهار و مواقعی که جیره دام در حال تغییر است بروز می‌کند و این بیماری که غالبا در بین دام‌هایی نظیر گوسفند و بز شیوع پیدا می‌کند و در شرایط حاد می‌تواند باعث تلف شدن دام شود.

 مسعود اسدی پور افزود: علائم این بیماری بسته به شدت آن متفاوت بوده و همچنین علایم این بیماری ارتباط مستقیمی با سن گوسفندان دارد که در موارد فوق حاد با مرگ ناگهانی دام و در موارد با شدت کمتر، علائم شامل اسهال، زمین‌گیری، تب و لرز، بی اشتهایی، بی قراری، گیجی، نفس نفس زدن، تشنج و ترشح زیاد بزاق و در نهایت مرگ دام می‌باشد.

اسدی پور تصریح کرد: هرعاملی که باعٍث کاهش حرکات دستگاه گوارش دام شود مثل مصرف بیش از حد شیر و یا علوفه تازه توسط بره‌ها و بزغاله‌ها، استرس، تغذیه با جیره غذایی سرشار از غلات و ماده خشک کم یونجه یا علف سبز، یا تغییر ناگهانی جیره از علوفه خشک به‌تر و بالعکس، سبب تغییر وضعیت میکروبی دستگاه گوارش و ازدیاد باکتری‌ها و سموم آن‌ها که عامل این بیماری هستند می‌شود.

وی با بیان اینکه واکسن پیشگیری از این بیماری با هزینه آزاد و توسط بخش غیر دولتی در درمانگاه‌ها و مراکز مایه کوبی دامپزشکی عرضه می‌شود، خاطرنشان کرد: بهترین راه برای عدم ابتلای دام به این بیماری، پیشگیری است و دامداران و عشایر منطقه خواست تا نسبت به تهیه و تزریق واکسن تا قبل ازجابجایی و یا ابتلا گله‌ها به بیماری اقدام نمایند.

برچسب ها: دامپزشکی ، دامداران
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.