سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تولید سالانه بیش از ۱۳ هزارتن محصولات شیلاتی در فارس

مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: سالانه بیش از ۱۳ هزار تن محصولات شیلاتی و آبزیان در استان فارس تولید می‌شود که شهرستان سپیدان با تولید ۴۳۰۰ تن دارای مقام نخست است.

علی فلاحی در حاشیه برگزاری جشنواره طبخ آبزیان و غذا‌های دریایی در شهرستان سپیدان گفت: این شهرستان با دارا بودن ۵۳ مزرعه پرورش ماهی قزل آلا حائز رتبه نخست تولید در استان فارس است. 

این مقام مسئول با اشاره به اینکه ۱۱ مرکز پرورش و تکثیر بچه ماهی در شهرستان سپیدان وجود دارد، اظهار کرد: این توانمندی یکی از ظرفیت‌های بسیار مناسب و مستعدی است که با توجه به وجود چشمه سار‌ها و رودخانه‌های موجود در شهرستان سپیدان ایجاد شده که مضافا می‌تواند در توسعه گردشگری و عرضه آبزیان و افزایش مصرف این محصولات اثر گذار باشد.

او با بیان اینکه یکی از اهداف و وظایف همه دولت‌ها در تمامی کشور‌ها این است که تلاش کنند سطح سلامت و سطح زندگی مردم جامعه خود را ارتقا دهند، ابراز کرد: پرورش نسل‌های سالم‌تر و کاهش هزینه‌های درمانی از طریق ایجاد امنیت غذایی و ارائه یک الگوی تغذیه‌ای مناسب حاصل می‌شود. 

فلاحی گفت: برای رسیدن به این هدف می‌توانیم افزایش مصرف آبزیان را به عنوان یکی از راه‌های پیش روی دنبال کنیم، زیرا که یکی از موثرترین روش‌های ارتقاء سطح سلامت جامعه مصرف کافی آبزیان است به طوری که شاخص سالیانه آن را به عنوان یک معیار برای سنجش سطح سلامت جامعه استفاده می‌کنند.

او با اشاره به اینکه سازمان‌های جهانی بهداشت به صورت مستمر و مداوم از شاخص مصرف آبزیان در برنامه‌های ارزیابی سلامت جوامع استفاده می‌کنند، افزود: متاسفانه سرانه مصرف کشور ما اختلاف بسیار زیادی با سرانه دنیا دارد. 

به گفته فلاحی؛ در سال ۲۰۲۲ سرانه مصرف دنیا ۲۰ کیلو و ۳۰۰ گرم بوده است این در حالی است که سرانه مصرف کشور ما در سال ۱۴۰۱، ۱۴ کیلو و ۱۰۰ گرم بوده است از این رو برای افزایش سرانه مصرف آبزیان به عنوان یک هدف راهبردی در کشورمان برنامه‌هایی از جمله برگزاری جشنواره طبخ آبزیان برگزار می‌شود. 

برپایی جشنواره طبخ آبزیان سپیدان با هدف فرهنگ سازی

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سپیدان نیز با اشاره به برپایی جشنواره طبخ آبزیان در این شهرستان گفت: این جشنواره که با یک مسابقه نیز همراه بود با هدف فرهنگ سازی و ترویج افزایش مصرف سرانه ماهی و تقویت روحیه نشاط اجتماعی برگزار شد. 

 شهاب الدین صالحی در حاشیه برپایی جشنواره مذکور بیان کرد: این جشنواره ترویجی در منطقه چله گاه با حضور ۴۵ نفر شرکت کننده از ۶ شهرستان سپیدان، شیراز، مرودشت، بیضا، استهبان و خرمبید بر پا شد و در پایان برگزیدگان معرفی و کارگاه طبخ آبزیان برگزار شد. 

این مقام مسئول با بیان اینکه یک سوم تولیدات ماهی قزل آلای استان فارس در شهرستان سپیدان تولید و به عنوان قطب تولید استان فارس به شمار می‌آید، اظهار کرد: این جشنواره به همت معاونت ترویج وزارت جهاد کشاورزی، مدیریت هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان فارس و مدیریت امور شیلات و آبزیان در شهرستان سپیدان به عنوان میزبان برگزار شد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.