سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

انتقال دانش و تجربیات ژئوپارک جهانی قشم به روسیه

تفاهم نامه همکاری مشترک و توسعه بین ژئوپارک جهانی قشم و کشور روسیه امضا شد.

ادریس راموز معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم گفت: دومین پارک زمین شناسی کشور روسیه خواستار انتقال دانش و تجربه موفق ژئوپارک جهانی قشم شد.

 راموز گفت: ژئوپارک پیشنهادی توراتائو کشور روسیه، دومین ژئوپارک این کشور است که ارزیابی آن در سال ۲۰۲۲ میلادی از سوی ارزیابان یونسکو انجام شده است.

او گفت: در بررسی پرونده این ژئوپارک در هفتمین نشست شورای جهانی ژئوپارک‌های یونسکو، مقرر شد تا زمان بهبود بخشی به برخی برنامه‌های اجرایی و در دست اقدام، حضور این ژئوپارک در عرصه جهانی به تعویق بیفتد.

معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم گفت: مدیر ژئوپارک توراتائو با ارسال نامه‌ای رسمی از طریق کمیسیون ملی یونسکو کشور روسیه درخواست خود را برای سفر به جزیره قشم با هدف انتقال تجربیات و انعقاد تفاهم نامه با ژئوپارک جهانی این جزیره برای فعالیت‌های شبکه‌ای و تبادل ایده برای بالا بردن استاندارد‌های کیفیت محصولات و اقدامات توسعه‌ای ژئوپارک‌های جهانی ارسال کرد.

راموز گفت: نقش محوری و کلیدی ژئوپارک جهانی قشم از سال ۲۰۱۸ در توسعه ژئوپارک‌های منطقه و آموزش و بازخوانی تجربه‌های جزیره قشم در دست یابی به کارت سبز شبکه جهانی ژئوپارک‌ها به عنوان الگویی موفق برای کشور‌های خواهان ثبت جهانی ژئوپارک در منطقه، از سوی یونسکو مورد تاکید است.

معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم گفت: پارسال نیز ژئوپارک جهانی قشم از سوی مسوولان یونسکو در عرصه‌های بین المللی به عنوان الگوی موفق در زمینه توسعه مدیریت مشارکتی جوامع محلی و همچنین نقش برجسته زنان در راهبری فعالیت‌های زمین گردشگری معرفی شده بود.

ژئوپارک‌ها و به عبارتی پارک‌های زمین‌شناسی (Geology Park)، گستره‌ای از پدیده‌ها و میراث زمین‌شناسی، جاذبه‌های طبیعی، تاریخی و فرهنگی ارزشمند هستند که باید توان بالا بردن توسعه اقتصادی جوامع محلی و جلب همکاری‌های مردمی را داشته باشند و به صورت پایدار حفظ و مدیریت شوند.

ژئوپارک قشم دارای ۳۵ ژئو سایت متنوع و اصلی همچون تنگه چاهکوه، غارنمکدان، دره ستاره‌ها و دره تندیس‌ها است و مجاورت آن با جنگل‌های حَرّا واقع در شمال جزیره قشم که دارای پنج عنوان تالاب بین‌المللی، ذخیرگاه زیست کُره، منطقه حفاظت شده، منطقه ویژه دریایی و منطقه ویژه پرندگان است، به ارزش‌ها و جذابیت‌های طبیعی ژئوپارک قشم افزوده است.

این ژئوپارک به واسطه واقع شدن در منطقه راهبردی خلیج فارس از اهمیت بالاتری برخوردار است و از طرف دیگر، این ژئوپارک به دلیل قرار گرفتن بین ژئوپارک‌های شرق آسیا و اروپا جایگاه خاصی در منطقه و بین ژئوپارک‌ها دارد که به عنوان مرکز توسعه منطقه‌ای ژئوپارک‌های جهانی در خاورمیانه و شمال آفریقا معرفی شده است.

وجود پدیده‌های بارز زمین شناسی شامل گنبد و غارنمکدان، دره‌های شگفت انگیز، سواحل بکر و زیبا و حیات وحش در بخش غربی جزیره قشم و جنگل‌های دریایی حَرّا، تنگه چاهکوه، تنگه عالی، بام قشم، دره تندیس ها، سایت تاریخی و فرهنگی کلات کشتاران، جزایر ناز و ده‌ها جاذبه فرسایشی و ژئومورفولوژی و صخره با اشکال زیبا موجب شد تا نام قشم در لیست دارندگان ژئوپارک‌های جهانی یونسکو ثبت شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.