سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اهدای حدود ۴ میلیون و ۴۵۰ هزار و ۴۸۱ واحد خون در دوران دفاع مقدس

معاون اجتماعی سازمان انتقال خون گفت: به پشتوانه حمایت با شکوه مردم ایران، کمبود خون در جبهه‌ها، بیمارستان‌های صحرایی و مراکز درمانی حس نشد.

با شروع جنگ تحمیلی و نیاز به خون و فرآورده های خونی به شدت دیده می‌شد و مردم نوع‌دوست نیز در همان ایام اقدام به اهدای خون کرده اند.

بررسی ها نشان می دهند که کمبود خون در آن دوران دیده نشده است.

اهدای خون در دل هر ایرانی با هر قوم و فرهنگ جای باز کرد و به رفتاری اجتماعی و عادتی مقدس بدل شد که از سر احساس وظیفه و کمک به هم‌نوع استمرار یافت.

فردین بلوچی، معاون اجتماعی سازمان انتقال خون در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: گسترش فرهنگ اهدای خون از دستاورد‌های سال‌های دفاع مقدس است. اهدای خون در سال‌های دفاع مقدس، رفتاری اجتماعی متاثر از فضای فرهنگی، سیاسی و بر پایه مقدسات مردم در سال‌های جنگ بود که اندک اندک نهادینه و به فرهنگی پایدار و ستودنی در جامعه ایرانی بدل شد. 

او گفت: فرهنگ غنی و ریشه دار اهدای خون همان سال‌ها بر پایه نیاز حیاتی فرزندان این آب و خاک و مهر و همدلی بی پایان نوجوانان، مادران، خواهران، همسران و مردان در پشت جبهه‌ها شکل گرفت و مدیرت و تخصص و عملکرد جهادی سازمان انتقال خون خیلی سریع در همان سال‌های آغازین شکل گیری سازمان انتقال خون، شبکه‌ای وسیع، کار آمد، دقیق و منظم را برای تامین حجم بالای خون مورد نیاز مجروحان شکل داد.

بلوچی ادامه داد: در طول این سال‌ها به پشتوانه حمایت با شکوه مردم ایران، کمبود خون در جبهه‌ها ، بیمارستان‌های صحرایی و مراکز درمانی حس نشد. 

وی بیان کرد: در دوران دفاع مقدس میزان مشارکت بانوان حتی بالا‌تر از ۵۰ درصد نیز به ثبت رسیده است که این نشان می‌دهد، شیرزنان ایرانی هرگاه برای فرزندان این مرز و بوم احساس خطر کنند، از بذل خون و جان خود دریغ ندارند.

معاون اجتماعی سازمان انتقال خون با دعوت از جوانان و بانوان برای پاسداشت و زنده نگهداشتن فرهنگ نجات بخش اهدای خون گفت: امروز پرچمداران اهدای خون که حمایت و ایثار خود را از سال‌های دفاع مقدس آغاز کرده اند، اندک اندک به سال‌های بازنشستگی از اهدای خون نزدیک می‌شوند و دریغ است پرچمی که نقشی از رشادت، شهادت و همدلی و عشق برآن است، بر زمین بماند. 

او گفت: جوانان پرچمداران امروز فرهنگ نجات‌بخش اهدای خون هستند.از هموطنان دعوت می‌کنیم تا اهدای خون را در برنامه زندگی خود قرار دهند.

بشیر حاجی‌بیگی، سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: با آغاز جنگ تحمیلی و نیاز فزاینده به خون در بیمارستان‌ها موجی از داوطلبان اهدای خون به سمت مراکز انتقال خون سرازیر شدند و سازمان که تنها چند سال از تاسیس آن می‌گذشت به صورت منسجم، گسترده و دقیق مسئولیت ملی خون رسانی به مجروحان را بر عهده گرفت.

حاجی بیگی گفت: فرهنگ اهدای خون که در دوران دفاع مقدس شکوفا شد، حاصل روحیه ایثارگری زنان و مردانی بود که اکنون سال‌های میانسالی را پشت سر گذاشته و گروه گروه با رسیدن به سن بالای ۶۵ سال از اهدای خون بازنشسته می‌شوند و جوانان این مرز و بوم باید پرچم این فرهنگ نجات بخش را به دست بگیرند و این سنت زیبای مردمی را ادامه دهند.

حاجی بیگی افزود: پیش از انقلاب میزان اهدای خون سالانه ۱۳۰هزار واحد بود در حالی که در دوران دفاع مقدس با رشد ۵۰درصدی سالیانه مواجه شدیم چنان که در سال ۶۷ میزان خون اهدایی در کشور به ۷۰۰ هزار واحد رسید.

حاجی بیگی با اشاره به این موضوع که طبق آمار به دست آمده از سال‌های دفاع مقدس سال ۶۶ بیشترین میزان اهدای خون در کشور ثبت شده است، بیان کرد: در مجموع در طول سال‌های ۵۹ تا ۶۷، میزان ۴ میلیون و ۴۵۰ هزار و ۴۸۱ واحد خون در کشور اهدا شد.

او افزود: سال ۱۳۶۴ بیشترین درصد رشد نسبت به سال قبل ثبت شده است که این شاخص ۴۴ ممیز ۲ دهم درصد بوده است.

حاجی بیگی ادامه داد: در مجموع طی این سال‌ها یک میلیون و ۲۵ هزار و ۳۹۰ واحد خون و فرآورده در مراکز درمانی توزیع شد که بالا‌ترین آمار توزیع در سال ۶۶ و ۶۵ ثبت شده است.

او  گفت:  از جوانان و بانوان که میراث دار این سنت شریف و زندگی بخش اهدای خون هستند دعوت می‌کنم که از پدران و مادرانشان که پیشکسوتان اهدای خون هستند الگو بگیرند و نگذارند این فرهنگ منحصر به فرد و خود جوش ایثارگری که ضامن سلامت جامعه ماست با بازنشسته شدن نسل اول اهدا کنندگان که یادگار ایثارگری‌های دفاع مقدس هستند، کمرنگ شود و این پرچم را نسل به نسل برافرازند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۵:۳۶ ۳۱ شهريور ۱۴۰۲
دوران دفاع مقدس باحضورامام رحمت ا..یه نسیم الهی بودودیگه هیچوقت تکرارنمیشه،نه خمینی تکرارشد ونه رزمندگانش.