سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

برگزاری همایش مدیریت رفتار‌های خودآسیب‌رسان در دانشگاه شیراز

همایش کشوری مدیریت رفتار‌های خودآسیب‌رسان، به میزبانی مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه شیراز، با همکاری دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان، به‌صورت برخط، با حضور متخصصانی از سازمان‌های مختلف استان فارس برگزار شد.

چنگیز رحیمی، دبیر منطقه هفت مراکز مشاوره دانشگاه‌های کشور و رئیس مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه شیراز، در این همایش با ارائه گزارشی از آمار‌های جهانی خودکشی و شرایط و علل رو به رشد آن در جوامع مختلف گفت: آمار‌های موجود حاکی از ضرورت و فوریت برنامه‌ریزی برای بهبود وضع موجود است؛ در این زمینه، مرکز مشاوره دانشگاه سعی داشته است با اجرای طرح‌های مختلف مانند طرح بتا و کارنامه‌ی سلامت روان دانشجویان در مسیر کاهش آمار خودکشی گام‌های مؤثری بردارد.

ابراهیم نعیمی، مدیرکل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان هم در این همایش محور سخنان خود را تحلیل وضع کنونی و ضعف‌های متعدد در خانواده و شیوه‌های اشتباه فرزندپروری قرار داد و گفت: امروزه تجربه‌نکردن ناکامی که یکی از آسیب‌های تک‌فرزندی است، افراد را در معرض خطر قرار می‌دهد و لازم است به تقویت متغیر‌های مداخله‌گر برای ارتقاء وضعیت روان‌شناختی توجه ویژه‌ای شود.

در ادامه، دکتر زهرا احصایی، روان‌پزشک پزشکی قانونی فارس در ابتدا ریسک فاکتور‌های خودکشی و نقش درمانگران و رسانه‌ها را مورد بحث قرار داد و در ادامه گفت: فعال‌کردن حمایت روانی اجتماعی، پیگیری و حفظ تماس منظم و مداخله‌ی به‌موقع در بحران ازجمله مراقبت‌های لازم برای افرادی است که دارای افکار و یا سابقه‌ی اقدام به خودکشی هستند.

رقیه خسروی، عضو هیأت‌علمی و معاون دانشجویی و فرهنگی دانشکده علوم اجتماعی شیراز هم در این همایش به تحلیل و معرفی عوامل اجتماعی مؤثر بر خودکشی و تأثیر رسانه‌ها در فرهنگ‌سازی پرداخت و گفت: مشکلات اقتصادی، کاهش سرمایه اجتماعی، ضعف در سیاست‌گذاری، جزیره‌ای عمل‌کردن سازمان‌ها، گسترش احساس ناامیدی و احساس محرومیت در سطح جامعه را از عوامل اجتماعی مؤثر بر خودکشی است.

او افزود: تشکیل شبکه‌های حمایتی اجتماعی در مناطق مختلف و انجام فعالیت‌هایی مانند آگاه‌سازی، فرهنگ‌سازی، همدلی و مسؤولیت‌پذیری اجتماعی در بستر این شبکه از مهم‌ترین مداخلات مبتنی بر جامعه است.

جهانتاب هادی‌زاده، کارشناس مسؤول سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت شهدای والفجر هم با توجه به اهمیت موضوع خودکشی در گروه سنی جوانان در این سمپوزیوم بیان کرد: شناسایی و درمان به‌موقع اختلالات روان‌پزشکی و کاهش دسترسی به روش‌های شایع و مهلک اقدام به خودکشی، ازجمله راهبرد‌های مؤثر سازمان بهداشت جهانی برای پیشگیری از این معضل بزرگ اجتماعی است.

دکتر اعظم فرمانی، مسؤول مراکز اورژانس اجتماعی بهزیستی فارس هم از خدمات اورژانس اجتماعی و اهداف و برنامه‌های آن برای پیشگیری از خودکشی سخن گفت و اظهار داشت: تخصصی‌بودن، در دسترس بودن و به‌موقع بودن خدمات، شعار برنامه‌ی اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی است و ما تمام تلاش و همت خود را برای تحقق این شعار به کار می‌بریم.

در این رویداد، دکتر رحیمی با تأکید مجدد بر پیگیری و تلاش برای تقویت برنامه‌های پیشگیری از خودکشی، برگزاری آموزش‌های منظم و همکاری همه‌جانبه و متداوم همه سازمان‌های استان را خواستار شد و اظهار امیدواری کرد که در آینده نیز برنامه‌ها و فعالیت‌های متنوع و خلاقانه‌ای را در این زمینه شاهد باشیم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.