سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آغاز به کار چهارمین کنگره بین‌المللی حشره‌شناسی ایران در کرمانشاه

چهارمین کنگره بین‌المللی حشره‌شناسی ایران با حضور رئیس سازمان حفظ نباتات کشور و جمعی از اساتید دانشگاه و دانشجویان داخلی و خارجی به میزبانی دانشگاه رازی کرمانشاه آغاز به کار کرد.

محمد نبی احمدی رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه، امروز (۲۷ شهریور) در افتتاحیه کنگره از غذا، مسکن و پوشاک به عنوان سه نیاز اولیه و اساسی بشر یاد کرد که هر سه آن‌ها به صورت مستقیم و غیرمستقیم با بخش کشاورزی در ارتباط است.

وی امنیت و سلامت غذایی انسان را مرتبط با بخش کشاورزی و خصوصاً علم گیاه پزشکی و حشره‌شناسی عنوان کرد و افزود: متاسفانه استفاده بی رویه از سموم، آب و خاک ما را در معرض خطر جدی قرار داده و این در حالیست که باید این منابع را هم به لحاظ کمی و هم کیفی برای نسل آینده حفظ کنیم و برای این منظور علم گیاه پزشکی و حشره شناسی را جایگزین استفاده بی رویه از سموم کنیم.

رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه معتقد است، اگر علم حشره شناسی و گیاه پزشکی نباشد، ۳۰ تا ۴۰ درصد محصولات غذایی در معرض خطر قرار خواهد گرفت.

احمدی بر لزوم استفاده از ظرفیت علم و دانش بر حفظ و ارتقاء تولیدات کشاورزی به لحاظ کمی و کیفی تاکید کرد و این کنگره را فرصتی برای استفاده از دستاورد‌های علمی حوزه گیاه پزشکی و حشره شناسی دانست.

وی سپس انتخاب کرمانشاه به عنوان میزبان چهارمین کنگره بین‌المللی حشره‌شناسی را انتخابی مناسب بواسطه ظرفیت‌های قابل توجه این استان برشمرد و اظهار کرد: این استان با داشتن آب و هوای چهار فصل و بارشی حدود دو برابر میانگین کشور، از ۱۲ اقلیم آب و هوایی موجود در زمین از شش اقلیم آن برخوردار است.

رئیس دانشگاه رازی با بیان اینکه کرمانشاه در زمینه برخی تولیدات کشاورزی از قطب‌های کشور محسوب می‌شود، خاطرنشان کرد: ما در گروه گیاه پزشکی دانشگاه رازی اساتید و فرهیختگان برجسته‌ای داریم که ظرفیت مهمی برای کرمانشاه به شمار می‌روند.

ابراهیم نوریان سرور رئیس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه در این همایش از چالش بزرگ علمی که در بخش کشاورزی وجود دارد یاد کرد و گفت: درحالیکه بخش کشاورزی ما مشکلات متعددی دارد، اما پژوهش‌های مرتبط با کشاورزی مسیر دیگری را می‌رود.

وی یکی از دلایل اصلی که پژوهش‌ها برای رفع مشکلات کشاورزی کاربردی نیست را شرط داشتن مقالات ISI برای ارتقاء اساتید دانشگاه دانست و افزود: این امر باعث می‌شود اساتید دانشگاه پژوهش‌های خود را با رویکرد بین‌المللی انجام دهند، در حالیکه مشکلات بخش کشاورزی ما چیز دیگری است.

نوریان سرور معتقد است، برای حل این معضل لازم است شاخص‌هایی که برای ارتقاء اساتید در نظر گرفته می‌شود تا حدودی تغییر کند.

وی از وجود ۹ گروه علمی و ۹۰ عضو هیات علمی در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی خبر داد که ظرفیت خوبی برای کمک به حل مشکلات بخش کشاورزی به شمار می‌رود .

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.