خبرگزاری «ترند» از گفتگوی تلفنی «جیحون بایراموف» وزیر خارجه جمهوری آذربایجان با «حسین امیرعبداللهیان» وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران خبر داد.
طبق این گزارش، وزرای خارجه دو کشور درباره مسائل دو جانبه و همچنین وضعیت کنونی منطقه گفتگو کردند.
در این تماس تلفنی، دو طرف درباره توافقات و نتایج نشستهای اخیر بین روسای مشترک کمیسیون دولتی همکاریهای اقتصادی، تجاری و بشردوستانه جمهوری آذربایجان و ایران و اقدامات بیشتر که قرار است انجام شود، گفتگو کردند.
به نوشته ترند، در این گفتگو، تاثیر مثبت و کمک نشستها در سطوح عالی و تماسهای بین بخشی بر توسعه روابط جمهوری آذربایجان و جمهوری اسلامی ایران مورد توجه و تقدیر قرار گرفت. طبق این گزارش، «همچنین وزرای خارجه اقدامات لازم برای عادیسازی کامل روابط دو کشور را مورد بحث و بررسی قرار دادند. دو طرف همچنین درباره سایر موضوعات مورد علاقه دو کشور تبادل نظر کردند.»
به گزارش رسانه دولتی جمهوری آذربایجان، در این تماس، جیحون بایراموف گفت: «بهرغم پیشنهادات و ابتکارات صلح که باکو با هدف عادی سازی روابط در منطقه ارائه کرده، تحرکات نظامی-سیاسی رهبری ارمنستان علیه تمامیت ارضی و حاکمیت (جمهوری) آذربایجان به این تلاشها آسیب زده است».
حسین کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه ایران دوشنبه ۲۰ شهریور در خصوص تنشهای اخیر بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان گفت: با توجه به اهمیت تحولات قفقاز و تاثیرات هرگونه بیثباتی، ناآرامی و تنش جدید در منطقه بر کل آن، موضوع را با حساسیت و جدیت دنبال میکنیم و در تماس و گفتگو با مقامات دو کشور هستیم.
وی افزود: مقامات ارمنستان نسبت به احتمال درگیری نظامی جدید از سوی جمهوری آذربایجان اظهار نگرانی کردند. اما مقامات جمهوری آذربایجان به ما پیام دادند که هیچ قصدی برای حمله نظامی ندارند و بر اساس اظهارات مقامات آذربایجانی، نقل و انتقالات اخیر یک اقدام متعارف نظامی در آستانه فصل زمستان است که در این فصل، تردد در مناطق کوهستانی سخت و دشوار میشود.
ارمنستان در هفتههای اخیر جمهوری آذربایجان را به تجمع نیرو اطراف قرهباغ متهم کرده است. «نیکول پاشینیان» نخستوزیر ارمنستان در اظهارات اخیر خود وضعیت انسانی داخل قرهباغ را ناامیدکننده خواند و افزود جمهوری آذربایجان به تجمع نیرو در امتداد خطوط مقدم با قرهباغ و ارمنستان ادامه میدهد؛ اتهاماتی که باکو رد کرده است.
در پی این تحولات، امیرعبداللهیان چهارشنبه ۲۲ شهریور با «آرارات میرزویان» وزیر امور خارجه ارمنستان تلفنی گفتگو و درباره تحولات جاری در منطقه قفقاز جنوبی بحث و تبادل نظر کرد. وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در این گفتگو با اشاره به ضرورت حلوفصل ریشهای اختلافات برای دستیابی به صلح پایدار در منطقه، موثرترین راه برای رسیدن به صلح جامع را گفتگوها و سازوکارهای منطقهای از جمله سازوکار ۳+۳ دانست.
جمهوری آذربایجان رسماً با رژیم صهیونیستی همه جانبه همکاری می کند
همکاری بی شرمانه جمهوری آذربایجان با رژیم کودک کش صهیونیستی، اهانت و خیانت به مردم مظلوم فلسطین است.
1 - آمریکا
2 - غرب
3 - عربستان سعودی
4 - امارات
5 - ترکیه
6 - اسرائیل
7 - سازمان های بین المللی هم با حامیان اصلی تروریسم، القاعده، داعش، تکفیری ها و سایر گروه های تروریستی همه جانبه همکاری می کنند.
دوستان، جمله عاشقانه است به کسب برنخوره
به ارمنستان حمله خواهد کرد وبا وصل شدن به ترکیه
ایران را از مسیر ترانزیت محروم خواهد کرد
حالا بگذریم از اینکه دو کشور اذربایجان وارمنستان
استانهای جدا شده از ایران در 120 سال قبل هستند