سیدمحمد هاشمی، جانشین وزیر و معاون حقوقی امور مجلس و استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: چاووشیخوانی بحث دیرین ایرانی و یکی از ساحتهای ارادت به اهل بیت (ع) از دیرباز بوده و زیبایی و اثرگذاری هنری ویژهای دارد.
او با اشاره به اجرای ویژه برنامه شب چاووشی خوانی در قالب سلسه نشستهای گلبانگ امید در یزد را اقدامی متفاوت و ابتکاری دانست و افزود: چاووشیخوانی برای ترویج یک سنت دیرین ایرانی که هم شمّهای از ارادات مردم ایران به اهل بیت عصمت و طهارت و هم تلفیقی از هنر ایرانی با بهره مندی از نغمات موسیقی است، مِهر و ارادت مردم ایران را به اهل بیت (ع) بروز میدهد.
هاشمی با قدردانی از دستاندرکاران این مراسم گفت: خود را مکلف به حمایت از چنین برنامههایی که برآمده از سنتهای مردم ایران و باورهای دینی آنها است، میدانیم و از این مدل برنامهها استقبال میکنیم بویژه در شهر یزد که دارالعباده و مردم به دلدادگی به ساحت قدسی اهل بیت معروف هستند.
معاون حقوقی امور مجلس و استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: این گونه برنامهها که از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاداسلامی یزد آغاز شده، باید توسعه داده شود و این سنت چاووشی در استانهایی از کشور وجود دارد و لذا میتوان کار ملی را شکل دهند و ما نیز حمایتهای لازم را انجام میدهیم.
مهران فاطمی، استاندار یزد نیز در این مراسم گفت: آیینهای عزاداری بسیار ریشهدار، بامحتوا و دارای قدمت هستند و پشت هر کدام فلسفه خاصی وجود دارد.
او ادامه داد: آیین چاووشیخوانی طلیعه ورودی به یک عزاداری و اقدام خوب برای ترویج فرهنگ قرآن و اهل بیت (ع) است و دلها را آماده میکند و لذا این هنرهای آیینی باید تبیین و ترویج داده شود.
گفتنی است شب چاووشیخوانی در قالب سلسله نشستهای «گلبانگ امید» با حضور سید محمد هاشمی معاون حقوقی امور مجلس و استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهران فاطمی استاندار و هنرمندان استان و اقشار مختلف مردم به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد و با همکاری خانه فرهنگ صدوقی (ره) برگزار شد.