سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان:

کردستان به سمت صنعتی شدن در حال حرکت است

خلیقی گفت: امروز کردستان به سمت صنعتی شدن در حال حرکت است و این نهضت با ایجاد زنجیره‌های ارزش در حوزه‌های مختلف ادامه دارد.

 مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان در نشست هم اندیشی با اتحادیه‌های صنفی شهرستان سنندج و معتمدین بازار که با حضور تعدادی از مدیران اجرایی استان کردستان برگزار شد، گفت: مجموعه صنعت، معدن، تجارت، تجار و اصناف در کل در ۳۰ درصد تولید ناخالص استان نقش دارند و همچنین ۳۷ درصد اشتغال استان در این حوزه‌ها اتفاق افتاده است.

بختیار خلیقی  اظهار کرد: در مجموعه صمت، بخش عمده‌ای از فعالیت‌های اقتصادی که به صورت مستقیم در راستای خدمات رسانی به مردم است، شکل گرفته و با تدوین یک سند مدون از ظرفیت ها، پتانسیل ها، فرصت‌ها و حتی مشکلات و کاستی ها، برنامه ریزی‌هایی را در سطح کلان برای توسعه بخش اقتصادی استان داریم.

او افزود: همچنین در راستای تحقق شعار سال همچون سال گذشته که از سوی رهبری با عنوان «سال تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین» نامگذاری شده بود، امسال نیز برای تحقق شعار «مهار تورم، رشد تولید» گام‌های موثری را برداشته ایم.

خلیقی ادامه داد: در طول سال گذشته و امسال رتبه اول اشتغال را در بین تمام دستگاه‌های اجرایی استان کسب کرده ایم و سال گذشته علیرغم اینکه ایجاد ۹ هزار و ۸۰۰ شغل را تعهد کرده بودیم، اما ۱۰ هزار و ۵۰۰ نفر اشتغال زایی داشتیم.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان یادآور شد: خوشبختانه امروز استان به سمت صنعتی شدن در حال حرکت است و این نهضت هم همچنان با ایجاد زنجیره‌های ارزش در حوزه‌های مختلف ادامه دارد.

خلیقی با بیان اینکه به لحاظ ذخایر معدنی پنجمین استان کشور هستیم، بیان کرد: واحد‌های صنعتی و تولیدی بزرگی در راستای تکمیل زنجیره تولید از برداشت تا محصول نهایی در حوزه معدن احداث و یا در حال احداث هستند.

او  به فعالیت‌های حوزه تجارت خارجی، داخلی و اصناف نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به مرزی بودن و پتانسیل تجاری در استان، مقرر شد در آینده نزدیک نیز دیگر معابر غیررسمی استان بازگشایی شوند که این امر موجب رونق اقتصادی شهرستان‌های مرزی کردستان و اشتغال زایی در حوزه تجارت می‌شود.

خلیقی با بیان اینکه در حوزه اصناف نیز در سطح استان ۸۵ هزار واحد صنفی در قالب ۱۲۰ اتحادیه و ۱۰ اتاق اصناف ساماندهی شده اند، افزود: مشکلات صاحبان اصناف احصا شده که برخی از آن‌ها در حوزه ملی قابل مطرح است و برخی نیز در حوزه استانی است که می‌توان آن‌ها را با تعامل و همکاری حل کرد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان اظهار کرد: بحث مالیات، عدم اجرای قانون امور مالیاتی استان در خصوص ضرایب سود سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، عدم پرداخت تسهیلات با نرخ بهره مناسب به اصناف، عدم ساماندهی دست فروشان، انتقال صنوف آلاینده و مزاحم به خارج از محدوده شهری و اخذ مبالغ اضافی از اصناف توسط برخی از دستگاه‌های اجرایی مانند دفاتر بهداشتی بخشی از مشکلات این حوزه است.

او در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت هوشیاری اصناف در مقابل توطئه‌های دشمنان که به دنبال از بین بردن وحدت و انسجام ملی و قومیت‌ها هستند، تاکید کرد و ادامه داد: دشمن اصلا مذهب و قومیت برایش مهم نیست بلکه تنها به دنبال ضربه زدن به نظام مقدس جمهوری اسلامی است.

خلیقی یادآور شد: امروزه بازاریان در خط مقدم جبهه اقتصادی قرار دارند و وظیفه و رسالت مهمی بیش از گذشته دارند و همانطور که در سال‌های گذشته بعد از انقلاب ثابت کرده اند در همه مقاطع همراه نظام بوده اند و امروز هم پای نظام خود ایستاده اند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان بیان کرد: ایران اسلامی این روز‌ها یک ایران منسجم و قدرتمند است که مردم همیشه در صحنه‌ای نیز دارد، دشمن با این موضوع مشکل دارد و از همین سو تمام فعالیت‌های خود را بر پایه مذهبی و قومیتی طراحی کرده است.

او گفت: کردستان یکی از امن‌ترین استان‌های کشور است و همین هم باعث شده شهرستان‌های مریوان و بانه به عنوان قطب تجاری استان، گردشگرپذیر بوده و هر ساله پذیرای مسافران بسیاری باشد.

خلیقی به حوادث سال گذشته در این استان اشاره کرد و افزود: حوادث پارسال باعث شد که موضوع امنیت استان توسط دشمنان این مردم به هم بریزد که با درایت نظام حل شد و امروز شاهد ورود سرمایه گذاران داخلی و خارجی بیشتری در این استان هستیم.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان اظهار کرد: حوادث سال گذشته به بازاریان و اصناف کردستانی ضربه وارد کرد، از یک سو میزان سرمایه گذاری بخش خصوصی کاهش پیدا کرد و از سوی دیگر علیرغم اینکه در دیگر شهر‌های کشور تمام بازار‌ها باز بودند، اما بازاریان کردستان مجبور بودند مغازه‌های خود را ببندند و همین هم باعث شد از لحاظ تعداد چک‌های برگشتی جزو رتبه‌های بالای جدول باشیم.

خلیقی ادامه داد: تعطیلی‌های بازار در سال گذشته خسارات جبران ناپذیر بسیاری را به کسبه ما وارد کرد و انتظار می‌رود جامعه اصناف و بازاریان با مدیریت خود، مانع تکرار این اتفاق در سال جاری شوند.

او یادآ‌ور شد: از بازاریان و اصناف انتظار داریم در این روز‌های پایانی شهریور ماه و اوایل مهر ماه هوشیاری خود را حفظ کنند و اجازه ندهند معاندین نظام، با فراخوان‌های خود بازار را به تعطیلی کشانده تا بتوانیم وظیفه اصلی خود را که همان خدمت به مردم است، ارائه دهیم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.