سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وقتی نبود سرمایه‌گذار چراغ سینما را در سیستان و بلوچستان خاموش می‌کند

مردم استان جوان و پهناور سیستان و بلوچستان که از کمترین امکانات رفاهی و تفریحی بی‌بهره هستند، کمبود سالن‌های فرهنگی از جمله سینما یکی دیگر از معضلات حوزه فرهنگ در شهرهای این استان است .

شهرستان زابل در شمال سیستان و بلوچستان سال‌هاست تنها سینمای آن تعطیل شده است و در حال حاضر یک سالن تماشای فیلم در مجتمع فرهنگی ارشاد این شهرستان جهت پخش فیلم برای شهروندان زابلی در نظر گرفته شده است.

محمد میر، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان زابل   خصوص راه‌اندازی تنها سینمای تعطیل شده این شهرستان بیان کرد: برای راه‌اندازی سینما فرهنگ زابل نیاز به زمین مناسب است که دراین‌رابطه مکاتباتی نیز با شهرداری زابل صورت اما هنوز زمین مناسب پیدا نشده است.

وی افزود: در حال حاضر سالن سینمای مجتمع فرهنگی ارشاد شهرستان زابل ظرفیت  ۳۰۰ نفر را دارد که با پیگیری‌های صورت‌گرفته ۵۰۰ میلیون اعتبار برای تعمیر و تجهیزات این سالن  اختصاص یافت.
 
میر با اشاره به کمبودهای که این سالن دارد، افزود: ۵۰۰ میلیون اعتبار دیگر نیاز است تا این سالن به کیفیت مطلوب برسد.

تنها بندر اقیانوسی ایران محروم از سینما!

چابهار به‌عنوان دروازه نوین اقتصادی جنوب شرق و یک شهر فرهنگی از سالن مجهز نمایش فیلم محروم مانده و تنها یک سالن فرهنگی هنری برای منطقه‌ای که خود در حال تولید فیلم سینمایی است جوابگوی مردم نیست.
 
چابهار یک شهر فرهنگی که قدمت تاریخی دارد، سینما ساحل یکی از قدیمی‌ترین سینماها در جنوب سیستان و بلوچستان در این شهر واقع شده سینمایی که متأسفانه به گفته شهروندان بیش از ۲۰ سال است متروکه شده و هیچ استفاده‌ای از آن نمی‌شود.
 


مجتمع فرهنگی هنری نمی‌تواند جای سینما را در شهر درحال‌توسعه و پیشرفت بگیرد

 

محمدامین محمدی، رئیس فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان چابهار  با بیان اینکه سینما به‌عنوان یکی از قدرتمندترین ابزارهای هنری و زبان مشترک بین همه انسان‌ها است، بیان کرد: یکی از الزامات شهرهای درحال‌توسعه که به دنبال توسعه و پیشرفت هستند، وجود سینما است.
 
وی با اشاره به سابقه سینما در چابهار افزود: حدود ۴۰ سال پیش در این شهری بندری سینما دایر بوده؛ اما حدود هشت سالی می‌شود مردم این شهر از این نعمت بی‌بهره مانده‌اند، در طی سال‌های اخیر مجتمع فرهنگی و هنری گلشهر توسط اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان و بخش خصوصی به بهره‌برداری رسید.

رئیس فرهنگ و ارشاد اسلامی چابهار با بیان اینکه مجتمع فرهنگی هنری نمی‌تواند جای سینما را در شهری که درحال‌توسعه و پیشرفت است بگیرید، تصریح کرد: سینمای مجتمع فرهنگی و هنری باید دوباره به کار خود ادامه دهد البته نیاز به این داریم که سالن‌های سینمای جدیدی تأسیس شود.

 وی با اشاره به اینکه باید به سمت اقتصادی کردن هنر پیش برویم، اذعان کرد: سرمایه‌گذاران، شهرداری، منطقه آزاد و اداره کل بنادر و دریانوردی در راستای مسئولیت اجتماعی می‌توانند در این زمینه ورود و اقدام به ساخت سینما برای رفاه عمومی مردم کنند.

محمدی گفت: در شهرهایی که زیر ۵۰۰ هزار نفر جمعیت دارد همان گونه که شهرداری سرانه فضای سبز باید بسازد به همان اندازه هم سرانه فرهنگی نیز نیاز است و می‌تواند امکاناتی مانند سینما و فضاهای بازی و غیره را فراهم کند.

وی خاطرنشان کرد: سینما یکی از ابزار قدرتمند به زبان مشترک است و این هنر هفتم که به‌عنوان غول هفتم شناخته شده، شاهد پیشرفت آن در شهرستان چابهار باشیم.
 
عدم استقبال و ورود بخش خصوصی به ساخت سینما در چابهار
 
نظیر راه بر، رئیس انجمن سینمایی در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه با ورود منطقه آزاد چندین پردیس سینمایی در شهرستان چابهار در حال ساخت است، بیان کرد: بخش خصوصی در منطقه آزاد درخواست‌هایی برای راه‌اندازی سینما داشته و مجوزهایی صادر شده و در هتل‌هایی که در حال ساخت است در طبقات فوقانی سالن سینما ایجاد خواهد شد.
 
وی گفت: البته در حال حاضر سالنی که فعال باشد در شهرستان موجود نیست؛ ولی تجهیزاتی در مجتمع گلشهر است و سینمای روباز که فعالیت‌هایی هم در آنجا صورت‌گرفته موجود است که باید از این جایگاه و ظرفیت استفاده کرد.
 
 نظیر راه بر گفت: چابهار با داشتن ظرفیت‌های موجود و نیروی توانمند و لوکیشن‌های درجه یک و مردم صبور و وجود دریا و بازیگران طراز اول و دفتر سینمای جوان خود برندهای تغییر در حوزه سینمایی کشور است.
 
 وی با اشاره به وجود هنرمندان توانمند در چابهار خاطرنشان کرد: بندر چابهار قطب هنر در جنوب شرق کشور است و هرساله جشنواره‌های سینمایی در چابهار برگزار می‌شود و کانون فیلم و عکس چابهار توانست در کشور جایگاه داشته باشد.
 
در همین راستا احمد جهان‌پناه، مدیر فرهنگی سازمان منطقه آزاد چابهار در تیرماه سال جاری از راه‌اندازی اولین سالن سینما در منطقه آزاد چابهار به‌زودی خبر داد و گفت: توسعه و ارتقای زیرساخت‌های فرهنگی و هنری یکی از رویکردهای اصلی دولت سیزدهم در مناطق آزاد است به همین منظور به‌زودی شاهد تجهیز و راه‌اندازی نخستین سالن سینما در این منطقه آزاد خواهیم بود.
 
وی افزود: این منطقه آزاد با جمعیتی بیش از ۱۴۱ هزار نفر که مشتمل بر ۴۰ هزار نفر در روستاها و ۱۰۱ هزار نفر در بافت شهری سکونت دارند، تاکنون از مهم‌ترین زیرساخت هنری یعنی سالن سینما محروم بوده است.

جهان‌پناه گفت: باهمت و مساعدت مدیرعامل منطقه و معاون فرهنگی و مدیران فرهنگی سازمان منطقه آزاد چابهار این کاستی برطرف شده و اولین سالن سینمای چابهار در سالن رسالت در حال تجهیز بوده و به‌زودی افتتاح می‌شود و در اختیار مردم شریف، هنرمند و اصیل چابهار قرار می‌گیرد.
 
به گفته مدیر فرهنگی سازمان منطقه آزاد چابهار قرار است تا زمان دهه فجر ۹ سالن سینمایی کامل در منطقه و شهرستان چابهار تجهیز و راه‌اندازی خواهد شد.

برچسب ها: سینما ، فرهنگ و ارشاد
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.