سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

موافقان و منتقدان برای پیشبرد اهداف خود باید روی صندوق رأی تمرکز کنند

فعالان رسانه‌ای اصلاح‌طلب و اصول‌گرا معتقدند موافقان و منتقدان وضع موجود برای پیشبرد اهداف خود باید روی صندوق رأی تمرکز کنند.

موسوی یکی از فعالان رسانه‌ای اصلاح طلب در برنامه گفت و گوی ویژه خبری گفت: از اینکه تعداد ثبت نام کنندگان زیاد است استنباط بنده این نیست که حتما انتخابات پرشوری داشته باشیم و فقط امیدوارم که انتخابات پرشوری داشته باشیم. تعداد ثبت نام کنندگان نشان دهنده انتخابات مسلما پرشور نیست چرا که تمهیداتی باید اندیشیده شود تا مردم پای صندوق رای حضور پیدا کنند. در نهایت ما ۴ نماینده راهی مجلس خواهیم کرد که این انتخاب شدگان بالطبع پنج شش نفر رقیب خواهند داشت. اتفاقا برداشت شخصی اینست که اگر تعداد شرکت کنندگان نهایی کمتر باشند انتخابات پرشورتر خواهد بود.

وی تصریح کرد: ما امیدواریم و غایت هدف همه دوستداران ایران و جمهوری اسلامی اینست که تعداد حاضران پای صندوق‌ها هم حداقل در مقایسه با تعداد شرکت کنندگان دوبرابر شود. همه مشروعیت نظام به حضور صاحبان اصلی نظام که مردم هستند برآورد می‌شود. اگر مردم پشت حاکمیت قرار بگیرند به نتایج بهتری خواهیم رسید.

موسوی گفت: حفظ تمامیت ارضی کشور به حضور هرچه بیشتر مردم پای صندوق‌های رای منوط می‌شود. البته باید تمهیداتی اندیشیده شود تا مردم احساس کنند حضورشان پای صندوق رای موثر است. مردم باید بدانند انتخابشان قدرت نظارت بر دولت را دارد. چهار شرط که مقام معظم رهبری در این زمینه بیان فرمودند یک مورد از آن مراقبت از خود است. کسی که واقعا نتواند از خود مراقبت کند نمی‌تواند از نظام و دولت مراقبت کند. اگر نماینده مجلس رای خود را بفروشد در حقیقت از خود مراقبت نکرده است.

وی اظهار کرد: ما متاسفانه در کشورمان به آن صورت حزب فعال در طول سال کم داریم و فقط موقع انتخابات فعال می‌شوند. ما داخل نظام می‌شناسیم که فردی خود را داخل کشتی جمهوری اسلامی می‌داند حتی اگر نامزد نشود باید فعالیت کنند. مقام معظم رهبری هم یکی از چهار شاخص را رقابت انتخاباتی عنوان کردند. اگر قرار باشد اتحادیه یا صنوف و گروه‌های خاصی چند نفر را معرفی کنند که دیگر انتخابات معنا پیدا نمی‌کند. همه شاخص‌هایی که مقام معظم رهبری فرمودند اهمیت همتراز دارند.

این فعال رسانه‌ای اصلاح طلب گفت: من به حضور جوانان همانند مقام معظم رهبری اعتقاد داریم، اما هرم سنی جامعه نباید در یک نقطه منفصل باشد. چرا باید کسی را که ۳۰ سال تجربه کسب کرده است کنار بگذاریم و یک جوان تازه فارغ التحصیل را برجسته کنیم؛ بنابراین نباید در این رده انفصال باشد. زمانی حضور جوانان موثر خواهد بود که ما کارشناسان خبره در هر زمینه‌ای به کار بگیریم.

در ادامه گفتگو شفیعی‌ها فعال رسانه‌ای اصولگرا اظهار کرد: بنده با جوانگرایی با دیدگاه آقای موسوی موافق هستم و نباید پشت سر طیف باتجربه خالی شود. متاسفانه در این چهار دهه توجهی به تربیت نیرو نداشتیم. جوانان باید به صورت سلسله مراتبی وارد عرصه مدیریت شوند. خوشبختانه در دوره اخیر به این مهم توجه شده است. جوانان بیشتری برای حضور در احزاب اشتیاق نشان می‌دهند.

موسوی تصریح کرد: جوانان معادن و ذخایرکشف نشده هستند که احزاب و گروه‌ها باید آن‌ها را آموزش دهند و آماده کنند. ایرادی که به حزب موتلفه وارد می‌کنند افراد سالخورده در آن بیشتر فعالیت دارند البته باتجربه هم هستند.

شفیعی‌ها اظهار کرد: طبعا اگر بخواهیم شاخص‌های مشارکت را برشماریم یکی از آن‌ها استقبال از افرادی است که خود را در حد و حدود نمایندگی مردم می‌دانند. به اعتقاد ما حضور افراد بیشتر از لحاظ شرکت کنندگان، انتخابات را پرشورتر خواهد کرد. احزاب و جریانات اگر در انتخاب نامزد‌ها دقت کافی داشته و از تعصبات بی‌جا خودداری کنند و وضعیت توانایی افراد را بسنجند و افراد نزدیک به تراز نمایندگی مجلس را لحاظ کنند قطعا مجلس آینده در ریل گذاری موفق‌تر خواهد شد.

موسوی گفت: تقسیم بندی کهکشان سیاسی کشور به اصلاح طلب و اصولگرا یک تقسیم بندی سنتی و قدیمی است. در خود اصولگرا‌ها همین الان و البته در میان اصلاح طلب‌ها نیز چهار پنج نوع گرایش وجود دارد. شما در حال حاضر نمی‌توانید یک جناج تولید کنید. ما در میان اصلاح طلب‌ها گرایش‌هایی داریم که به اصولگرا‌ها بسیار نزدیک هستند. البته این مساله از جانب اصولگرا‌ها هم وجود دارد. به نظر ما جناح جدید از داخل این دو جناج بیرون می‌آید. بجز این شرایط از دیدگاه بنده وجود ندارند. فقط زمانی هیجان رقابت بوجود می‌آید که قدرت رقبا نزدیک هم باشد.

شفیعی‌ها تصریح کرد: به نظر ما این جناج معتقد به مبانی جمهوری اسلامی که نه اصولگرا و نه اصلاح طلب باشد تصنعی نیست و بوجود آمدنش امکان دارد که تا الان البته علیرغم وجود تلاش‌هایی به وجود نیامده است.

موسوی گفت: اگر ما اعتقاد به مردمسالاری داریم این دموکراسی مبانی دارد که تحزب یکی از آنهاست. اتفاقا کثرت شرکت کنندگان نشانه مردمسالاری بودن نیست. کسی که از طرف حزب معرفی می‌شود به همان حزب پاسخگو است بنابراین حضور کثرت شرکت کنندگان تاییدکننده دموکراسی نیست.

شفیعی‌ها اظهار کرد: اگر رقابت‌های حزبی ابتدا شکل بگیرد و طی فرآیند یک نفر معرفی شود. اگر جریان انتخابات به سمت حزبی شدن پیش رود ارمغان مثبت برای حاکمیت در پی خواهد داشت و تنش‌ها کاهش پیدا خواهد کرد. در این صورت مراکز ارزیابی و نظارت بر صلاحیت افراد هم فرصت بیشتری خواهند داشت. پس از مشروطیت نگاه به احزاب منفی بود البته گرایش‌های غربی هم وجود داشت. در تاریخ ۲۰۰ ساله ایران متاسفانه شرایط خوبی نداشتیم. پس از انقلاب که البته گام اول هم با تشکیل حزب جمهوری اسلامی به نیکی برداشته شد متاسفانه آن حزب هم با اختلافاتی که به وجود آمد منحل شد. یکی از دلایل شکل نگرفتن احزاب قدرتمند نگاه ضعیف به مستقل بودن را شاهد می‌گرفت.

موسوی گفت: بزرگترین مساله در این زمینه اینست که فرهنگ کار گروهی در میان ما ضعیف است. پیروزی در دفاع مقدس و انقلاب حرکت اجتماعی بود، اما حزبی نبود. البته چند سال اخیر به این مهم توجه کرده ایم. طبیعتا اصلاح طلب و اصولگرا هر کدام ایراداتی دارند.

شفیعی‌ها تصریح کرد: راه گریزی برای اظهار نظر و انتخاب مسیر بجز مراجعه به صندوق رای میسر نیست. امیدواریم در این روز‌های آتی تا انتخابات این مسائل تبیین شود تا مردم حضور پرشورتری داشته باشند.

موسوی هم در پایان گفت: نظام و حتی مخالفان آن هیچ راهی بجز مراجعه به صندوق رای ندارند. افرادی که مخالف وضع موجود هستند هم باید به آن مراجعه کنند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.