سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

این روش ابراز عشق جلوی فرزندان ممنوع است!

پیامبر (ص) برای ما از بهترین کلیدواژه دوام زندگی سخن می‌گویند، همان شیوه کاربردی که این روز‌ها هنگام ورود به خانه می‌توانیم از آن بهره ببریم.

 «مبین» و «متین» در حال بازی کردن هستند و در آن سو «مبینا» در هر کمک به مادرش است، چیزی به آمدن پدر نمانده است، «لیلا» مشغول مرتب کردن سر و ضعش است، ناگهان صدای کلیدی که در قفل می‌چرخد به گوش می‌رسد، بچه‌ها از آمدن پدرشان حسابی سر ذوق آمده‌اند و متین از سر و کول بابایش بالا می‌رود، مبینا در همین حین خرید‌ها را از دست پدرش می‌گیرد. لیلا چند قدمی به سمت همسرش می‌رود، اما این دو نفر تنها به یک دست دادن خشک اکتفا می‌کنند. مبینا که هر روز شاهد این صحنه است از خودش می‌پرسد: چرا بابا، مامان را بغل نمی‌کند و نمی‌بوسد، چرا این دو نفر اینقدر نسبت به هم سرد هستند. مگر چه می‌شود پدر جلوی ما مادرم را به آغوش بگیرد و ببوسد؟!

روش‌های ابراز محبت پدر و مادر در جلوی فرزندان

برای بررسی چالش این خانواده با «حجت‌الاسلام صادق مجیدی» کارشناس خانواده گفتگو کردیم، او درباره شیوه ابراز‌های محبت همسران در جلوی فرزندان چند راهکاری را ارائه داده است که می‌تواند برای این خانواده پنج نفره راهگشا باشد. 

او می‌افزاید: زن و شوهر در خانه به روش‌های مختلفی می‌توانند به یکدیگر محبت کنند. این محبت کردن زوجین تأیر بسیار مثبتی بر روحیه فرزندان دارد، خصوصاً که در فضای خانه آرامش و امنیت ایجاد می‌کند. مرد هنگامی وارد خانه می‌شود، همسرش را صدا بزند و سلام گرم بدهد. زن نیز به استقبال شوهرش برود و او را در آغوش بگیرد یا زمانی که مرد می‌خواهد به سرکار برود، همسرش او را بدرقه کند.

حجت‌الاسلام مجیدی ابراز می‌دارد: مرد در حضور فرزندان بار‌ها به روش‌های مختلف از همسرش تقدیر و تشکر کند؛ از غذا و دست پخت او یا کار‌های دیگر. وقتی فرزندان این کار را ببینند که پدر و مادر به هم محبت می‌کنند، در واقع این نوع محبت کردن و قربان صدقه‌ها را ببیند، یاد می‌گیرند چطور در زندگی فردی و حتی در زندگی مشترکشان محبت کردن را ابراز کنند.

او می‌گوید: بچه‌هایی که در خانه محبت ندیده‌اند، متأسفانه وقتی بزرگ می‌شوند، علاوه بر اینکه خلأ‌های عاطفی که در وجودشان است، بلد نخواهند بود محبت کنند. از سویی دیگر بسیاری از افراد هستند این نوع محبت کردن زوجین به یکدیگر در مقابل فرزندان را سوسول‌بازی و بچه‌بازی می‌دانند! برای اینکه این نوع محبت کردن پدر به مادر یا مادر به پدر را ندیده‌اند.

این کارشناس خانواده بیان می‌دارد: پدر می‌تواند پیشانی و گونه‌های مادر را ببوسد، اما فراتر از آن نه! چون بدآموزی دارد و این نوع بوسه و محبتی که جنبه جلفی دارد، ماهیتش بسیار متفاوت است.

وقتی پیامبر (ص) درباره بهترین کلیدواژه دوام زندگی می‌گوید

با این وجود تأکید بر روابط عاشقانه میان زن و شوهر حتی در سیره اهل بیت (ع) هم دیده می‌شود، از لزوم احترام به بانوی خانه گرفته تا بیان بهترین کلیدواژه دوام زندگی.

پیامبر خاتم (ص) این اسوه زندگی بشر بهترین شیوه محبت شوهر به همسر را استفاده از ابزار زبانی می‌دانند و می‌فرماید: «قَوْلُ الرَّجُلِ لِلْمَرْأَةِ إِنِّی‏ أُحِبُّکِ‏ لَا یَذْهَبُ مِنْ قَلْبِهَا أَبَداً»؛ این گفتار مرد به همسرش که «من تو را دوست دارم»، هرگز از قلب زن بیرون نمی‌رود.

امام علی (ع) درباره اینکه چطور یک زندگی می‌تواند روی مدار شادی و آرامش بچرخد، می‌فرماید: «فَدارِها عَلى کُلِّ حالٍ، وأحسِنِ الصُّحبَةَ لَها لِیَصفُوَ عَیشُکَ»؛ همیشه با همسرت مدارا کن و با او به نیکی همنشینی کن تا زندگیت باصفا شود.

البته دلیل این سفارش علوی می‌تواند این جمله دیگر امام علی (ع) باشد که می‌فرماید: «إِنَّ المَرأَةَ رَیحانَةٌ و لَیسَت بِقَهرَمانَةٍ …»؛ زن، ریحانه است است و نه قهرمان، با او به هر حال مدارا کن و نیکو برخورد کن تا زندگی تو با صفا شود.

حالا آقایان خانه! اگر می‌خواهید یکی از خصلت‌های پیامبران را داشته باشید به همسرتان محبت کنید به خصوص در جلوی فرزندان، زیرا امام صادق (ع) می‌فرماید: «یکی از اخلاق پیغمبران این است که نسبت به همسرانشان محبت دارند»، البته حضرت (ع) در جایی دیگر این محبت به همسر را یکی دیگر از نشانه‌های ایمان توصیف می‌کنند و می‌فرماید: «اَلْعَبْدُ کُلَّماَ ازْدادَ لِلْنِّساءِ حُبّا إزْدادَ فِى الاِْیمانِ فَضْلاً»؛ بنده، هر قدر محبتش به زنانش زیادتر شود، ایمانش فضیلت بیشتری می‌یابد.

این نسخه را در خانه‌تان اجرایی کنید

به هر حال آقای خانه! تصور کنید یا این شیوه را اجرایی کنید وقتی وارد خانه می‌شوید، همسرتان را به گرمی در آغوش بگیرید و این محبت را در جلوی فرزندانتان به نمایش بگذارید، البته آن هم از نوع واقعی نه تصنعی! با این کار که تنها چند ثانیه به طول نمی‌کشد، شیرین‌ترین و بهترین تصویر را در ذهن میوه‌های زندگیتان ثبت خواهید کرد.

البته باید مدنظر داشته باشید در این زمینه هم خط قرمز‌هایی وجود دارد، چون برخی رفتار‌ها عاطفی و برخی دیگر رفتار جنسی است و بچه‌ها به خوبی متوجه رفتار‌ها می‌شوند. با این وجود از قربان‌صدقه‌های خانوادگی غافل نشوید، زیرا در چالش‌های زندگی حسابی به کمک‌تان خواهد آمد. در همین اثنا هم بدانیم «رابطه عاطفی» خواندنی نیست و نیاز به یاد دادن دارد، بنابراین اگر پدر و مادر در مقابل کودکانشان همدیگر را ببوسند، بهترین بسته فرهنگی که شامل یادگیری ابراز محبت و بهبود احساس امنیت و آرامش را برای آن‌ها ارمغان خواهند آورد.

منبع فارس

برچسب ها: ازدواج ، ابراز محبت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۹
در انتظار بررسی: ۰
حمید
۰۱:۰۴ ۲۳ شهريور ۱۴۰۲
من که از سرکار میام خونه دخترم خوابه صبح زود میرم سر کار فقط در خواب دخترم رو میبوسم. هفته ای یک بار منو میبینه. بهم میگه عمو امروز منو ببر پارک. از سر کار میام خونه مثل جنازه می افتم روی تخت خواب اطاق دخترم به همسرمم میگم آبجی. از زندگی همینو فهمیدیم دنبال کار و پول برای خرجی و اجاره خانه تنها کسی که دوستم داره و با عشق حالمو میپرسه مادرم هست . مادر نوکرتم.
مبارز
۰۰:۵۰ ۲۷ شهريور ۱۴۰۲
به اکبر آقا ، قصاب سر کوچه سلام برسان ، بگو متشکریم
ناشناس
۰۹:۲۵ ۲۲ شهريور ۱۴۰۲
اگر پدر ومادر ها داخل منزل همدیگر را با اسم و پسوند جان بکار ببرن و مناسبت هایی مثل سالگرد ازدواج و تولد برای همدیگه شاخ گل بخرند واز کارهای یک دیگر تشکر کنند مثلا آقا خرید کرده وارد منزل شده خانم بهش سلام بگه وازش تشکر کنه یا آقا بعد غذا خوردن بگوید خانم دستت سلامت غذای خوشمزه ای بود جلو بچه ها آقا یا خانم ی بوسه روی سر همسرش بزنه این خودش خیلی رو روحیه بچه ها تأثیر گذار هست و در آینده همسران خوبی میشوند برای همسرانشان
علی
۰۶:۵۵ ۲۲ شهريور ۱۴۰۲
این کارشناس های خانواده نطرشون را برای خودشان نگهدارند
وبروز ندهند.فقط دست همسر را ببوسیدبه نشانه ی احترام.
شماهم که خیلی اهل محبت تشریف داریدخوب است با خریدن یک شاخه گل به خانه بروید که فرزندان ببینندرابطه تان خوب هست.
ناشناس
۲۳:۱۴ ۲۱ شهريور ۱۴۰۲
ما آموزش های اجتماعی و فرهنگی ومهارتی وزندگی وشهر وندی و بسیاری از آموزش ها علی الخصوص آیین همسر داری رادفن کرده‌ایم که باید جوانان راقبل از ازدواج اجباربه آموزش آن کنیم
ناشناس
۱۲:۴۷ ۲۱ شهريور ۱۴۰۲
اقا میاد خونه میبینه خانمش کلی تحویلش میگیره وسفره قشنگی انداخته میپرسه امروز چه مناسبتیه خانمش میگه هیچی تو به من گفتی گل سرخم منم تحویلت گرفتم اقا میگه پرسیدی کجایی منظورم این بود که میدان گلسرخم!!
ا
۱۱:۵۹ ۲۱ شهريور ۱۴۰۲
رفتار والدین و بوسیدن و در بغل گرفتن جای آن جلو فرزند نیست که هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد و موجب انحراف و فساد و و در فرزند و فرزندان می شود ولنگاری ها و بی حیایی های اجتماعی برخواسته از روشهای غلط و تربیتی در خانواده هاست در گذشته چنین نبود پدر و مادر در مسیر صحیح زندگی ایفای نقش می کردند و فرزندان هم به تعداد در سلامت اخلاقی و روانی قرار داشتند اما حالا اینطور نیست .
ناشناس
۰۹:۲۹ ۲۲ شهريور ۱۴۰۲
اصلا همینچیزی نیست هر جور بچه را از اول عادت بدی بدیم برایش عادی میشود مثلا آقا یا خانم پیشانی هم را بوسیدن و مناسبت های عید همدیگر را بغل کنند چه اشکالی داره همه چیز را جنسی و فسق فجور نبینید هرکس خودش مریض جنسی هست بقیه را هم مثل خودش میداند
ناشناس
۱۰:۴۵ ۲۲ شهريور ۱۴۰۲
بغل معمولی و بوسیدن پبشونی و صورت مشکلی نداره و خیلی هم‌خوبه و لازمه بیشترش خوب نیست کمترش هم خنک بازیه که اینجور افراد احمقانه تر هم رفتار میکنن
مهدی
۱۱:۵۰ ۲۱ شهريور ۱۴۰۲
اینا فرهنگیه که خودتون بین مردم ایجاد کردید. و حالا میگین اشتباهه. کوتاهی از خودتونه. اینقدر به ظواهر اهمیت دادین که چیزای مهمتر و واقعی و کاربردی در ذهنا و عمل کمرنگتر شدن. وقتی تو مسجد و جلسات مذهبی و مراسمات مختلف فقط از ظواهر و چیزهای کم اهمیت حرف می زنن، دیگه جایی واسه این مسائل نمی مونه و دو رکعت نماز خوندن و سینه زنی تو چندتا مراسم میشه تمام دین مردم.
ناشناس
۱۱:۳۴ ۲۱ شهريور ۱۴۰۲
با این شرایط اقتصادی که‌درست کردین عقده همسر و عشق برامون مونده تا الان وگرنه کی از اینایی که گفتین بدش میاد
ناشناس
۱۱:۳۲ ۲۱ شهريور ۱۴۰۲
بوسیدن همدیگه (زن و شوهر) در کوچه و خیابان هم کار پسندیده ای نیست. در خانه به همدیگه ابزار علاقه کنید
ناشناس
۱۰:۵۹ ۲۱ شهريور ۱۴۰۲
کم‌مونده بود اینارو هم شماها تعیین کنید
ناشناس
۱۰:۴۳ ۲۱ شهريور ۱۴۰۲
سلام درسته که رفتار پدر ومادر در منزل روی فرزندان اثر می گذارد ،ولی به نظر من بیشتر بستگی دارد به ذات فرد من خودم ۶۰ سال که سنم هست رفتار پدر و مادر روی من اثر نکرد یادم هست که انها دائم با هم جرو بحث داشتند ولی من رفتارم با همسرم چه قبلی چه فعلی خوب است باتشکر
ناشناس
۱۱:۱۰ ۲۱ شهريور ۱۴۰۲
دست شما درد نکنه که با اخلاق خوب دو همسر اختیار کردین...
ناشناس
۱۱:۱۱ ۲۱ شهريور ۱۴۰۲
کاملا معلوم شد که از رفتار پدر و مادرتون تاثیر نگرفتید!!!!!
ناشناس
۱۲:۵۶ ۲۱ شهريور ۱۴۰۲
قبلی و فعلی رو خوب گفتی
ناشناس
۱۳:۲۳ ۲۱ شهريور ۱۴۰۲
حرف شما را قبول دارم والبته عکس این موضوع که گفتید هم صدق میکنه !
ناشناس
۰۸:۴۷ ۲۱ شهريور ۱۴۰۲
آنقدر مشکلات و گرفتاری بر سر خانواده ها ریخته اند که کمتر کسی دیگر به این اداها فکر می کند.