سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مهاجرت معکوس در ۲۶ روستای کردستان

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان گفت: شاخص‌ها نشان از تحقق مهاجرت معکوس به ۲۶ روستای کردستان دارد که نمونه آن روستای علی‌سرخ در بیجار است.

کیومرث حبیبی ظهر امروز در پنجمین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان کردستان در سال جاری اظهار کرد: شرایط روستا‌های کردستان به دلیل توپوگرافی و ... این استان با سایر استان‌ها تفاوت دارد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان ضریب نفوذ راه روستایی در کردستان را به نسبت سایر استان‌های کشور کمتر اعلام کرد و گفت: پایین بودن این ضریب به دلیل این است که کردستان سه برابر استان‌های دیگر روستانشین دارد.

او تصریح کرد: براساس شاخص‌های موجود شاهد تحقق مهاجرت معکوس در۲۶ روستای کردستان هستیم که نمونه بارز آن روستای علی‌سرخ در بیجار است که اکنون ۱۹ خانوار در آن ساکن شده‌اند.

حبیبی خاطرنشان کرد: احداث سدگاران موجب شد شهر چناره زیر آب برود و اهالی آن به ناچار به حاشیه شهر‌های مریوان و سنندج مهاجرت کردند و الان درخواست بازگشت به اراضی محدوده این سد را دارند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان افزود: ضوابط موجود عمل به درخواست را عملا غیرممکن کرده است چرا که براساس ضوابط واگذاری زمین حتما باید در قالب نهضت مسکن باشد.

او با تاکید براینکه در هر نقطه از استان که اراضی دیم تبدیل به آبی شده نشانه‌های احیای روستا‌ها کاملا مشهود است، گفت: تولید ناخالص ملی در استان ۳۰ هزار میلیارد تومان است در صورت مهاجرت معکوس، این‌میزان بیشتر می‌شود.

طرح «تکام» در کردستان اجرا می‌شود

 رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کردستان نیز در این جلسه اظهار کرد: عملکرد در اجرای طرح تکام یکی از شاخص‌های بررسی عملکرد دستگاه‌های اجرایی در استان است.

اکبر محمدی با بیان اینکه دستگاه‌های اجرایی باید برنامه‌های پیشنهادی خود را ارائه و هر سه ماه یکبار گزارش اقدامات را به دبیرخانه منعکس کنند، خاطرنشان کرد: خط قرمز استان برگشت اعتبارات عمرانی است از هیچ مدیری قبول نمی‌کنیم یک ریال از اعتبارات عمرانی را برگشت بزند.

 او خاطرنشان کرد: طرح تکام «توانمندسازی و کارآفرینی مردم پایه» به عنوان سند تحول روستا در دولت سیزدهم به منظور تثبیت جمعیت روستاها و مهاجرت معکوس و اصلاح ترکیب جمعیتی روستا در کردستان اجرا می‌شود.

محمدی خاطرنشان کرد: جامعه هدف اجرای این طرح در استان باید مشخص شود، البته با توجه به اینکه آخرین آمار جمعیتی استان مربوط به سرشماری سال ۱۳۹۵ است، نمی‌توان این آمار را ملاک اجرای طرح قرار دهیم، پیشنهاد ما آمار مراکز بهداشت است.

او با بیان اینکه روستاهایی که حداقل یک سال نرخ رشد آن براساس آمار مراکز بهداشت مثبت باشد به عنوان جامعه هدف در نظر گرفته می‌شود، گفت: دستگاه‌های اجرایی هرچه زودتر برنامه عملیاتی خود را در راستای اجرای این طرح ارائه تا در شورای برنامه ریزی استان تصویب شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.