سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پزشک نما‌ها چگونه شناسایی می‌شوند؟

گاهی تبلیغات کاذب، مردم را به سمت مراکز درمانی غیرمجاز می‌کشاند اتفاقی که چالش مهمی برای حوزه پزشکی به شمار می‌رود.

 این روز‌ها بسیاری از افراد غیرمتخصص در کار‌های تخصصی پزشکی مانند خدمات مختلف پوست و مو، زیبایی و همچنین تغذیه فعالیت می‌کنند و در فضا‌های مجازی انواع تبلیغات اغواکننده از طرف افرادی که تخصص مربوط لازم را ندارند دیده می‌شود؛ حال، با توجه به این موضوع، این سؤال مطرح می‌شود که چگونه می‌توان این پزشک‌نما‌ها را شناسایی کرد و اصولاً نظارتی بر انجام چنین کار‌هایی در فضا‌های مجازی، تبلیغات آن‌ها و همچنین مکان‌های ارائه‌دهنده این خدمات صورت می‌گیرد؟ مسئول نظارت بر این گونه فعالیت‌ها چه سازمانی است و نظارت آن‌ها به چه صورتی انجام می‌شود؟ در این خصوص با دکتر سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت گفت‌وگو کرده‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

چگونگی نظارت بر کار افراد غیرمتخصص
دکتر سعید کریمی درباره چگونگی نظارت بر کار افراد غیر متخصص و به اصطلاح پزشک نما‌ها می‌گوید: سامانه اعضای سازمان نظام پزشکی مرجع مناسبی برای اطمینان از پزشک بودن فرد به شمار می‌رود. با یک جست‌وجوی ساده نام پزشک در این سامانه می‌توان رشته تحصیلی و محل خدمت پزشک را مشخص کرد.

وی در ادامه می‌افزاید: کمیته تبلیغات سازمان نظام پزشکی مجوز تبلیغات را صادر می‌کند و این سازمان و دانشگاه‌های علوم‌پزشکی و وزارت بهداشت بر نحوه فعالیت اعضا در فضای مجازی نظارت دارند.

مشکل تبلیغات اغوا کننده در فضای مجازی
به گفته معاون درمان وزارت بهداشت، عمده مشکلاتی که در فضای مجازی دیده می‌شود مربوط به افراد فاقد صلاحیت است. قطعاً فضای مجازی محیط امن و قابل اعتمادی برای کسب اطلاعات درخصوص درمانگران نیست. به همین دلیل توصیه می‌شود مردم به مطالب منتشر شده در این فضا اعتماد نکنند. البته این عدم اعتماد به ویژه در مورد سکو‌هایی مثل اینستاگرام و تلگرام که سرور آن‌ها در خارج از کشور است جدی‌تر است. با توجه به اینکه این سکوها، تابع قوانین کشور نیستند، قاعدتاً از استاندارد‌های وزارت بهداشت هم تبعیت نمی‌کنند و باعث آسیب به سلامت عمومی جامعه خواهند شد.


بیشتربخوانید


توجه به مجوز اشتغال افراد یا مراکز خدمات پزشکی
به گفته دکتر کریمی، مراجعان برای اطمینان از خدمات مراکز پزشکی باید در بدو ورود به هر مرکز خدمات پزشکی به مجوز اشتغال اعم از پروانه طبابت، پروانه بهره‌برداری وپروانه مسئول فنی مرکز دقت کنند. ضمن آنکه به‌زودی سامانه اطلاعاتی معاونت درمان وزارت بهداشت هم راه اندازی خواهد شد تا برای مراکز تشخیص و درمانی نیز مردم بتوانند استعلام کنند و از صحت مجوز‌های نصب شده در مراکز تشخیص- درمانی اطمینان پیدا کنند.

چگونگی اطمینان از صلاحیت مراکز پزشکی
معاون درمان وزارت بهداشت می‌گوید: راه دیگر اطمینان از صلاحیت افراد، توجه به مجوز اشتغال فرد یا مرکزی که افراد در آن مشغول به کار هستند. همه فعالان حوزه درمان موظفند مجوز اشتغال اعم از پروانه طبابت، پروانه بهره‌برداری مرکز و پروانه مسئول فنی را در معرض دید مراجعه کنندگان قرار دهند. مردم نیز باید در بدو ورود به هر مرکز تشخیصی درمانی به این مجوز‌ها توجه داشته باشند.

نحوه نظارت بر فعالیت پزشکان غیر متخصص
گاهی پزشکان عمومی هم بدون داشتن تخصص‌های لازم مانند تخصص عمومی، تغذیه یا پوست و مو خدماتی در این زمینه ارائه می‌کنند و مواردی هم شاهد بروز مشکل در این زمینه بوده‌ایم. دکتر کریمی در پاسخ به این سؤال که مردم چگونه می‌توانند برای گرفتن کار‌های تخصصی مورد نیاز خود به متخصصان لازم مراجعه کنند، اظهار می‌کند: درمورد صلاحیت گروه‌های مختلف پزشکی برای انجام خدمات مختلف مانند پوست و مو، کمیسیون ملی تعیین صلاحیت حرفه‌ای و همچنین شورای عالی برنامه‌ریزی وزارت بهداشت اعلام نظر می‌کنند. همچنین دفتر ارزیابی فناوری، تدوین استاندارد و تعرفه خدمات سلامت معاونت درمان وزارت بهداشت نیز، استاندارد‌ها و راهنما‌های بالینی خدمات را می‌نویسد که در آن به صلاحیت ارائه‌دهندگان خدمت اشاره می‌شود.

سامانه رسیدگی به شکایات مردمی
به گفته معاون درمان وزارت بهداشت، سامانه رسیدگی به شکایات مردمی ۱۹۰ مستقر در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به صورت شبانه‌روزی و با حضور تمام وقت کارشناسان، آماده دریافت و رسیدگی فوری به شکایات شهروندان در سراسر کشور است. همچنین ادارات نظارت بر درمان معاونت درمان دانشگاه‌ها آماده دریافت شکایات و نظرات مردم جهت بررسی و رسیدگی امور هستند.

شناسایی و پلمب مراکز غیرمجاز
معاون درمان وزارت بهداشت در خصوص خدمات و تبلیغات بسیار متنوع و آسیب‌زای غیر تخصصی پزشک‌نما‌ها می‌گوید: مردم باید بدانند در سال گذشته حدود ۴ هزار مرکزغیرمجاز مداخله‌گر در امر درمان توسط دانشگاه‌های علوم پزشکی تعطیل یا پلمب شدند. علاوه بر نظارت مستمر از طریق دانشگاه‌های علوم پزشکی قطعاً بررسی صلاحیت افراد ارائه دهنده خدمت توسط خود بیمار می‌تواند در حفظ سلامت هموطنان مؤثر باشد.

منبع: همشهری

برچسب ها: پزشک نما ، پزشک قلابی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۸:۴۹ ۱۶ شهريور ۱۴۰۲
متاسفانه هیچ وجهه و توجیهی برای رفتار پزشکان جراح نمانده از دریافت مبالغ سنگین تحت عناوین خرید اقلام برای عمل جراحی از دریافت سکه ویا حتی جراحی های بی مورد .
وتشکلات بازرسی هم درخواب قفلت .
ناشناس
۱۸:۱۲ ۱۶ شهريور ۱۴۰۲
در ورودی مطبشون یه کد بزنید کارت خوان نداشتن یا غیرمجاز باشن ملت خودشون گزارش می دهند
ناشناس
۱۵:۵۱ ۱۶ شهريور ۱۴۰۲
یک دندانپزشک در شهر ما هست که تجربی است و تحصیلات دانشگاهی ندارد ولی واقعا در کارش فوق تخصص است ، فقط هم دندان می کشد با کمترین قیمت و سختی و درد ، من خودم یک دندان داشتم رفتم پزشک متخصص برای کشیدن پزشک عکس نوشت و برای هفته بعد هم نوبت داد برای کشیدن و قبلش طی کرد چون نیاز به جراحی دارد هزینه آن ۱/۴۰۰ میشود ،وقتی از مطب بیرون آمدم یکی از دوستان را دیدم و او آدرس یک دندان کش تجربی را داد رفتم نزدش در داخل گاراژ یک منزل بود که نه تابلو داشت و از نظر بهداشتی هم مرخص بود با ترس و لرز گفتم دندان هم می کشید گفت بله بنشین در نوبت حدود ۱۰ دقیقه زمان برد تا نوبتم شود ، در این مدت با چند نفر از مراجعه کننده گان در نوبت صحبت کردم دیدم همه از تسلط و تخصص ایشان بیان می کنند و دیدم چند مراجعه کننده از شهر های دیگه حتی از استانهای دیگر آمده بودند ، وقتی نوبتم شد نه عکسی از دندان مطالبه کرد و نه سخن از جراحی و بعد از زدن آمپول بی حسی و گذشت زمان ۵ دقیقه کمتر از ۱۰ ثانیه دندان را بیرون کشید بدون کمترین دردی و کلا ۱۲۰ هزارتومان هم اجرت گرفت ، بعد از آن هم دو دندان دیگر برایم کشید ، اخیرا متوجه شده دانشگاه علوم‌پزشکی محل کار ایشان را پلمپ و پرونده قضایی هم برای ایشان تشکیل داده ، نه من بلکه خیلی از افراد دیگه واقعا متاسفم شدیم که چرا مانع از کار یک پزشک دندانکش مجرب و ارزان فروش و کمک یار قشر مستضعف جامعه شده اند.
ناشناس
۱۷:۴۱ ۱۶ شهريور ۱۴۰۲
اینجور جاها ممکن است باعث ابتلای مردم به ایدز و هپاتیت شود.
ناشناس
۱۴:۵۲ ۱۶ شهريور ۱۴۰۲
سلام‌چرا‌قیمت‌داروهای‌بیماری‌قلب‌‌دوبرابر‌شده
واقعا‌متاسفم‌برای‌مسئولین
ناشناس
۱۴:۲۵ ۱۶ شهريور ۱۴۰۲
برای ظهور امام زمان حضرت مهدی (عج) دعا کنید

صلوات
ناشناس
۱۳:۲۳ ۱۶ شهريور ۱۴۰۲
متاسفانه تبلیغات زیادی برای اعمال جراحی زیبایی چه در فضای مجازی و چه در فضای واقع وجود دارد و مردم علیالخصوص بانوان را برای انجام عمل هایی که شاید نیازی نباسد سوق میدهند وهر عمل جراحی حتی کوچک ریسک و عوارض دارد و خیلی ها به این دو عامل فکر نمیکنن و اتفاقی مانند هنرمندی گه اکنون دیگر نمیتواند بازی کند می افتد خواهشا تا مجبور نشید عمل جراحی نکنید حتی سر ناخن باشد