علیرضا صابری گفت: طرح الگوی کشت در گلستان عملیاتی شده و طی سالهای آینده به تدریج گسترش مییابد و برای تبیین آن میان جامعه هدف از تمامی ظرفیتها از جمله ائمه جمعه و روحانیون استان استفاده شده است.
او با تاکید بر سرمایهگذاری بیشتر در حمایت برای معرفی ارقام محصول کشاورزی مقاوم به شوری و خشکی در استان، گفت: ۱۷ رقم محصول زراعی برای کشت در زمینهای مقاوم به خشکی و شوری معرفی شده وجود دارد و در اجرای این طرح برنامهریزی ویژه شده است.
مشارکت محققان در عملیاتی شدن طرح کاشت یک میلیارد درخت
رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان با اشاره به اهمیت کاشت یک میلیارد درخت در کشور و همراهی محققان این مرکز در معرفی درختان فضای سبز، مرتعی، جنگلی و زراعی به مجریان اجرای این طرح ملی گفت: محققان این مرکز تجربه علمی خود را برای موفقیت این طرح در مدت چهار سال اجرای آن در استان گلستان ارایه خواهند کرد.
طرح مردمی کاشت چهارساله یک میلیارد درخت از اواخر سال قبل در کشور آغاز شده و به اعتقاد کارشناسان منابع طبعیی و آبخیزداری گلستان، ظرفیتی موثر برای جلوگیری از گسترش بیابان و ریزگردها است که توجه به پوشش کامل و صحیح آن، خطر بیابانشدن را از چهره این استان شمالی دور خواهد کرد.
براساس گزارش مسوولان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان، در نخستین سال اجرای طرح مزبور، ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار نهال جنگلی و مرتعی دراین استان تولید شده است.
صابری گسترش کشت گیاهان دارویی و ایجاد و توسعه دهکده نوآوری و فناوری با همراهی و مشارکت دستگاههای مرتبط را دیگر اولویتهای این مرکز برای سرمایهگذاری در استان گلستان برشمرد و گفت: حدود ۲۰ شرکت دانش بنیان و واحد فناوری در مرکز رشد کشاورزی و منابع طبیعی استان فعالیت دارند.
فعالیت مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان سال ۱۳۳۶ در گرگان آغاز شد و اکنون دارای ۶ ایستگاه تحقیقاتی و ۲ مرکز آموزشی است که سالانه تعداد زیادی طرح تحقیقاتی در حوزههای منابع طبیعی، آبخیزداری، آب و خاک، صنایعغذایی، تولید بذر، نهال، گیاه پزشکی و دامپروری از سوی ۶۰ محقق تهیه میشود.
در استان گلستان که اقتصاد اصلی آن بر پایه کشاورزی استوار است، سالانه حدود پنج میلیون تُن انواع محصول در شرایط عادی و به دور از خشکسالی تولید میشود که شامل تولیدات زراعی، دامی، باغی، جنگل و مرتع و صید و ماهیان پرورشی است.
بهره برداران کشاورزی گلستان در تولید ۱۵ محصول راهبردی شامل تولید دانههای روغنی کلزا، سویا و آفتابگردان، هلو، توتون و گوشت مرغ رتبه اول، گندم، چغندرقند و خرمالو مقام دوم، شلتوک (برنج) پیلهتر ابریشم، میگو و پنبه رتبه سوم، ماهیان پرورشی و خاویاری رتبه چهارم و جو و زیتون رتبه پنجم کشوری را در اختیار دارند.
استان گلستان افزون بر ۲۲۰ هزار بهره بردار کشاورزی دارد که دست کم ۱۵۰ هزار آنها در حوزه زراعی و باغی مشغول هستند و بیش از ۹۰ درصد آنها خرده مالک با مدیریت حداکثر چهار هکتار زمین هستند.
منبع: ایرنا