علیرضا پاک فطرت عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره میزان تاثیر معدل در کنکور گفت: ما در بحث کنکور تند میرویم، چون باید کارشناسیتر برخورد میکردیم که آیا باید تاثیر معدل را ببینیم یا نبینیم.
وی ادامه داد: برای تاثیر معدل باید دید دانش آموز در چه سالی دیپلم گرفته مثلا در رشته علوم تجربی میگویند بیش از ۱۰ هزار دانش آموز معدل بیست داریم. الان که معدل را در کنکور آوردند امتحان نهایی را طوری میگیرند که هر کسی نمیتواند معدل بیست بگیرد.
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس بیان کرد: لحاظ شدن تاثیر معدل در اصل اقدام خوبی است، چون دانش آموز مقید میشود به موقع به مدرسه برود، حرف معلم را گوش کند، درس را عمقی بخواند و فقط به فکر تست زدن و کلاس کنکور نباشد، اما باید برای سال اول میگفتیم معدل ۱۰ درصد تاثیر مثبت داشته باشد و نه چهل درصد و این ۱۰ درصد برای دانش آموزانی باشد که تازه دارند دیپلم میگیرند و نه دانش آموزان قبلی که خیلی راحت معدلهای خوب گرفتند.
پاک فطرت اظهار کرد: ما امروز بیش از حداقل یک میلیون دانش آموز پرانرژی داریم که آینده سازان کشورمان هستند و اینها نباید سرخورده و ناامید شوند و باید فکر کنند کنکور رقابت سازندهای است که هر چه بیشتر تلاش کنند میتوانند در دانشگاههای بهتری قبول شوند، اما الان به نظر میرسد دانش آموزان دارند سرخورده میشوند که این سرخوردگی برای آینده کشور خطرناک است.
وی تصریح کرد: نمایندگان بارها گفتند که شورای عالی انقلاب فرهنگی یک مقداری توجه کند. قانون میگوید اگر شوراها که شورای عالی انقلاب فرهنگی هم یکی از آنهاست چیزی را تصویب کرد مجلس نباید دخالت کند البته چنین قانونی را ندیدم، اما عرف این را میگوید البته ما یک بار طرح یک فوریتی به مجلس آوردیم که گفتند ادامه ندهید، چون شورای عالی انقلاب فرهنگی این طرح را تصویب کرده است.
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس گفت: من از شورای عالی انقلاب فرهنگی خواهش میکنم در این قضیه یک بازنگری، کارشناسی و نظرخواهی میدانی از اولیای دانش آموزان و محصلان کند که اگر میخواهد معدل را تاثیر دهد تا چند درصد میخواهد تاثیر معدل را لحاظ کند.
پاک فطرت گفت: وزیر آموزش و پرورش آماری ارائه کرده که رتبههای برتر حدود هفتاد الی هشتاد درصد در مدرسههای دولتی و نمونه دولتی هستند و حدود بیست درصد در مدارس غیرانتفاعی بودند.
وی اظهار کرد: به نظر من مدارس دولتی و نمونه دولتی هم استادان بهتری دارند و هم بیشتر برای دانش آموز هزینه میکنند و امکانات خوبی هم دارند البته نمیخواهم مدارس غیرانتفاعی را زیر سوال ببرم، چون آنها هم مهم هستند، اما بچههای مدرسههای دولتی توانمندتر هستند و آمار هم این را میگوید.