سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فراهم شدن زمینه رشد شرکت های دانش بنیان و خلاق با اصلاح نظام مجوزدهی

عضو کمیسیون آموزش تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی به بیان توضیحاتی درباره تاثیر اصلاح نظام مجوزدهی و اعتبار سنجی شرکت‌های دانش بنیان پرداخت.

حجت الاسلام و المسلمین احمد حسین فلاحی، عضو کمیسیون اموزش تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی  درباره اصلاح نظام مجوز دهی و اعتبار سنجی شرکت های دانش بنیان گفت: یکی از قوانین مترقی تصویب شده توسط مجلس قانون جهش تولید دانش بنیان است که در آن ۲۰ ماده در نظر گرفته شده بود، به همین دلیل می طلبید که بخشنامه‌ها و آئین نامه های مرتبط با آن هم متناسب با این قانون اصلاح شوند.

وی گفت: مهمترین بخش برای تطبیق با تحولات اکوسیستم اقتصاد دانش بنیان و پاسخگویی به نیازهای فناورانه صنعت کشور، تغییر در ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان است ولی تاکنون این ارزیابی بر بر اساس اکوسیستم قبلی اقتصاد دانش بنیان انجام می شده است.

این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ادامه داد: این آئین نامه ها هم در معاونت علمی و هم در پارک های علم و فناوری اصلاح شد و به این وسیله آئین نامه پذیرش شرکت های دانش بنیان اصلاح گردید، شرکت های خلاق را به این وسیله توسعه دادیم و آنها را قانونمند کردیم. طبیعتا بدون این آئین نامه ها و اصلاح آنها این قانون عملیاتی و اجرایی نمی شود. 

این نماینده مجلس یازدهم افزود: لازمه عملیاتی شدن این قانون این است که این آئین نامه ها تدوین بشود. اصلاح نظام مجوزدهی به شرکت های دانش بنیان می تواند راهکارهایی که ما در قانون برای رشد شرکت های دانش بنیان و خلاق دیده ایم، عملیاتی شود. 

نماینده همدان در مجلس توضیح داد: سازوکاری جدید برای ارائه تسهیلات در این آئین نامه  جدید در نظر گرفته شده است. در بحث عدم ورود کالاهایی که نمونه مشابه داخلی دارند و یا توسط این شرکت های دانش بنیان تولید شده باشند هم محدودیت هایی در نظر گرفته شده تا به این وسیله از این تجهیزات حمایت شود و تا زمانی که دستگاه هایی مثل گمرک آئین نامه آن را تدوین نکند این قانون اجرایی نمی شود. 

این نماینده مجلس یازدهم در ادامه توضیح داد: اصلاح آئین نامه مجوزدهی و اعتبار سنجی شرکت های دانش بنیان باعث می شود که ما رشد جدی را در شرکت های دانش بنیان داشته باشیم و این شرکت ها بتوانند خودشان را بالا بکشند. یکی از علل عمده عدم رشد شرکت های دانش بنیان عدم حمایت از تولیدات آنها و یا واردات محصولات مشابه تولیدات آنها به کشور و یا عدم ارائه تسهیلات و حمایت های لازم از این شرکت ها است که باعث می شود آنها نتوانند به خوبی ادامه مسیر دهند.

عضو کمیسیون آموزش تحقیقات و فناوری مجلس در ادامه بیان کرد:  عدم امکان ارائه مجوزها  و یا مشکلات در ارائه مجوزها همیشه یک از کارهای سخت بوده است. پسینی شدن نظام مجوزدهی به شرکت های دانش بنیان باعث می شود که آنها عرصه بیشتری برای فعالیت داشته باشند. 

فلاحی ادامه داد: با استفاده از این شیوه شرکت ها خیلی زودتر مجوز می گیرند و در ادامه برب فعالیت آنها نظارت می شود و به عبارتی نظارت ها از پیشینی که خیلی سخت و طاقت فرستا بود پسینی می شود و این شرکت ها خیلی بهتر می توانند قابلیت های خود را به منصه ظهور برسانند. 

این نماینده مجلس افزود: علاوه بر این بر اساس این آئین نامه امکان ارتباط دهی شرکت های دانش بنیان با صنایع هم وجود دارد تا به این وسیله محصولات آنها به صنایع هم معرفی شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.