سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جابجایی زمان اوج مصرف برق مشترکان خانگی و اداری با تغییر ساعت کار ادارات

تغییر ساعات کار اداری با جابجایی زمانبندی مصارف و جلوگیری از همزمانی اوج مصرف برق، نقش پررنگی را در گذر از تابستان گرم ۱۴۰۲ ایفا کرد.

پیش بینی‌هایی که پیش از آغاز فصل تابستان در خصوص افزایش دما و رشد مصرف برق شده بود، به وقوع پیوست و میزان دمای هوای تابستان امسال ۱ تا ۲ درجه نسبت به میانگین بلند مدت بالاتر بود که همین موضوع سبب شد به ازای هر درجه افزایش دما شاهد افزایش ۱۸۰۰ مگاواتی مصرف برق باشیم. 

بنابر آنچه که مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق اعلام کرده در فصل گرم سال ۱۴۰۱ نسبت به فصل گرم سال ۱۴۰۰، ۱۷ بار رکورد مصرف برق کشور شکسته شد. این رقم در قیاس سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ فراتر رفت و در فصل گرم امسال نسبت به سال قبل ۳۶ بار رکورد مصرف شکسته شد. به معنایی تابستان سال ۱۴۰۲ با شکستن رکورد جدید ۷۳ هزار و ۴۶۳ مگاوات و رشد ۵.۷۷ درصدی در مصرف برق به تاریخ صنعت برق پیوست.

وزارت نیرو با توجه به پیش‌بینی‌های صورت گرفته با آمادگی کامل به استقبال تابستان امسال رفت و با افزایش ۷۷۰۰ مگاواتی ظرفیت تولید برق و مدیریت مصرف در بخش‌های مختلف موفق شد، پایداری شبکه سراسری برق را  علی‌رغم افزایش شدید دما در فصل تابستان حفظ کند.

مشترکان برق در بخش اداری با مصرفی در حدود ۳ هزار مگاوات در دوران اوج مصرف، از جمله بخش‌های مهم مصرف کننده انرژی در کشور هستند که به همین خاطر در دولت سیزدهم نقش آن‌ها در کمک به صنعت برق پررنگ‌تر از سابق بود. بر اساس مصوبه هیئت دولت ادارات از ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور ملزم به تغییر ساعات کاری و همینطور مدیریت مصرف سیستم‌های سرمایشی شدند. به طور دقیق‌تر مصرف بخش اداری در ساعات کاری باید ۳۰ درصد و در ساعات غیرکاری ۶۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش پیدا می‌کرد و در غیر این صورت با محدودیت مواجه می‌شدند. این تغییر ساعت از همزمانی اوج مصرف بخش خانگی و اوج مصرف بخش اداری که فشار مضاعفی را به شبکه برق وارد می کرد، جلوگیری کرد.

به گفته محرابیان، ۹۵ درصد دستگاه‌ها مصرف برق خود را مدیریت کرده اند و پنج درصد از دستگاه‌ها مصرفی بیش از حد تعیین شده داشتند. شرکت‌های توزیع برق نیز با هشدار و اعمال محدودیت برق در جهت پیوستن این ۵ درصد به جمع ادارات خوش مصرف اقدام کردند.

احتمال اجرای طرح تغییر ساعات اداری در سال آینده

سخنگوی صنعت برق در خصوص نتیجه اعمال برنامه کاهش مصرف در ادارات گفت: در برنامه‌های آمادگی برای اوج مصرف تابستان برای مشترکان اداری و عمومی کاهش مصرف ۱ هزار مگاواتی در دوره اوج را هدفگذاری کرده بودیم که با اصلاح ساعت کاری و پایش مصارف سیستم‌های سرمایشی بیش از ۸۵ درصد  آن محقق شد. این برنامه تا ۱۵ شهریور ماه ادامه دارد و بعد از این تاریخ به حالت قبلی باز میگردد.

برای تولید یک هزار مگاوات نیازمند احداث نیروگاهی با ظرفیت اسمی ۱۵۰۰ مگاوات هستیم که نیازمند سرمایه گذاری‌های زیادی است، اما بخش اعظمی از این هزار مگاوات با جابجایی پیک‌های مصرف محقق شد.

رجبی مشهدی در تشریح میزان دقیق صرفه جویی بخش اداری گفت: از ۱۵ خرداد که ساعت کاری ادارات از ۶ صبح تا ۱ ظهر شد، هدف‌گذاری کاهش هزار مگاواتی برق را داشتیم که از این میزان ۸۵۰ مگاوات محقق شد. علاوه بر این کاهش مصرف برق بعد از اتمام ساعت کاری فوق‌العاده چشمگیر بود و باید این کار را برای سال آینده با گستردگی بیشتری دنبال کنیم.

سهیم کردن ادارات در تامین تقاضای برق بخش اداری

البته توجه وزارت نیرو تنها به بخش کاهش مصرف محدود نشد و ادارات با مولد‌های خودتامین نیز در اوج مصرف امسال همراه شدند.

یاقوتی مدیرکل مدیریت انرژی و امور مشتریان شرکت توانیر پیشتر با تاکید بر اینکه در فصل گرم امسال مولد‌های خود تامین تقش موثری در کمک به پایداری شبکه برق کشور داشتند گفت: آخرین ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که در اوج بار مصرف برق امسال، بالغ بر ۶۰۰ مگاوات از مصرف برق کشور از طریق مولد‌های خود تامین ادارات دولتی تامین شد. همچنین از طریق وارد مدار شدن دیزل ژنراتور‌های ادارات نظامی نیز چیزی حدود ۲۰۰ مگاوات برق به شبکه سراسری تزریق شد.

او ادامه داد: در صورت نوسازی و تعمیر به موقع این مولد‌ها می‌توان ظرفیت تولید برق خود تامین ادارات را تا دو برابر نیز افزایش داد که در حال برنامه ریزی برای ایجاد مقدمات این موضوع هستیم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۹:۵۰ ۱۳ شهريور ۱۴۰۲
با قطع برق بخش کشاورزی و اربین بردن محصولات کشاورزی در روزهای گرم تابستان توانست اند مصرف رو مدیریت کنند به دروغ
بختیاری
۱۰:۲۵ ۱۳ شهريور ۱۴۰۲
صنعت برق از صنایع مهم و راهبردی و پیشرانه صنعتهای دیگر است
ظرفیت تولید برق کشورمان می‌باید بقدری گسترش یابد و دست کم چندین برابر شود تا حتی لحظه ایی خاموشی نه در بخش خانگی و نه در بخش صنعت نداشته باشیم
با توجه به حرکت همه کشورها بسمت خودرو برقی تا چند سال آینده حتما کمبود برق خواهیم داشت اگر از همکنون بفکر تولید انرژی پاک برق نباشیم
ناشناس
۰۹:۰۶ ۱۳ شهريور ۱۴۰۲
چرا بین تیتر و متن خبر هیچ رابطه ای وجود ندارد؟
ناشناس
۰۸:۴۴ ۱۳ شهريور ۱۴۰۲
چون افراد نمیتوانند منابع ملی(برق وگاز وبنزین وگازوییل وآب و...) را به یک اندازه مصرف کنند،باید به قیمت واقعی فروخته شود( بالاترین پیشنهاد داخل یا خارج) و درآمدش بین همه تقسیم شود،تا فقر واسراف و قاچاق و بیعدالتی برطرف شود و هر کس هر طور میخواهد آنرا خرج کند و انگیزه درست مصرف کردن پدید آید.
ناشناس
۱۲:۳۷ ۱۳ شهريور ۱۴۰۲
درود ،آفرین