سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شرکت تعاونی تولید کنندگان پسته رفسنجان حامی کشاورزان می شود

مدیرعامل شرکت تعاونی تولید کنندگان پسته رفسنجان از ارائه مساعده به کشاورزان برای برداشت محصول از باغ هایشان خبر داد.

محسن هاشمیان در جلسه مجمع عمومی شرکت تعاونی تولیدکنندگان پسته رفسنجان در محل همین شرکت گفت: موضوعات مختلفی را طی سال‌های گذشته به مقامات کشوری گزارش دادیم و دولت هم قول همکاری داده که یکی از این موضوعات کم آبی است.

او افزود: برای انتقال آب به رفسنجان، دولت باید ۹۰ درصد سرمایه گذاری بلاعوض را بگذارد و ده درصد را کشاورز به صورت تسهیلات بلند مدت پرداخت کند.

 

هاشمیان تصریح کرد: در مورد پیشگیری از بروز سرمازدگی هم با روش علمی دستگاهی ساختیم تا در فصل سرما هوای باغ و منطقه را تا ۶۰ متر به جریان درآورد و از سرما جلوگیری کند.

او بیان داشت: از گروه دانش بنیان ریاست جمهوری هم در این زمینه کمک گرفتیم.

هاشمیان در خصوص ارز نیمایی هم اظهار کرد: محصولات کشاورزی با سایر کالا‌هایی از جمله پتروشیمی و معدنی فرق دارد، منابع کشاورزی از خود افراد است؛ در حالی که منابع پتروشیمی و ... از محل اعتبارات دولت است.

او گفت: ارز پسته هم گویا به سهولت بر نمی‌گردد؛ لذا با رایزنی‌ها با وزارت امور خارجه و معاون وزارت خارجه، معاونان بانک‌ها و ... همه تایید کردند و اذعان دارند که باید به نفع کشاورز کار کنیم و حداقل کسی اگر خواست پسته را از کشاورز بخرد با ارز نیمایی نباشد و ارز نیمایی باید از صادرات پسته حذف شود.

هاشمیان تصریح کرد: مسئله بعدی گرفتاری کشاورزان و نبود محصول پسته در چند سال گذشته است که شرکت تعاونی بسیار در تکاپو بود تا از دولت تسهیلات سرمازدگی برای کشاورزان جذب کند.

او افزود: ۱.۷ مردم دنیا تحت پوشش تعاونی‌ها هستند؛ لذا این تعاونی‌ها جزو دین ماست و در قانون اساسی ایران هم آمده که بخش تعاونی مفید است، برای ایجاد عدالت هم باید به تقویت تعاونی‌ها بپردازیم.

هاشمیان نوید این را داد افرادی که قبلاً پسته به شرکت تعاونی دادند قبل از برداشت محصول مساعده‌ای در اختیار آن‌ها قرار خواهیم داد و کمک حال آن‌ها باشیم.

او افزود: موضوع مهم دیگری که با مسئولان رده بالای کشور مطرح کردم، واردات کالا به جای ارز است.

هاشمیان گفت: ما نزدیک ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیارد دلار از دولت طلبکاریم و شرکت مالیاتی به روز است، این شرکت به خوبی کار خود را پیش می‌برد و با مدیر بانک رسالت گفت و گو کرده ایم تا اعضای شرکت تعاونی بتوانند تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات کم بهره دریافت کنند؛ لذا گردش مالی پول شرکت تعاونی پسته رفسنجان به نفع اعضای شرکت است.

او بیان کرد: دارایی‌های این شرکت، بالای چندین هزار میلیارد تومان است و ما آمادگی کامل برای دفاع از حقوق کشاورزان را داریم؛ اگر به باغ‌های منطقه رسیدگی نکنیم به محل ریزگرد و مکان ناامن تبدیل می‌شود و تبعات و خطرات زیادی گریبانگیر مردم این منطقه می‌شود.

هاشمیان تاکید کرد: دولت باید هزینه انتقال آب از خلیج فارس را پرداخت کند تا در بازه زمانی ده ساله بتوان منطقه را سرسبز کنیم.

شرکت تعاونی تولیدکنندگان پسته رفسنجان دارای بیش از ۷۵ هزار عضو، بزرگترین شرکت تعاونی کشور محسوب می‌شود و در زمان اوج خودش توانست ۹۶ درصد بازار اروپا، ۷۵ درصد بازار جهان و ۵۵ درصد تولید پسته جهان را به دست آورد و عایدی این کسب بازار جهانی هم ۵ میلیارد دلار برای کشور داشت.

در این مجمع رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی تولید کنندگان پسته رفسنجان گزارشی از عملکرد این شرکت در سال ۱۴۰۱ عنوان کرد به این شرح که کلیه بدهی به بانک‌ها و اعضای شرکت تسویه شده و هم اکنون شرکت بدهی ندارد، بدهی مالیاتی و تامین اجتماعی هم ندارد، نهاده‌های کشاورزی و لوازم خانگی بین اعضای شرکت توزیع شد، نوسازی سیستم بسته بندی شرکت و آزمایشگاه انجام گرفت، هر سال که سرمازدگی بر درختان پسته و محصول بروز می‌کرد، برای رفع و جبران این خسارت‌ها اقدامات تحقیقی علمی صورت گرفت و دستگاه‌های کاهش سرما تولید شد.

شرکت تعاونی تولید کنندگان پسته رفسنجان در زمان جنگ تحمیلی علیه ایران، ۷۰۰ دستگاه کولر چند منظوره، وانت لندکروزر، هزار دستگاه خودرو تویوتا، گریدر، لودر و دیگر دستگاه‌های مورد نیاز به جبهه ارسال کرد و کمک حال رزمندگان اسلام و انقلاب اسلامی بود.

 

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.