سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان: 

بهره برداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی با اتکا به توان داخلی بسیار با اهمیت است

سنگدوینی گفت: بهره برداری از آخرین فاز پارس جنوبی با اتکا به توان داخلی خیلی قابل اهمیت است.

رمضانعلی سنگدوینی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره افتتاح فاز ۱۱ پارس جنوبی گفت: پارس جنوبی بزرگترین میدان گازی دنیا است و با توجه به اینکه قطر از این میدان گازی استخراج زیادی داشته است دولت و وزارت نفت تمام تلاششان را کردند که فاز ۱۱ را به بهره برداری برسانند.

سنگدوینی بیان کرد: دولت‌های قبل در این موضوع کم کاری داشتند و برای بهره برداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی نیازمند این بودیم تا شرایطی ایجاد شود که از این میدان مشترک گازی برداشت بیشتری داشته باشیم.

عضو کمیسیون انرژی مجلس توضیح داد: آخرین فاز پارس جنوبی بعد از دو سال از شروع به کار دولت سیزدهم به بهره برداری رسید و با توجه به اینکه قرار بود شرکت توتال فرانسه فاز ۱۱ را به بهره برداری برساند، اما در میانه راه شانه خالی کرد، اتکا به توان داخلی در بهره برداری از این فاز خیلی قابل اهمیت است.

وی بیان کرد: کار بسیار بزرگی توسط شرکت ملی نفت، وزارت نفت و دولت در فاز ۱۱ پارس جنوبی رقم خورد.

سنگدوینی افزود: شرکت ملی نفت برای بهره برداری از فاز ۱۱ با شرکت پتروپارس قرارداد امضا کرد و این امر باعث شد ظرف دو سال، بعد از وقفه‌ای بیست ساله این فاز به بهره برداری برسد.
سنگدوینی اظهار کرد: بهره برداری از فاز ۱۱ می‌تواند به حل ناترازی گاز کمک کند. فاز ۱۱ توان تولید روزانه ۲۸ میلیون متر مکعب گاز را دارد و اگر به ظرفیت کامل برسد می‌توانیم این میزان گاز را از آن استخراج کنیم.

نماینده مردم گرگان و آق‌قلا در مجلس تصریح کرد: سکوی فاز ۱۱ پارس جنوبی ۳۰۰ تن وزن دارد و انتقال آن کار بسیار بزرگی است و می‌توان ظرفیت میدان گازی فاز ۱۱ پارس جنوبی را تا ۵۵ یا ۶۰ میلیون متر مکعب هم افزایش پیدا کند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: اگر خطوط لوله گازی کشور کامل باشد می‌توانیم با فاز ۱۱ پارس جنوبی، خطوط انتقال گاز را به سمت استان‌هایی که در انتهای خطوط قرار دارند و در زمستان با کمبود گاز رو به رو هستند، پوشش دهیم تا این استان‌ها در فصل‌های سرد که با ناترازی گاز مواجه هستند به مشکلات عدیده برخورد نکنند لذا می‌توانیم ناترازی را کاهش دهیم یا اینکه به نقطه‌ای برسیم که اصلا ناترازی نداشته باشیم.

سنگدوینی گفت: ما از قِبل فاز ۱۱ باید صادرات هم داشته باشیم. به کشور‌های ترکیه، عراق و ارمنستان صادرات گاز داریم و فاز ۱۱ می‌تواند به ما در افزایش حجم صادرات کمک کند. در مرز بازرگان و شلمچه مبادی صادرات گاز به عراق داریم و با استفاده از فاز ۱۱ می‌توانیم بر حجم صادرات گاز خود بیفزاییم.

وی اظهار کرد: بهره برداری از فاز ۱۱ اقدام بسیار بزرگی است و باید به تمام دست‌اندرکاران آن خسته نباشید گفت. صنعت نفت کشورمان در بهره برداری از این فاز کار بسیار بزرگی انجام داد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.