سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سرپل‌ذهاب میزبان زوار اربعین حسینی

شهرستان سرپل‌ذهاب در فاصله ۱۴۵ کیلومتری از شهر کرمانشاه با داشتن یادمان‌های مختلفی از دوران هشت سال دفاع مقدس و به عنوان قدمگاه شهدا، این روز‌ها میزبان زوار اربعین حسینی است.

نادر رحیمی رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان سرپل ذهاب با اشاره به در پیش بودن ایام اربعین حسینی، گفت : سرپل ذهاب یکی از شهرستان‌های در مسیر تردد زوار اربعین حسینی است که این روز‌ها افتخار میزبانی از آن‌ها را دارد.

وی افزود: در این راستا برنامه‌ریزی زیادی با همکاری دستگاه‌های اجرایی و مردم برای میزبانی از زوار حسینی بویژه در مسیر بازگشت انجام گرفته است.

رئیس میراث فرهنگی سرپل ذهاب تصریح کرد: در کنار خدماتی که در این ایام به زوار حسینی داده می‌شود، برنامه‌هایی هم برای معرفی هرچه بهتر شهرستان به آن‌ها خواهیم داشت که از جمله آن‌ها می‌توان به برپایی نمایشگاه‌های صنایع دستی و سوغات اشاره کرد.

وی ادامه داد: نمایشگاه صنایع دستی و سوغات شهرستان طی روز‌های ۱۰ شهریور تا پایان مراسم پیاده‌روی اربعین در نزدیکی پلیس راه سرپل ذهاب برگزار خواهد شد و در آن صنایع دستی اصیل منطقه به همراه محصولات باغی شهرستان مانند انجیر و زیتون عرضه و به فروش می‌رسد.

رحیمی از تلاش برای معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرستان سرپل ذهاب به زوار اربعین حسینی خبر داد و گفت: در این شهرستان حدود ۲۴۰ اثر تاریخی شناسایی شده که تاکنون ۱۳۲ مورد آن به ثبت ملی رسیده است.

وی از سرپل ذهاب به عنوان یکی از شهر‌های باستانی نام برد و افزود: در این شهرستان سنگ نگاره آنوبانی نی با قدمت ۴۸۰۰ سال از دوره لولوبیان به یادگار مانده است.

رئیس میراث فرهنگی سرپلذهاب به وجود گوردخمه دکان داود به جای مانده از دوره ماد‌ها در این شهرستان هم اشاره و اظهار کرد: در دوره‌های بعدی هم این شهرستان مورد توجه پادشاهان سلسله‌های مختلف بوده، به گونه‌ای که اشکانیان هم بنا‌هایی مانند تاق‌گرا را در این شهرستان از خود به یادگار گذاشته‌اند.

وی به تعدد آثار دوره ساسانی در این شهرستان هم اشاره و اظهار کرد: یکی از بنا‌های برجای مانده از دوره ساسانیان در این شهرستان که می‌توان گفت سالم‌ترین بنای این دوره در استان است، «زیج منیژه» است که مهندسان و معماران ایرانی در آن زمان به گونه‌ای این بنا را احداث کرده‌اند که ۱۴۰۰ سال است هنوز سرپا مانده و در زلزله ویرانگر سال ۱۳۹۶ هم چندان آسیبی ندید.

به گفته این مسئول، آثار تاریخی این شهرستان شامل تاق گرا، گوردخمه دکان داوود و زیج منیژه در مسیر تردد زوار اربعین قرار دارند و می‌توانند از آن‌ها بازدید داشته باشند.

رحیمی چشمه‌ها و سراب‌های جوشان همچون سراب قره بلاغ، سراب آبگرم، سراب قلعه شاهین، سراب مارآب و ... را از دیگر زیبایی‌های این شهرستان خواند و گفت: به‌علاوه در این شهرستان آثاری هم از دوران هشت سال دفاع مقدس برجای مانده است.

وی افزود: یادمان شهدای بازی دراز، یادمان شهید شیرودی و پادگان ابوذر از جمله یادمان‌های این شهرستان است که روزگاری قدمگاه شهدا بودند و زوار اربعین حسینی می‌توانند در مسیر بازگشت خود از آن‌ها بازدید کنند .

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.