سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خاطره‌بازی با فوق‌ستاره‌های فوتبالی

هم گروهی نماینده‌های کشورمان با ۳ غول متمول عربستانی در لیگ قهرمانان آسیا به‌معنای حضوراحتمالی ستاره هایی، چون رونالدو، بنزما، نیمار، کانته، فابینیو، مانه در ایران خواهد بود.

به‌محض پایان قرعه‌کشی لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۲۳ مشخص شد که احتمالا اگر اتفاقی نیفتد تا چند وقت دیگر، تیم‌های ایرانی باید میزبان فوق ستاره‌های مستطیل‌سبز در ورزشگاه‌های کشورمان باشند. سپاهان باید در نصف‌جهان با الاتحادی بازی کند که کریم بنزما و فابینیو را به خدمت گرفته که فصل قبل را در رئال‌مادرید و لیورپول سپری کردند. آن‌ها انگولو کانته را هم دارند که تا همین فصل قبل در چلسی حضور داشت.

علاوه بر این‌ها شایعه حضور محمد صلاح با پیشنهاد ۸۰ میلیون پوندی به الاتحاد هم شنیده می‌شود. پرسپولیس هم که در گروه مرگ قرار گرفته، فرصت بازی در برابر ستاره‌های النصر از جمله کریستیانو رونالدو، مارسلو بروزوویچ، سادیو مانه، سوکو فوفانا و ... را در آزادی خواهد داشت. تیم پرشور نساجی هم که متاسفانه شرایط میزبانی در قائمشهر را ندارد باید در آزادی به مصاف تمام ستاره‌های تیم الهلال از جمله نیمار، روبن نوس، میلینکوویچ ساویچ، موسی کولیبالی، مالکوم و ... برود. حالا حضور همه این فوق ستاره‌ها در ایران به شرطی است که تا آن زمان شرایط سخت افزاری فوتبال ایران بتواند خود را به استاندارد‌های آسیا برساند و ورزشگاه‌های میزبان بازی‌ها به VAR مجهز شوند، در غیر این صورت فقط و فقط برای اهالی فوتبال ایران افسوس باقی خواهد ماند.

با این حال و در پرونده امروز زندگی‌سلام از فوق‌ستاره‌های دنیای فوتبال گفتیم که برای بازی‌های رسمی و حساس به ایران آمدند. البته در بخش دیگر هم از بازیکنان معروفی گفتیم که برای بازی دوستانه، بعد از خداحافظی به عنوان مهمان و ... به کشورمان آمدند. 

فوق ستاره‌ها برابر ایرانی‌ها

در تاریخ چندین ساله لیگ قهرمانان آسیا، بازیکنان بزرگی بودند که در سال‌های آخر فوتبال شان برابر تیم‌های ایرانی بازی کردندامسال شرایط خاصی را در لیگ قهرمانان آسیا تجربه می‌کنیم، خرید‌های باورنکردنی ۳ تیم عربستانی که قرار است برابر نماینده‌های کشورمان قرار بگیرند باعث هیجان فوتبال دوستان شده است. بد نیست بدانید طی چند سال بازی‌های آسیایی، بار‌ها در شرایطی قرار گرفتیم که تیم‌های کشورمان مقابل ستاره‌های معروف دنیای فوتبال قرار گرفتند، اما هیچ وقت اوضاع به شکل امروز نبود. مروری بر تاریخچه این تقابل‌ها داریم. 

دونادونی| هافبک تیم ملی ایتالیا

 روبرتو دونادونی هافبک تکنیکی و محبوب تیم ملی ایتالیا در جام‌های جهانی ۱۹۹۰ و ۱۹۹۴ بود. نماینده‌ای از تیمی دوست داشتنی که زنگا، باره سی، مالدینی، برگومی و... نمادهایش بودند. دونادونی با ایتالیا تجربه کسب مقام سومی در جام ۹۰ و نایب قهرمانی در جام ۹۴ را داشت. او یکی از بازیکنانی بود که برابر دروازه بان افسانه‌ای آرژانتین یعنی گوی گوچه آ، پنالتی خراب کرد. البته دونادونی را به یک دلیل دیگر هم دوست داریم.

تیم شکست ناپذیر و استثنایی میلان در دهه‌های ۸۰ و ۹۰ میلادی با وجود بازیکنانی مثل او یک پای ثابت فینال‌های اروپایی بود. غیر از ایتالیایی ها، سه فوق ستاره هلندی یعنی گولیت، ریکارد و فن باستن در این تیم بودند. با این تجربه و شهرت، دونادونی خوش تکنیک به الاتحاد عربستان پیوست.

شاید این روز‌ها به کمتر از بازی تیم‌های داخلی برابر کریس و نیمار رضایت ندهیم و برای هر بازیکنی هیجان زده نشویم، اما واقعیت این است که سال ۹۹ میلادی حضور دونادونی در تهران یک اتفاق ویژه و باورنکردنی بود. او در هر دو بازی رفت و برگشت بازیکن تاثیرگذاری بود. حتی با وجود سن بالا، تفاوت سطح بازی او کاملاً به چشم می‌آمد. گریز او از بین مدافعان آبی ها، هادی طباطبایی را وادار به پنالتی کرد. 

کلودیو کانی گیا|زوج باتیستوتا

 کانی گیا که به پسر باد هم معروف بود با تیم ملی آرژانتین در جام جهانی ۱۹۹۰ نایب قهرمان جهان شد. شاید باید او را جزو بدشانس ترین‌های تاریخ جام بدانیم، چون جام ۹۰ حتی با حذف تیم‌های قدرتمندی مثل برزیل مدعی که زننده گل خودش بود و میزبان پرقدرت یعنی ایتالیا، در فینال با یکی از بهترین آلمان‌های تاریخ روبه رو شد. فینالی که آرژانتین دو اخراجی داد. مارادونا اصلاً خوب بازی نکرد.

بازیکن خط هافبک آرژانتین که پشت سر کانی گیا بازی می‌کرد، کالدرون مربی سابق پرسپولیس بود. اما در جام ۹۴ آمریکا، آرژانتین با توپ پر آمد. خط حمله این تیم با وجود باتیستوتا و کانی گیا و پشت سرشان مارادونا زهردار بود. شروع توفانی هم داشتند، اما ناگهان مارادونا به اتهام دوپینگ محروم شد و تیم از هم پاشید. بعد از بدشانسی در رده ملی، کانی گیا در رده باشگاهی در تیم‌های بزرگی بازی نکرد تا این که در ۳۶ سالگی به القطر پیوست و برای بازی با ذوب آهن به اصفهان آمد.

جمعیت زیادی در فرودگاه به استقبال او رفتند. روز بازی حتی توپ جمع کن‌ها از او امضا می‌گرفتند و این طور شد که شانس داشتیم همبازی و دوست مارادونا را ببینیم، هرچند کانی گیا دیگر آن مهاجم چابک و توانمند قبلی نبود.

عبدی پله| کاپیتان تیم ملی غنا

 کاپیتان تکنیکی تیم ملی غنا و بازیکن تیم‌های معروفی مثل مارسی، لیون و... سال ۷۷ با تیم العین مقابل استقلال قرار گرفت. این هافبک تکنیکی که با المپیک مارسی قهرمان اروپا هم شده بود از آن ارتش‌های یک نفره و مهارناپذیر بود. یک هافبک هجومی تکنیکی و پرقدرت که تکنیک برزیلی‌ها و استحکام آفریقایی‌ها را داشت. تشابه اسمی و ظاهری او با پله اسطوره تیم ملی برزیل هم در شهرت بیشترش موثر بود، اما شاگردان ناصر حجازی، او را که آن روز‌ها حدود ۳۴ سال داشت به خوبی مهار کردند و این استقلال بود که با تک گل علیرضا اکبرپور برنده بازی شد. عبدی پله از آن بازیکنانی بود که به خاطر تیم ملی کشورش نتوانست شهرتی را که لایقش بود، کسب کند؛ چون هیچ وقت در عرصه ملی میدان بزرگی را تجربه نکرد. او یکی از غایبان بزرگ دوره‌های جام جهانی بود. 

ریوالدو| نیازی به تعریف ندارد

 ریوالدو دیگر نیازی به معرفی ندارد، ستاره تیم ملی برزیل در فینال جام جهانی ۲۰۰۲ که درخشش او، آلمان مدعی و قدرتمند را در فینال به زانو درآورد. ریوالدو از نسل هافبک‌های هجومی و مهاجمان کاذبی بود که دیگر کمتر در فوتبال امروز مشابهش را می‌بینیم. این روز‌ها تیم‌ها به دلیل فرم بازی از مهاجم هدف قدرتی در نوک و وینگر‌های سرعتی در کناره‌ها استفاده می‌کنند، اما ریوالدو یک مهاجم کاذب بی نظیر بود که می‌توانست با هر دو پا شوت بزند. او استاد گل‌های آکروباتیک بود. در بارسا درخشیده بود. ریوالدو طی ۵ فصل در بارسا ۱۳۰ گل زده بود که آماری بی نظیر است. او با قهرمانی جهان، کسب عنوان مرد سال فوتبال و عناوین دیگر، بعد از بی مهری‌های عجیبی که در میلان ایتالیا دید، راهی چند تیم شد و در نهایت از ۳۶ سالگی تا ۳۹ سالگی، سه فصل را در «بنیادکار» ازبکستان گذراند و طی این سه فصل، سالی یک بار هم به کشورمان سفر کرد. ۲۰۰۹ برابر سپاهان بازی کرد؛ ۲۰۱۰ مقابل سایپا و ۲۰۱۱ برابر پرسپولیس. شاید فکر کنید ریوالدو پایان فوتبالش را در لیگ بی کیفیت ازبکستان سپری کرده، اما بد نیست بدانید او تا ۴۳ سالگی بی خیال فوتبال نشد.

رائول| اسطوره رئال

 قبل از این که تیم‌های عربستانی با جذب فوق ستاره‌ها در فوتبال دنیا گرد و خاک کنند این السد قطر بود که در جذب بازیکنان با کیفیت و مشهور پیشگام بود. السدی‌ها سال ۲۰۱۲ رائول کاپیتان تیم ملی اسپانیا و یکی از محبوب‌ترین بازیکنان تاریخ رئال را به خدمت گرفتند. مدتی بعد هم که ژاوی به این تیم آمد، حتی وقتی کار قرارداد مسی و بارسا به مشکل خورد، این السد بود که حاضر بود با رقمی باورنکردنی مسی را جذب کند، اما کاپیتان تیم ملی آرژانتین در آن مقطع پاری سن ژرمن را انتخاب کرد. السد طی یک دهه اخیر غیر از خرید‌های جذاب و دهان پرکن، بازیکنان باکیفیتی را جذب کرده است که در سال‌های جوانی به این تیم آمدند و دلار‌های قطری‌ها چنان مجذوب شان کرد که بی خیال پیشرفت در باشگاه‌های اروپایی شدند. بغداد بونجاح الجزایری یکی از آن‌ها بود که بیشتر سال‌های فوتبالش را در این تیم سپری کرد. بازیکنی که اگر لیگ غیرفشرده و معمولی قطر را انتخاب نمی‌کرد، در یک تیم اروپایی می‌توانست درخشش زیادی داشته باشد، اما برگردیم به رائول که در سال ۲۰۱۴ با السد برابر فولاد بازی کرد و دوران حضورش در السد اصلا موفق نبود.

اسنایدر| فینالیست جام ۲۰۱۰

 عضو تیم ملی رویایی هلند در جام ۲۰۱۰ که تیم‌ها را تا فینال برابر اسپانیا قلع و قمع کرد. یک هافبک تهاجمی تکنیکی، شوت زن و خارق العاده که گل‌های به یاد ماندنی زیادی زده، در رئال و اینتر بازی کرده بود و در ۳۵ سالگی به الغرافه قطر پیوست تا همبازی طارمی باشد. طارمی و اسنایدر سال ۹۶ به تبریز رفتند و در روزی که طارمی برخلاف روند آن روزهایش، قدر موقعیت‌ها را به خوبی می‌دانست و هت تریک کرد، با همان سه گل تراکتور را شکست دادند. 

ژاوی| نشانی کوچه‌ها را یاد گرفت

همه بازیکنانی که ذکر خیرشان شد، ستاره بودند، اما ژاوی یک فوق ستاره تمام عیار بود که بار‌ها به کشورمان آمد؛ سال ۲۰۱۷ برای بازی پلی آف مقابل استقلال که با درخشش رحمتی در پنالتی‌ها ناکام ماند و چند بار هم برای بازی با پرسپولیس. او آن قدر به ایران آمد که برخی به شوخی می‌گفتند وقتی تاکسی ژاوی از فرودگاه تا هتل می‌رفت هرجا نشانی را نمی‌دانست از ژاوی سوال می‌کرد.

مرتضی پورعلی گنجی در مقطعی همبازی او در السد بود و حتی یک بار به او کمک کرد از جمعیت زیادی که برای استقبالش به فرودگاه آمده بودند، فرار کند. ژاوی یک ویژگی مهم دیگر هم داشت. او تنها فوق ستاره تاریخ فوتبال دنیا بود که آخرین بازی رسمی اش را در کشور ما انجام داد و حتی در عکس یادگاری تیمی پرسپولیسی‌ها قبل بازی شرکت کرد. هنوز صحنه معروف ضربه سری که لحظات آخر بازی نیمه نهایی به بیرانوند زد و بیرو از زیر طاق کشید بیرون در ذهن فوتبال دوستان ماندگار است. 

منبع: خراسان

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.