سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حضرت رقیه(س) نقش بسزایی در تبدیل واقعه عاشورا به یک جریان تاریخی داشت

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی تفتان گفت: یکی از شهدای قیام حسینی در روز دهم محرم سال ۶۱ ه. ق که نقش بسزایی داشت حضرت رقیه (س)بود.

 حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمد نوری  در خصوص وجود مقدس حضرت رقیه بیان کرد: یکی از شهدای قیام حسینی در روز دهم محرم سال ۶۱ ه. ق که نقش بسزایی در تبدیل واقعه عاشورا به یک جریان سیال تاریخی داشت، حضرت رقیه (س) است.
 
 
حجت‌الاسلام‌والمسلمین نوری کارشناس مذهبی گفت: یکی از شهدای قیام حسینی در روز دهم محرم سال ۶۱ ه. ق که نقش بسزایی در تبدیل واقعه عاشورا به یک جریان سیال تاریخی داشت، حضرت رقیه (س)، دختر سه‌ساله امام حسین (ع) است. حضرت رقیه (س) در روز پنجم ماه صفر سال ۶۱ ه. ق، مظلومانه به شهادت رسید.
 
این کارشناس مذهبی ادامه داد: حضرت رقیه (س) در شهر مدینه به دنیا آمد و در سن سه‌سالگی همراه پدر بزرگوار خود، امام حسن (ع) و اهل‌بیت ایشان به درخواست کوفیان عازم کربلا شد. امام حسین (ع) تا قبل از روز عاشورا بارها حضرت رقیه را مورد شفقت و مهربانی خود قرار داده و از ایشان دلجویی کردند و در مورد آن حضرت به حضرت زینب (س) سفارش نمودند.
 
 
وی افزود: پس از واقعه عاشورا، حضرت رقیه (س) به همراه حضرت زینب (س)، امام سجاد (ع) و سایر اسرا به کوفه و سپس به شام برده شد و در این مسیر رنج‌های بسیاری را متحمل شد.
 
وی عنوان کرد: آن چیزی که سه‌ساله ابی‌عبدالله (س) را از دیگر شهدای کربلا متمایز کرده است، بردباری، صبر و استقامت این دختر است. ایشان را باب‌الحوایج نامیدند و امروزه مردم نسبت به حضرت رقیه (س) ارادت خاصی دارند.
 
وی ادامه داد: نقل است که ۹ نفر از دختران ابی‌عبدالله (ع) در مسیر اسارت به شهادت رسیدند؛ اما این خیلی عجیب است که نام دیگر دختران امام حسین (ع) در تاریخ کمتر مطرح شده است. به‌عنوان‌مثال در شهر بعلبک در «دمشق» یکی از دختران امام حسین (ع) به نام «سیده خوله» مدفون است که مردم لبنان و بیروت به آن خانم ارادت خاصی دارند و به زیارت ایشان می‌روند.
 
حجت‌الاسلام‌والمسلمین نوری درباره وجه تمایز حضرت رقیه (س) با دیگر دختران و زنان کاروان کربلا، اظهار کرد: استقامت ایشان در بین اهالی کاروان بسیار زبانزد بود و مابقی دختران امام دارای چنین بردباری نبودند.
 
وی افزود: در میان دختران حضرت سیدالشهدا (ع)، حضرت رقیه (س) و حضرت سکینه (س) ترفیع درجه داشتند و توسل به آن‌ها بسیار وارد شده است؛ چراکه خودشان سختی و صبر فراوان کشیده‌اند و باب الحوائج هستند.
 
حجت‌الاسلام‌والمسلمین نوری علت اختلاف در تاریخ و تحریف درباره حضور حضرت رقیه (س) را کمبود اسناد تاریخی دانست و گفت: اینکه ابی‌عبدالله (ع) دختری به نام حضرت رقیه (س) یا فاطمه صغری داشتند و در سن سه یا پنج‌سالگی در شام به شهادت رسیدند، قطعی است.
 
وی با اشاره اینکه به لحاظ تاریخی، درباره خیلی از شهدای کربلا ما مطلبی نداریم تصریح کرد: شهیدی در کربلا داریم که گفته‌اند، آمد در میدان کارزار، کشت و کشته شد، فقط همین و هیچ اطلاعی از قبل آن نداریم. درباره شخصیت حر با این عظمتش اصلاً هیچ‌چیز در تاریخ پیدا نمی‌کنید. خب حضرت رقیه هم مثل حضرت علی‌اصغر فقط یک‌لحظه و در یک مقطع کوتاه جاودانگی پیدا می‌کند به جهت عظمتش و گرنه ما چیزی در دست نداریم که بخواهیم نقش اینها را بررسی کنیم.    
 
وی عنوان کرد: درباره شخصیت حضرت رقیه باید به کتاب کامل بهایی مراجعه کرد البته کامل بهایی از یک کتاب قدیمی‌تری که فکر می‌کنم به نام مطاعن معاویه باشد نقل می‌کند البته آن کتاب در دسترس ما نیست که بتوانیم به آن اعتماد کنیم. ولی خب به کسی که نقل می‌کند؛ یعنی عمادالدین طبری می‌شود اعتماد کرد. عمادالدین طبری این کتاب را در اولین دوران شیعی به بهاء تقدیم کرده که حرف‌های شیعه زیاد در آن است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.