محمدخلیل عسکری در دیدار با روحالله منوچهری مدیر مرکز اسناد جنوب کشور، گفت: در استان فارس بیش از ۶۲ هزار فرهنگی کار تعلیم و تربیت دانش آموزان را بر عهده دارند که از این آمار، ۴۷۰ نفر دارای مدرک دکتری و حدود ۱۵ هزار نفر نیز دارای مدرک کارشناسی ارشد هستند.
او با بیان اینکه در راستای تعامل بیشتر با سازمان اسناد و کتابخانه ملی برنامههایی را در دستور کار قرار خواهیم داد، افزود: تلاش داریم ساز و کاری فراهم کنیم تا علاوه بر معلمان دانش آموزان نیز از کتابخانه ملی استفاده کنند.
عسکری گفت: دانش آموزان با مشاهده و مطالعه اسناد ملی به هویت ملی خود افتخار خواهند کرد لذا این امر به تقویت هویت ملی و مذهبی دانش آموزان کمک خواهد کرد.
مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه جنوب کشور نیز با اشاره به ماموریتهای سازمان متبوع خود، گفت: هر کتابی که درباره کشور منتشر میشود ابتدا یک نسخه از آن در کتابخانه ملی نگهداری و بایگانی خواهد شد تا پژوهشگران از آن بهرهمند شوند.
روحالله منوچهری گفت: مرکز اسناد جنوب کشور بزرگترین مدیریت بعد از سازمان اسناد ملی کشور است که بایگانی اسناد جاری و اسناد تاریخی دو ماموریت اصلی این مرکز است.
او گفت: در مرکز اسناد و کتابخانه ملی، علاوه بر اسناد تاریخی، اسناد راکد ادارات که وجودشان ضروری است را پس از ارزیابی، فهرست نگاریی و دیجیتال سازی، بایگانی و نگهداری میکنیم.
مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه جنوب کشور، گفت: تمامی اوراقی که تحویل ادارات میشود باید در مرکز اسناد، بایگانی و نگهداری شود تمامی اسناد کاغذی ادارات حتی آرای دادگاه نیز باید در این مرکز نگهداری شود البته دسترسی به این اسناد دارای شرایط و مدت زمان است مثلا دسترسی به آرای دادگاه بعد از ۶۰ سال امکان پذیر است.
او گفت: تمامی اسناد در این مرکز در دمای مناسب نگهداری میشوند و این فرآیند روزانه کنترل میشود تا آسیبی به اسناد نرسد و عمر اسناد طولانیتر شود.
منوچهری بر تلاش بیشتر برای توسعه تعاملات با آموزش و پرورش تاکید و اضافه کرد: شرایط استفاده از کتابخانه ملی، مانند سایر کتابخانهها نیست، داشتن مدرک کارشناسی ارشد و بالاتر، تالیف یا اختراع، از شرایط این برخورداری است.