سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وجود سه کانون بحرانی گرد و خاک در چهارمحال و بختیاری

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: سه کانون بحرانی گرد و خاک به مساحت هزار و ۴۵۰ هکتار در شهرستان‌های شهرکرد، بروجن و خانمیرزا وجود دارد.

اصغر احمدی با اشاره به طرح مردمی‌سازی عرصه‌های منابع طبیعی در استان، گفت: شیوه‌نامه این طرح در دست تهیه و بررسی است و بناست در آینده‌ای نزدیک توسط سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به ادارات کل منابع طبیعی، ابلاغ شود. 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری در ادامه بیان کرد: هدف از اجرای این طرح مشارکت مستقیم و غیرمستقیم مردم است تا بتوان از طریق آن از عرصه‌های ملی حفاظت و مراقبت کرد.

وی یادآور شد: نمونه‌ای از طرح‌های مردمی، طرح‌های مرتعداری است که عرصه‌های ملی در اختیار مجریان طرح قرار میگیرد تا بتوانند علاوه بر حفاظت از آن بهره‌برداری اصولی در زمینه کاشت گیاهان دارویی نیز داشته باشند.


بیشتر بخوانید


احمدی در ادامه اضافه کرد: تا کنون در قالب طرح‌های مرتعداری ۱۲ مورد به مساحت هشت هزار و ۴۰۰ هکتار زمین از سوی منابع طبیعی در اختیار افراد جهت بهره‌برداری و کاشت انواع گیاهان اعم از گیاهان دارویی قرار گرفته است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با بیان اینکه از دیگر طرح‌هایی که با مشارکت‌های مردمی صورت گرفته است می‌توان به طرح کاشت یک میلیارد درخت اشاره کرد، گفت: این طرح تحت عنوان طرح مردمی در سطح کشور مطرح و از ابتدای امسال آغاز شده است تا در طی یک دوره چهار ساله یک میلیارد درخت در استان‌ها تولید و کاشته شود.

وی با اشاره به اینکه سهم استان از این طرح، تولید و کاشت ۱۰ میلیون نهال است، یادآور شد: این نهال‌ها در مکان‌های شناسایی شده در جهت زراعت چوب، غنی‌سازی جنگل‌ها و ایجاد فضای سبز کاشته می‌شوند.

احمدی در ادامه با اشاره با کانون‌های بحرانی گرد و غبار در استان، خاطرنشان کرد: سه کانون بحرانی گرد و غبار در شهرستان‌های شهرکرد، بروجن و خانمیرزا وجود دارد که هر ساله هم‌زمان با فصل پائیز منشا و محل تجمع گرد و غبار می‌شود و کیفیت هوای استان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

احمدی بیان داشت: این کانون‌ها به دلیل تغیر شرایط اقلیمی و آب و هوا، کاهش بارندگی و بر هم خوردن نظم آن به وجود آمده که با مشارکت مردم در حفاظت از پوشش گیاهی مرتع‌ها، جنگل‌ها و اقدامات بیولوژیکی می‌توان اثر بیابانی شدن مراتع را از بین برد، مشارکت مردم مهم‌ترین عامل در پیشگیری از بیابانی شدن مراتع و جنگل‌ها است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در پایان یادآور شد: در استان هزار و ۴۵۰ هکتار کانون بحرانی گرد و غبار وجود دارد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
مجتبی
۱۲:۵۶ ۰۱ شهريور ۱۴۰۲
درود...فقط یه جمله میگم...باوجودمافیای آب اصفهان استان چهارمحال وبختیاری روبه خشکی وبیابون شدن میره....فقط حرف نزنین مسئولین استان...جلوگیری کنین ازبردن آب استان مون