مهشید البرزی گفت: تا سال گذشته میزان موفقیت سیکلهای آی وی اف در جهرم حدود ۴۰ درصد بود که طی دو ماه گذشته، با استفاده از اقدامات و روشهای خاص و جدید و استانداردسازی بهینه این درصد به عدد ۵۶ رسیده که از میانگین کشوری (۳۰ درصد) بالاتر است.
مدیر مرکز ناباروری حکیم سلمان جهرم گفت: جهرم در تعداد سیکل انتقال جنین و تعداد بارداری مثبت در بین تمام مراکز ناباروری دولتی کشور، در رتبه چهارم قرار دارد.
او گفت: ماهانه حدود ۹۰ عمل پانکچر تخمدان (تخمککشی) و حدود ۱۱۰ انتقال در سیکل IVF و حدود ۲۰۰ مورد IUI و نزدیک به ۵۰۰ سیکل دارو درمانی برای بیماران در این مرکز درمان ناباروری انجام میشود.
البرزی با اشاره به فریز جنین در این مرکز، گفت: زوجهایی که با استفاده از روش بارداری IVF اقدام به بارداری میکنند، میتوانند جنینهای باقیمانده خود را برای بارداریهای بعدی در بانک جنین مرکز ذخیره کنند. در حال حاضر ۲۰۱۰ جنین در بانک ذخیره جنین این مرکز نگهداری میشود.
به گفته وی طبق تحقیقات، اثبات شده است که کیفیت و کمیت تخمکهای زنان با افزایش سن رو به زوال می رود؛ خصوصا پس از سن ۳۵ سالگی احتمال بروز بیماریهای ژنتیکی بسیار بیشتر خواهد شد، بنابراین فریز جنین امکان بارداری سالمتر در آینده را فراهم میکند.
البرزی با اشاره به تولد ۷۵ نوزاد به روش آی وی اف طی سال گذشته در جهرم، گفت: سال گذشته ۲۸۰ تخمک کشی، ۲۴۳ انتقال جنین و ۳۱۸ روش آی یو آی برای بیماران انجام شد، حال آنکه این آمار امسال با توجه به بهینه سازی فضای فیزیکی و تجهیزاتی مرکز، افزایش چشمگیری داشته است.
به گفته این پزشک متخصص، میانگین سنی مراجعات زوجها در جهرم، برای انجام عمل آی وی اف، ۳۱.۵ و برای آی یو آی ۲۹ تا ۳۰ سال بوده است.
البرزی بخش قابل توجهی از بیماران پذیرش شده در این مرکز را غیربومی شهرستان جهرم ذکر و اضافه کرد: ۲۸ درصد بیماران از اهالی جهرم و ۷۲ درصدد غیربومی هستند. از طرفی ۸۸ درصد مراجعات افراد غیربومی مربوط به شهرستانهای فارس و ۱۲ درصد متعلق به ساکنان سایر استانها است.