سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

روایت دبیر سابق جشنواره فیلم فجر از اهمیت ساخت مستند درباره آب و جمعیت

عضو شورای سیاستگذاری هفدهمین جشنواره سینماحقیقت، معتقد است هنرمندان و مستندسازان باید در آثارشان به بحران کم آبی و سالخوردگی جمعیت بپردازند.

  مهدی مسعودشاهی درباره بحران کم آبی و جمعیت می‌گوید: «به طور کلی آب و جمعیت به معنی ناس از نعمات الهی هستند و باید از فضا و فرصت‌هایی که خداوند در موقعیت‌های مختلف در اختیار ما قرار داده است، به شکل مثبت استفاده کنیم و شکرگزار خداوند باشیم و اگر از آن‌ها به خوبی استفاده نکنیم به بحران تبدیل می‌شوند و کفران نعمت خواهد شد. آب یکی از پدیده‌هایی به حساب می‌آید که تمام خلقت به آن وابسته هستند و باید نسبت به چگونگی استفاده از آن آگاه باشیم. همچنین همیشه آب از نظر اقتضای زمان و مکان گاهی در خدمت بشر و گاهی به صورت طوفان‌های سهمگین باعث مجازات گناهکاران بوده است. همچنین سرفصل‌هایی در بحث آب داریم که لازم است هنرمندان به آن‌ها فکر و درباره‌شان تحقیق و مطالعه کنند.

مسعودشاهی درباره اینکه ساخت فیلم‌هایی درمورد بحران آب و جمعیت چقدر می‎‌تواند در سطح جامعه تاثیر داشته باشد، توضیح می‌دهد: «اگر با نگرش مثبت به این دو موضوع نگاه کنیم، حتما تاثیرگذار خواهند بود. مزایا و محاسن آب در خلقت با سابقه‌ای بسیار خاطره انگیز و آثار مثبت و منفی آن در ایجاد و نابودی فرهنگ و تمدن بشریت از توان قطرات حیات بخش اب تا اقیانوس‌ها گوشه‌ای از معارف الهی است.

عضو شورای سیاست گذاری هفدهمین جشنواره سینماحقیقت درباره جوان سازی جمعیت می‌گوید: «اهمیت و توجه به برنامه ریزی برای داشتن جمعیتی پویا، خلاق و جوان لازم است. قبل از پرداختن به بحران جمعیت که خطر پیری آن را تهدید می‌کند باید به فکر پیشگیری بود که خوشبختانه پشتوانه‌های اعتقادی ما برای آن راه حل‌های عملی موفقی دارند. نسل جوان سالم به راحتی به وجود نمی‌آید. اگر برنامه‌ای برای بستر جوان سازیِ جامعه نداشته باشیم و ازدواج و زندگیِ مشترک بین زن و مرد اتفاق نیفتد، جامعه جوان نخواهیم داشت و خطر همچنان ما را تهدید خواهد کرد. به همین دلیل در ساخت آثار علمی مستند با مضمون جمعیت نباید فقط از نگرانی‌هایمان فیلم بسازیم، چون ممکن است باعث یاس و ناامیدی شود بلکه باید از افق و چشم انداز یک جامعه جوان و خلاق صحبت کرد و برنامه‌های نوید بخش تولید کرد؛ بنابراین هنرمندان نسل جوان امروز که خوشبختانه هم خلاق هستند و هم فضا‌های هنری را به خوبی می‌شناسند و مطالعات خوبی هم دارند، باید سراغ چنین سوژه‌هایی بروند.»

دبیر سابق جشنواره فیلم فجر ادامه می‌دهد: «ارزش‌های آب برای ما قابل اهمیت است و خطر کم آبی که جهان را تهدید می‌کند به دلیل عدم مدیریت ناتوان در تامین منابع آبی جدید، عدم توجه به نحوه بهره برداری و عدم استفاده فناوری‌های نوین در مصرف آب کشاورزی و آشامیدنی است. آب و جمعیت، نعمت‌هایی هستند که اگر به شکل صحیح مدیریت شوند، بشر می‌تواند از آن‌ها به بهترین شکل استفاده کند. ما باید آن بخش مثبت از آب را مدنظر بگیریم که می‌تواند برای مخاطب ضمن اعلام ارزش‌ها هشداردهنده باشد؛ بنابراین پیشنهاد می‌کنم اندیشکده‌ها و پژوهشکده‌هایی تاسیس شوند که ارزش آب و جمعیت و عوامل و عناصر مثبت را با تحقیق و پژوهش در بخش فناوری‌های جدید بررسی و مدیریت کنند و از هنر‌های گوناگون برای انتقال ارزش‌های مادی و معنوی این دو موضوع استفاده کنند، چون این هنر است که می‌ماند.»

مهدی مسعود شاهی می‌گوید: «به ماجرای آب می‌شود از منظر‌های مختلف نگاه کرد: صنایع دریایی روی دریا و زیر دریا، سفر‌های دریایی و موقعیت سوق الجیشی ایران، مسئله بحران جهانی آب، آب در خلقت از هاجر تا ابولفضل (سقای دشت کربلا)، سفرنامه نویسی با الهام از ناصر خسرو و سعدی و...، خاطرات مردمی از آب و جمعیت وزندگی، برگزاری بازار‌های محصولات منحصر به فرد هنری و صنایع دستی با موضوع اب و جمعیت برای بیان ارزش‌های الهی»

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.