سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عسل تولیدی استان اردبیل نیازمند برندسازی است

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: محصول عسل تولیدی این استان نیازمند برندسازی است.

منصور رستم‌نژاد در جشنواره استانی عسل در شهرستان نیر با اشاره به قابلیت‌های بالای مناطق مختلف این استان در تولید عسل اظهار کرد: صنعت زنبورداری در شمال استان اردببل به‌صورت فصلی رونق دارد، اما مناطق مرکزی و جنوبی از جمله خلخال، مشگین‌شهر، اردبیل، نیر و بخشی از نمین قابلیت‌های بسیار زیادی در این وجود دارد و در این میان شهرستان‌های نیر و مشگین‌شهر بیشترین ظرفیت را دارند.

او ادامه داد: در صورت توجه به ظرفیت‌های زنبورداری استان، حمایت و تشویق زنبورداران، برگزاری جشنواره و نمایشگاه‌های عسل و شناساندن عسل می‌توان این صنعت را روز به روز رونق داد تا انگیزه بیشتری در جهت تولید عسل و محصول باکیفیت ایجاد شود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل ادامه داد: تولید عسل به شیوه سنتی مقرون به صرفه نیست و باید برای تولید صنعتی و تولید فرآورده‌های صنعتی برنامه‌ریزی و تلاش شود تا هم تولیدات عسل افزایش یابد و هم کیفیت آن مناسب‌تر شود.

رستم نژاد تصریح کرد: در این استان ۵۵۰ هزار کلنی زنبور عسل وجود دارد و ۳ هزار و ۶۰۴ زنبوردار استان علاوه بر تولید عسل، فرآورده‌های زنبور عسل از جمله ژل رویال، زهر زنبور و موم تولید می‌کنند که اگر روی تک تک آن‌ها کار شود می‌توان اقدامات موثری در زمینه رونق این صنعت انجام داد.

او با تاکید بر لزوم پیشگیری از تولید عسل تقلبی در استان ادامه داد: عسل تولیدی منطقه باید در قالب عسل استاندارد جهانی مطرح شود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل تصریح کرد: استان اردبیل در کشور با محصول عسل و عسل سبلان شناخته می‌شود و خاصیت درمانی و دارویی عسل لزوم توجه شرکت‌های دانش بنیان به تولید محصولات متنوع از جمله شربت‌های حاصل از عسل و نیز پرداختن به خاصیت درمانی گرده‌هایی که توسط زنبور‌ها جمع‌آوری می‌شود، را ضروری کرده است.

رستم نژاد گفت: تحقق این اهداف در گرو حمایت‌های همه‌جانبه از این صنعت است و می‌طلبد که ارگان‌های ذیربط دست به دست هم داده و از قابلیت‌های موجود به نحو مطلوب استفاده کنند.

او افزود: استان اردبیل در زمینه تولید عسل رتبه چهارم کشور را دارد و این ظرفیت خوبی است تا دست‌اندرکاران دست به دست هم بدهند و در مسیر توسعه صنایع تبدیلی زنبور عسل و زمینه‌سازی برای صادرات عسل و تولیدات آن حرکت کنند.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با اشاره به وجود ۷ ایستگاه استاندارد پرورش زنبور عسل در کشور گفت: استان اردبیل یکی از موفق‌ترین ایستگاه‌ها را دارد و ملکه‌های اصلاح شده زنبور عسل در آن تولید می‌شود که هم سازگاری خوبی به محیط دارد و هم مقاوم به بیماری‌ها است.

رستم نژاد افزود: یک نوع از نژاد این ملکه‌ها پس از تایید نهایی تحویل زنبورداران استان و متقاضیان سایر استان‌ها خواهد شد.

او وجود چند کارخانه بسته‌بندی عسل و کارخانه موم در استان را بیانگر ظرفیت‌های بالای تولید زنبور عسل در استان دانست و گفت: سه هزار و ۴۰۶ زنبوردار در استان در این صنعت مشغول هستند که با احتساب کارگران فصلی، تعداد فعالان صنعت زنبورداری استان اردبیل به ۶ هزار و ۵۰۰ نفر می‌رسد که با هزینه کم و قابلیت‌های زیاد به این صنعت رونق داده‌اند.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل میانگین تولید عسل از هر کلنی در استان را ۱۷ کیلوگرم دانست و گفت: این ظرفیت در شهرستان نیر ۲۱ کیلوگرم است.

رستم‌نژاد تصریح کرد: در سایه حمایت از اشتغال در این حوزه، برگزاری نمایشگاه‌های عسل، شناساندن مناطق مستعد استان در حرفه زنبورداری و انعکاس زحمات زنبورداری تلخی زحمات شبانه‌روزی زنبورداران به شیرین‌ترین محصول تولیدی دنیا تبدیل می‌شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.