در هفته کاری که به اتمام رسید، شاخص کل هم وزن با کاهش ۳.۹۶ درصدی در پله ۶۸۴ هزار و ۹۴۰ واحد قرار گرفت و شاخص کل فرابورس نیز با کاهش ۳.۸۲ درصدی در تراز ۲۵ هزار و ۴۲۰ واحدی ایستاد و در نهایت این هفته هر سه شاخص روندی منفی را طی کردند.
آقای کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه گفت: در این هفته کاری شاخص صنعت انتشار و چاپ با افزایش ۱۰.۵۸ درصدی بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی تجربه کرد و بعد از آن صنعت وسایل ارتباطی با افزایش ۶.۹۸ درصدی در جایگاه دوم قرار گرفت. در این هفته صنعت استخراج نفت جز کشف نیز با کاهش ۱۰.۷۹ درصد بیشترین اُفت را بین صنایع بورسی تجربه کرد.
او میگوید: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدمها در این هفته کاری ۱۹ هزار و ۶۹۵ میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که شنبه ۴ هزار و ۳۳۳ میلیارد تومان، یکشنبه ۳ هزار و ۹۷۳ میلیارد تومان، دوشنبه ۳ هزار و ۶۹۶ میلیارد تومان، سه شنبه ۳ هزار و ۹۵۲ میلیارد تومان و چهارشنبه ۳ هزار و ۷۴۱ میلیارد تومان ارزش معاملات روی تابلو ثبت شد.
خروج هزار و ۹۶۳ میلیارد تومان پول افراد حقیقی از بازار سهام
به گفته او، در این هفته کاری بازار هر پنج روز خروج نقدینگی افراد حقیقی را شاهد بود به طوری که شنبه هزار و ۷۹ میلیارد تومان، یکشنبه ۱۳۰ میلیارد تومان، دوشنبه ۳۸ میلیارد تومان، سه شنبه ۵۰۲ میلیارد تومان و چهارشنبه ۲۱۴ میلیارد تومان خروج نقدینگی ثبت شد و در نهایت در این هفته کاری هزار و ۹۶۳ میلیارد تومان نقدینگی از بازار سهام خارج شد.
آسایش میگوید: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری ۲۱ میلیون و ۵۸۰ هزار تومان و میانگین سرانه فروش آنها ۲۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بوده است.
این کارشناس بازار سرمایه در خصوص عملکرد صندوقهای با درآمد ثابت هم گفت: این صندوقها چهار روز کاری را شاهد ورود نقدینگی بودند و در نهایت ۹۵۹ میلیارد تومان نقدینگی به این صندوقها تزریق شد.
او گفت: این هفته ضوابط و مقررات پیشنهادی بورس تهران مبنی بر راه اندازی بازار سرمایهگذاری حرفهای توسط سازمان بورس به تصویب رسید و بعد از طی فرآيند های لازم اجرایی خواهد شد. همچنین در این هفته کاری اسامی ۱۰ ناشر برتر بورسی هم اعلام شد.
رسیدن بازار سرمایه به نقطه ارزندگی
در ادامه دیگر کارشناس بازار سرمایه رباب وفایی گفت: یک هفته فرسایشی و خسته کننده دیگر برای اهالی بازار گذشت، چیزی که در حرف آسان بوده و برای افرادی که دور از این فضا اظهار نظر میکنند غیر قابل درک است.
به گفته او، حذف ارز ۲۸۵۰۰ برای خودروسازان و شروع خونین هفته آن هم بعد از سه ماه از بازار اصلاحی، تجربه تلخی برای سهامداران است. هرچند طول هفته متعادل و شاهد برگشت رو به بالای برخی گروهها و نوسانات مثبت هم بودیم.
او میگوید: بی شک خریدهای این نقطه بازار کم ریسکتر است و از لحاظ ارزندگی سهام و روند فروشهای شرکتها تا بحث افزایش سرمایهها و چه از لحاظ تکنیکال بازار به جای خوبی رسیده است، بازاری که به راحتی رنج میخورد و حجم سفارشات خرید و فروش روی تابلوها پایین است منتهی تاثیر این رنج و نوسانات فعلا ناپایدار است.
وفایی گفت: در این هفته هیات پذیرش بورس به ایران خودرو و سایپا تا پایان تیرماه ۱۴۰۳ جهت ابقاء در تابلوی بورس برای خروج از ماده ۱۴۱ فرصت داده است این هفته بانک آینده تعیین تکلیف شد و ۶۰ درصد از سهام این بانک که به صورت مستقیم و غیر مستقیم (از طریق ثبت شرکتهای متعدد) در اختیار یک نفر بود، به وزارت اقتصاد واگذار شد.