سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پالوده‌ یزدی، نوشیدنی پرطرفدار فصل گرما

پالوده یزدی از نوشیدنی‌های معروف یزدی‌ها است، هرچند که در استان‌های همجوار آن را تهیه می‌کنند، اما در شهر یزد طرز تهیه آن متفاوت است.

فالوده یزدی همان ماقوتك یزدی می باشد و با شهد می خوردند ، در خانه ها نیز تهیه می شود .

فالوده را از مغازه حلوائی، مخلوط با شهد یا غالبا بدون شهد خریده در منزل مصرف می كردند.خرید بدون شهد فالوده نه فقط به این دلیل بود كه خریدن جداگانه فالوده و شهد مثلا دو – سه درصد ارزان تر تمام می شد ( و البته اقتصاد خانوار معقول یزدی ، به خصوص در زمان فقر عمومی قبل از نفت ، از همین در صدها تشكیل می شد ) ؛ بلكه بیشتر به این دلیل بود كه فالوده ای كه تازه با شهد مخلوط شده بود طعم و مزٌه بسیار بهتری داشت .

شاکری معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد گفت: اوایل مرداد امسال، پرونده پنج اثر ناملموس به تهران ارسال شد که در میان آثار ثبت شده طرز تهیه پالوده یزدی هم به چشم می‌خورد.

او افزود: این پالوده مختص شهر یزد است هرچند که در استان‌های همجوار آن را تهیه می‌کنند، اما در شهر یزد طرز تهیه آن متفاوت است.

به گفته معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد، طرز تهیه پالوده یزدی در کتاب تاریخ یزد که متعلق به قرن هشتم است، به آن اشاره شده است.

 عسکرفراشاه متخصص طب سنتی ایرانی هم درباره خواص پالوده یزدی می‌گوید: این نوشیدنی ترکیبی از آب، نشاسته و گلاب و شیره است و مزاج آن سرد و تَر و برای مزاج‌های گرم مناسب است.

او افزود: پالوده یزدی برای بیماری‌های گوارشی مفید است و خاصیت از بین برندگی گرما و درمان گرمازدگی را دارد.

گفتنی است یزدی‌ها با گرم شدن هوا از اوایل بهار تا اواخر پاییز، پالوده یزدی را پخت می‌کنند و این ماده غذایی خوش طعم، نه تنها در بین مردم یزد بلکه باب طبع گردشگران زیادی است که به شهر جهانی یزد سفر می‌کنند.

برچسب ها: پالوده ، آثار ثبت شده
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
م
۰۹:۳۹ ۲۸ مرداد ۱۴۰۲
فالوده کرمانی درسته.
ناشناس
۰۹:۵۶ ۲۶ مرداد ۱۴۰۲
سلام .فالوده کرمانی به صورت ریزه درست میشود .ولی فالوده یزدی تیکه های نشاسته درشت هستند و تحت عنوان ماقوتک می‌باشد
رضا را
۱۸:۱۶ ۲۵ مرداد ۱۴۰۲
این فالوده از قدیم الیام متعلق به کرمان بوده و ثبت هم شده.
ناشناس
۱۶:۲۴ ۲۵ مرداد ۱۴۰۲
کاش وقتی راجع به نوشیدنی گزارش میگذارید طرز تهیه آن را هم بنویسید.
Ava
۱۵:۲۵ ۲۵ مرداد ۱۴۰۲
اين فالوده كرمانيه ن يزدي مثل اين ميمونه كه بگيم قطاب كرماني
محمد
۱۴:۴۹ ۲۵ مرداد ۱۴۰۲
عزیزدل، این فالوده که عکسشو میبینی با اون ظرف فقط مختص یزد هست. بخصوص فالوده ای که به این نحو هست.
علی
۱۴:۳۹ ۲۵ مرداد ۱۴۰۲
فالوده کرمانی نه یزدی
ناشناس
۱۱:۱۴ ۲۵ مرداد ۱۴۰۲
فالوده یزدی نه و کرمانی حالا شما هی دوست داری بگی یزدی بگو ما کرمانی هاواینقدر معرفت داریم دل نشکنیم
ناشناس
۱۵:۲۵ ۲۵ مرداد ۱۴۰۲
موافقم
ناشناس
۱۰:۱۶ ۲۵ مرداد ۱۴۰۲
اصل پالوده شربت گلابشه