سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

صنایع زنجان چشم انتظار پساب تصفیه خانه

بیش از ۸۰ درصد آب شربی که در اختیار مردم قرار می‌گیرد، به فاضلاب تبدیل می‌شود درحالیکه ۹۹.۹ درصد آن می‌تواند با تصفیه، بازچرخانی شده و به مصرف صنایع برسد.

در حالیکه رهاسازی فاضلاب ها و جمع نکردن بهداشتی آن یکی از عوامل آلودگی محیط زیست و شیوع انواع بیماری ها محسوب می شود، تصفیه و بازچرخانی آن می تواند علاوه بر جلوگیری از آلایندگی ها، در بخش های مولد به خصوص صنایع پرآب‌بر استفاده شود و ارزش افزوده به دنبال داشته باشد.

رشد و توسعه به خصوص در بخش اقتصادی نیازمند آب فراوان است که این مایه حیات به فاضلاب تبدیل می شود که خود می تواند تهدیدات زیست محیطی را به دنبال داشته باشد.

این در صورتی است که می توان با تصفیه آن هر میزان از آلودگی ها را از بین برد و دوباره همین فاضلاب را وارد چرخه مصرف کرد.

از همین رو وجود تصفیه خانه های فاضلاب در هر منطقه ای که آب وجود دارد و به مصارف مختلف شرب و دیگر بخش ها می رسد، ضروری است.

برهمین اساس احداث تصفیه خانه فاضلاب شهر زنجان نیز به روش سرمایه گذاری ساخت، بهره برداری و واگذاری با ظرفیت ۳۱۶ لیتر بر ثانیه از سال ۹۳ آغاز شد که مدول اول این تصفیه خانه با پوشش جمعیتی بالغ بر ۲۲۰ هزار نفر اسفندماه سال ۹۸ به بهره برداری رسید و عملیات اجرایی مدول دوم آن نیز در همین زمان آغاز شد که با تکمیل آن جمعیت تحت پوشش تصفیه خانه به ۴۱۰ هزار نفر افزایش خواهد یافت.

پیشرفت ۹۵ درصدی مدول دوم تصفیه خانه زنجان

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان در این باره گفت: با سرمایه گذار بخش خصوصی برای ارتقای مدول اول و احداث مدول دوم تصفیه خانه زنجان قراردادی به ارزش ۱۱۰ میلیارد تومان بسته شد که مدول اول این تصفیه خانه ارتقا یافت و جمعیت تحت پوشش آن از ۱۲۵ هزار نفر به ۱۹۰ هزار نفر رسید و هم اکنون در مدار بهره برداری است و مدول دوم نیز هم اکنون بیش از ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

علیرضا جزء قاسمی یادآور شد: مدول دوم تصفیه خانه زنجان در سفر دوم رییس جمهور به استان افتتاح خواهد شد که ۲۲۰ هزار نفر را تحت پوشش قرار می دهد و با تکمیل این اقدامات، تصفیه خانه به ظرفیت اسمی ۴۱۰ هزار نفری خود خواهد رسید.

وی با بیان اینکه بین ۴۵ تا ۵۰ هزار مترمکعب در شبانه روز پساب در استان تولید می شود که بخشی از این پساب در اختیار صنایع قرار می گیرد، خاطرنشان کرد: با شرکت کاغذسازی "راشا کاسپین" قرارداری بسته شده است که بر اساس آن ۱۲ هزار مترمکعب در شبانه روز پساب در اختیار این شرکت قرار می گیرد.

جزء قاسمی گفت: سه قرارداد دیگر نیز با شهرک های صنعتی شماره یک اشراق، شهید شهریاری و نوآوران منعقد شده است که در مجموع ۱۱ هزار مترمکعب پساب در شبانه روز به صنایع مستقر در این شرکت ها تحویل و جایگزین آب پاک شود.

وی یادآور شد: در حال حاضر بیش از نیمی از پساب نیز آماده واگذاری به صنایع است و با توجه به کارهای پایانی تصفیه خانه زنجان در صورت توسعه شبکه می توانیم ۷۵ تا ۸۰ هزار مترمکعب پساب تولیدی را در اختیار صنایع اطراف زنجان و شهرستان ایجرود قرار دهیم.

جزء قاسمی با بیان اینکه با این اقدامات سالانه ۲۷ تا ۳۰ میلیون مترمکعب پساب تولید و در اختیار صنایع قرار می گیرد، گفت: این میزان حدود یک سوم ظرفیت سد تهم زنجان است.

وی یادآور شد: در شهر ابهر نیز تصفیه خانه ایجاد شده اما کارهای تکمیل آن مانده و بخشی از شبکه نیز احداث شده بود که سال قبل با یک شرکت فولادی قراردادی به ارزش ۳۲۰ میلیارد تومان منعقد کردیم که مناطق توسعه یافته جدید شهر ابهر و برخی مناطق انفصالی را تکمیل و حدود ۷۰ کیلومتر شبکه اجرا، تصفیه خانه را تکمیل و پساب آن را در فولاد استفاده می کند.

جزء قاسمی افزود: صنایع فلزی و فولادی آب‌برترین صنایع دنیا هستند و دشت ابهر نیز جزو بدترین دشت ها به لحاظ سفره های زیرزمینی برای تامین آب صنایع است که با این اقدام می توان نیاز صنعت فولاد مستقر در این منطقه و علاوه بر آن نیاز صنایع اطراف این شهر را تامین کرد.

این مسوول گفت: نیاز آب این شرکت فولادی سه تا چهار میلیون مترمکعب در سال و قراردادی که با این شرکت بسته شده حدود ۶ میلیون مترمکعب در سال است که مابقی آن می تواند در صنایع دیگر استفاده شود.

وی خاطرنشان کرد: در شهرهای دندی، زرین آباد و ایجرود نیز تاسیسات فاضلاب دایر شده و در مدار بهره برداری است که اگر صنایع متقاضی باشند می توانیم برای آنها پساب تحویل دهیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان گفت: در شهر قیدار مطالعات لازم انجام شده است و در حال رایزنی با سرمایه گذاران بخش خصوصی هستیم، علاوه بر این در ۲ روستای پری و نصیرآباد نیز شبکه فاضلاب دایر و در روستای تهم در مراحل پایانی است که تا آخر امسال وارد مدار می شود.

جزء قاسمی ادامه داد: در شهرهای خرمدره و ارمغانخانه نیز فاضلاب در حال اجراست که با توجه به محدودیت اعتبارات، درصد پیشرفت پایینی دارند.

اختصاص یک هزار میلیارد ریال اعتبار در سفر رییس جمهور به تاسیسات فاضلاب زنجان

نماینده مردم زنجان و طارم نیز با بیان اینکه یک‌هزار میلیارد ریال اعتبار در دور اول سفر استانی رییس جمهور برای تاسیسات فاضلاب شهر زنجان تخصیص یافت، گفت: ۶۰۰ میلیارد ریال از این میزان اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه و ۲۰۰ میلیارد ریال نیز توسط وزارت نیرو و از محل اعتبارات استان، تامین می شود.

مصطفی طاهری با بیان اینکه واحدهای صنعتی فعال ملزم به استفاده از پساب و جایگزینی آن با آب پاک هستند، افزود: کیفیت پساب تولیدی در تصفیه خانه فاضلاب زنجان بالا و مطلوب است.

تحویل ۲۰ میلیون مترمکعب پساب به صنایع استان به زودی

استاندار زنجان نیز با اشاره به فعالیت تصفیه خانه فاضلاب در این استان، گفت: با تکمیل همه مدول های این تصفیه خانه به زودی حدود ۲۰ میلیون مترمکعب پساب تولید و تحویل صنایع استان خواهد شد تا استفاده از آن را جایگزین آب پاک کنند.

محسن افشارچی افزود: با توجه به کم بارش بودن استان، خشکسالی های اخیر و افت سطح آبهای زیر زمینی باید برای مهار و استفاده بهینه از آب های سطحی اقدام شود که بخشی از آنها در دست انجام است.

وی یادآور شد: هم اکنون حدود هفت درصد آبهای سطحی در استان مهار و استفاده می شود که این میزان باید افزایش یابد.

افشارچی خاطرنشان کرد: رساندن ظرفیت تصفیه خانه های استان به ظرفیت اسمی و تحت پوشش قرار دادن کامل صنایع از دیگر اقدامات در دست انجام استان در این زمینه است که با تحقق این اهداف، طرح های فاضلاب در زنجان، ابهر و خرمدره تکمیل و صنایع موجود در این مناطق از حدود ۲۰ میلیون مترمکعب پساب آنها بهره مند می شود.

منبع: ایرنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.