سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

برای جلوگیری از گرمازدگی چه اقداماتی انجام دهیم

مدیر شبکه بهداشت و درمان سیب سوران توصیه‌های لازم برای جلوگیری از گرمازدگی را ارائه کرد.

 ایوب کرد تمینی  بیان کرد: زمانی که فرد در هوای گرم، بیش از حد در معرض گرما و تابش نور خورشید قرار می‌گیرد سیستم تنظیم کننده دمای بدن مختل می‌شود و در این حالت بدن نمی‌تواند گرمای اضافی را دفع کند، در نتیجه بدن بیش از حد گرم می‌شود و اندام‌های مختلف بدن آسیب می‌بینند. در این میان اتفاقی که قابل پیش بینی است مواردی، چون گرمازدگی و خستگی گرمایی است.

وی افزود: گیجی، سردرد، تهوع و استفراغ، خستگی نامتعارف، افت فشار خون و در موارد شدید؛ از دست دادن هوشیاری (کما)، تعریق بسیار زیاد، دمای بسیار بالای بدن، تشنج، افزایش تپش قلب و تغییر رنگ ادرار به تیرگی از علایم فردی است که دچار گرمازدگی شده است.

مدیر شبکه بهداشت و درمان سیب و سوران ادامه داد: برای گرمازدگی، خیار، انگور، طالبی، شربت خاکشیر، شربت زرشک، شربت سکنجبین و شربت گلاب می‌توان خورد.

کرد تمینی اضافه کرد: افراد مسن (سالمندان) و کودکان، بیماران دارای عوارض قلبی یا فشار خون بالا، اشخاص دارای بیماری‌های تنفسی و عروقی، افرادی که دچار بیماری‌های پوستی شدید هستند از جمله گرو‌هایی محسوب می‌شوند که بیشتر در معرض گرمازدگی قرار می‌گیرند.

وی خاطر نشان کرد: افرادی که فعالیت شدید را انجام می‌دهند، مثل ورزشکاران و کارگران سخت کوش در معرض خطر بیشتری قرار دارند، فرادی که در محیط گرم کار می‌کنند، افرادی که در مناطق با هوای گرم و مرطوب زندگی می‌کنند، به خصوص در صورت اینکه دسترسی به آب و هوای مطبوع و سایر وسایل رفاهی مانند تهویه مطبوع وجود نداشته باشدنیز نسبت به سایر افراد بیشتر دچار گرمازدگی می‌شوند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان سیب و سوران اذعان کرد: برای درمان فوری گرمازدگی اولین اقدام، تماس با اورژانس ۱۱۵ است، سعی شود در کنار فرد گرمازده شده بمانند، بیمار را به سایه و محل خنک یا دارای تهویه مطبوع مثل مترو، سینما یا کتابخانه انتقال دهند.

کرد تمینی تصریح کرد: تعداد لباس‌های فرد گرمازده (جوراب، کفش و..) را کم کنند یا دکمه‌های بسته شده را باز کنند، پوست (بیشتر در مناطق گردن، زیر بغل و کشاله ران) و سر بیمار را با پارچه‌ها یا پتوی مرطوب خیس کنند، اگر در خانه هستند، حمام سرد یا غوطه ور شدن در یخ برای درمان سریع گرمازدگی در خانه پیشنهاد می‌شود. بیمار را با باد بزن یا دستمال خیس باد بزنند.

وی گفت:ممکن است بعد از درمان گرمازدگی، به دارو‌های متوقف کننده لرزش عضلات نیاز پیدا کنند. در این صورت، پزشک یک شل کننده عضلانی مانند بنزودیازپین می‌دهد.

این مقام مسئول بیان کرد: برای درمان سریع گرمازدگی در خانه، جرعه جرعه، مایعات خنک را به بیمار بنوشانید و تزریق سرم یا همان سرم تراپی به کاهش سریع دمای بدن و بازگشت آب از دست رفته کمک می‌کند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.