سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مشکلات زیرساختی گریبان گیر شهرک های صنعتی

معاون صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی گفت: انتظارات و مطالبه ما به نمایندگی از واحد‌های صنعتی برای ایجاد زیرساخت شهرک‌ها محقق نمی‌شود.

در میز اقتصاد امروز موضوع چالش صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی بررسی شد و آقای لاهوتی معاون صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، سجاد هاشمی فعال صنعتی به سوالاتی پاسخ دادند.

سوال: طرح‌های افتتاح شده در چه صنایعی بودند؟
لاهوتی: حدود ۱۹۸ پروژه زیربنایی، ۲۲۹ پروژه صنعتی و ۲۵۷ واحد راکد باز فعال شده را در این روز‌ها مجددا افتتاح شده و ۴ واحد بازفعال شده و ۷ طرح صنعتی و ۹ پروژه زیربنایی امروز با حضور وزیر صمت افتتاح شد.

سوال: پروژه‌های زیرساختی چه مواردی است؟

لاهوتی: موارد زیرساختی شامل شبکه توزیع و مخزن ذخیره آب، شبکه گازرسانی و مواردی از این قبیل است. طرح‌های صنعتی غالبا در زمینه شیمیای فلزی و غذایی بودند. واحد‌های بازفعال شده نیز در حوزه دارویی و فلزی بودند.

سوال: این واحد‌ها چگونه مجدد فعال شده اند؟

لاهوتی: برای بازفعال سازی چند روش داریم که متناسب با نوع مشکل واحد صنعتی است. اگر از سمت مالک توانایی برای بازفعال سازی وجود داشته باشد در حوزه‌های مالیاتی و بیمه‌ای که واحد‌ها را دچار رکود می‌کند کمک می‌کنیم تا بدهی‌های خود را به دستگاه‌های خدمات رسان بپردازند. در برخی موارد خط تولید واحد‌ها تغییر می‌کند که سعی می‌کنیم خدمات لازم در این زمینه هم رغم بخورد. بعضا این توانایی در مالکان وجود ندارد و تلاش ما این است که با سرمایه گذار جدید تعامل داشته باشیم و واگذاری به شخص جدید صورت بگیرد.

سوال: چه مشکلاتی در بحث زیرساخت وجود دارد؟

هاشمی: وقتی یک شهرک صنعتی جانمایی می‌شود، همزمان که واگذار می‌شود، در همان زمان شروع به تکمیل زیرساخت‌ها می‌کنند. وقتی شهرک در مرحله ساخت است، لازم است که زیرساخت نیز به تناسب آن پیش برود. میتوانیم بگوییم که ایجاد زیرساخت در مقایسه با واگذاری شهرک‌ها عقب است.

سوال: زیرساخت شهرک‌ها در هنگام واگذاری تکمیل می‌شود؟

لاهوتی: سیاست ایجاد شهرک‌های صنعتی ما این است که منابع مالی از محل واگذاری حقوق انتفاع متقاضیان سرمایه گذاری تامین می‌شود. اینطور نیست که دولت عدد بزرگی را برای زیرساخت کنار بگذارد و شروع به واگذاری کند. دولت زمین را در اختیار شرکت شهرک‌ها قرار می‌دهد و بعد حین اجرای زیرساخت، واگذاری هم اتفاق بیفتد. در قانون صراحتا اعلام شده که خطوط انتقال آب و برق گاز تا شهرک باید تامین شود و در شبکه توزیع واحد‌های صنعتی بتوانند استفاده کنند.

سوال: این اتفاق برای شهرک‌های صنعتی افتاده است؟

لاهوتی: اتفاق می‌افتد، اما انتظارات و مطالبه ما به نمایندگی از واحد‌های صنعتی به جهت محدودیت هایی که دستگاه‌های خدمت رسان دارند محقق نمی‌شود. بحث دوم، قطعی‌هایی است که در زمان پیک مصرف اتفاق می‌افتد. وقتی برق و گاز یک واحد تولیدی قطع می‌شود نمی‌تواند طبق برنامه ریزی خود تولید را پیش ببرد. ماده ۲۵ قانون بهبود محیط کسب و کار اعلام می‌کند که وزارت نیرو در زمان واگذاری قرارداد انشعاب باید خسارت ناشی از قطعی را در نظر بگیرد و آن را پرداخت کند.

سوال: این خسارت براورد و پرداخت شده است؟

هاشمی: تاکنون هیچ خسارتی به ما پرداخت نشده است. هفته‌ای دو روز مدیریت مصرف در شهرک‌ها خسارت زیادی دارد و بابت هر روز ۱۶ میلیارد تومان ضرر از جهت نیروی انسانی داریم. مضاف بر این مواد اولیه ما ضایعات می‌شود. ما اکنون برای ۷۰ واحد صنعتی نیازمند، ۴۰ مگاوات برق هستیم.

سوال:رایزنی‌ها با وزارت نیرو چگونه بوده است؟

لاهوتی: نهایت همکاری اگر لازم باشد انجام می‌شود. برای بحث احداث نیروگاه‌های مقیاس کوچک، بر اساس مصوباتی که داشتیم، زمین رایگان در اختیار تولیدکننده قرار می‌دهیم. در کل کشور در یک شهرک صنعتی حداقل یکی دو مورد از این نیروگاه‌ها بهره می‌برند. 

سوال: تامین آب صنایع چگونه است؟

لاهوتی: عمده صنایعی که مواجه هستیم، صنایع فلزی، شیمیایی و غذایی هستند که آب مصرفی آن‌ها دوباره بازچرخانی می‌شود و سعی می‌کنیم مصرف آب را مدیریت کنیم. پساب صنعتی را دوباره وارد شبکه می‌کنیم که تولید کننده بتواند آن را مجددا استفاده کند. برای گرفتن پساب شهری باید وارد مزایده شویم که قانون ما را محدود کرده است.

سوال: واحد‌های صنعتی مشکل نیروی کار دارند؟

هاشمی: به شدت مشکل نیروی کار داریم و نیروی کاری اتباع را استفاده می‌کنیم. باید مدیریت کنیم منابع انسانی که مهمترین بخش در تولید یک کشور است از بین نرود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.