سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نگهداری هزار و ۶۰۰ کتاب ارزشمند در کتابخانه علامه رفیعی قزوین

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قزوین از وجود هزار ۶۰۰نسخه کتاب ارزشمند در کتابخانه عمومی علامه رفیعی قدیمی‌ترین کتابخانه قزوین خبر داد.

فاطمه محمدبیگی مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قزوین روز دوشنبه در بازدید کارشناس نسخ خطی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در کتابخانه عمومی علامه رفیعی قزوین از بخش تخصصی نسخ خطی کتابخانه افزود: این بخش دارای ۶۴۵نسخه‌ی خطی،۷۹۵ کتاب چاپ سنگی و ۱۶۵ جلد کتاب چاپ سربی و در مجموع هزار و ۶۰۵نسخه کتاب ارزشمند است که قدیمی‌ترین نسخ‌های خطی موجود در این بخش می‌توان به منطق الطیر عطار متعلق به سال ۹۵۰ ه. ق، المقاصد فی شرح القواعد متعلق به سال ۹۶۴ ه ق و غررالحکم و دررالحکم متعلق به سال ۹۶۸ ه ق اشاره کرد.

وی ادامه داد: همچنین در بین کتاب‌های چاپ سنگی نیز نسخه‌های ارزشمندی وجود دارد که به دلایل گوناگون همچون منحصر به فرد بودن و قدمت داشتن از ارزش بسیاری برخوردار هستند.

محمدبیگی با اشاره به اهدای کتب ارزشمند خطی و سنگی توسط شهروندان به کتابخانه، افزود: بیشتر کتاب‌های موجود در این بخش از کتابخانه شخصی علامه لامع قزوینی هستند که پس از وفات ایشان توسط فرزندان علامه به کتابخانه اهدا شده‌اند و همچنین فرزندان علامه رفیعی قزوینی نیز کتبی ارزشمند از ایشان به کتابخانه اهدا کرده‌اند.

وی یادآور شد: در بخش نسخ خطی کتابخانه عمومی علامه رفیعی قزوین حفاظت و نگهداری از منابع خطی و چاپ سنگی براساس آخرین استاندار‌های موجود انجام می‌شود و برای بهسازی این فضا نیز توسط اداره کل امور کتابخانه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برنامه ریزی‌هایی انجام شده است.

رضا محمودپور کارشناس نسخ خطی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور نیز پس از بازدید از این بخش با اشاره به اهمیت نسخه‌های خطی گفت: نسخه‌های خطی گنجینه‌ای ارزشمند و بیانگر هویت و اقتدار ملی هستند و باید اذعان کرد این آثار بهترین و ارزنده‌ترین نماینده میراث باستانی و تمدن قومی و نیز بارزترین نشانه طرز فکر مردم هر مملکت و دیار محسوب می‌شود.

محمودپور افزود: کتب خطی ارزش‌های فراوان تاریخی، علمی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و دینی دارند، تحقیق و بررسی و تصحیح این آثار ما را به دنیای گذشتگان وارد می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: نسخ خطی حامل دانش پیشینیان به نسل‌های بعدی است و برای حفظ آن به همکاری و بسیجی جمعی نیاز است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.