مقامات بنگلادش روز یکشنبه اعلام کردند بر اثر بارانهای شدید دو هفتهای که باعث سیل و رانش زمین در جنوب شرقی بنگلادش شد، دست کم ۵۵ نفر کشته و بیش از یک میلیون نفر آسیب دیده اند.
براساس گزارش بارونز، مدیران چهار منطقه بدترین آسیبدیدگیها را متحمل شدند. مقامات این منطقه گفتند که سیل و رانش زمین از اول اوت تاکنون باعث کشته شدن ۲۱ نفر در کاکس بازار، ۱۹ نفر در چیتاگونگ، ۱۰ نفر در بندربان و ۵ نفر در رنگاماتی شده است.
عزیز رحمن، رئیس اداره هواشناسی بنگلادش به خبرگزاری فرانسه گفت: اینها بارندگیها از شدیدترین بارانهای سالهای اخیر هستند. تنها در ۱۶ مرداد ماه ۳۱۲ میلی متر بارندگی ثبت شده است.
مقامات بنگلادش گفتند که بارانهای شدید از ۱۱ اوت این کشور را درنوردید و باعث سیلهای ناگهانی شد. رودخانهها از کرانههای خود خارج شدند و صدها روستا را زیر آب رفت. تنها پس از کاهش سیل، میتوان تعداد کشته شدگان را تأیید کرد.
پیشبینی میزان بارندگی سخت است و بهطور قابلتوجهی متفاوت است، اما دانشمندان میگویند تغییرات اقلیمی بارانهای موسمی را قویتر و نامنظمتر میکند، در حالی که جنگلزدایی و ساختوساز در دامنههای تپهها باعث بدتر شدن سیلهای ناگهانی شده است.
شاهین ابراهیم، یکی از مقامات مناطق سیل زده به خبرگزاری فرانسه گفت: در کاکس بازار حدود ۶۰۰۰۰۰ نفر تحت تاثیر سیل قرار گرفتند. حداقل ۲۱ نفر کشته شدند.
همچنین بنگلادش محل زندگی یک میلیون روهینگیایی است که از سرکوب نظامی در میانمار گریخته اند و اکنون در حدود ۳۲ اردوگاه ساخته شده در جنگلها و دامنه تپهها در کاکس بازار زندگی میکنند.
میزان الرحمن، کمیسر پناهندگان گفت که چهار روهینگیا از جمله یک کودک و مادرش که زیر رانش زمین مدفون شده بودند، کشته شدند. او به خبرگزاری فرانسه گفت: ما حدود ۲۰۰۰ نفر را که در معرض خطر رانش زمین در اردوگاهها هستند، به مکانهای امنی منتقل کردهایم.
صدها روستا در چیتاگونگ، دومین شهر بزرگ بنگلادش و محل بزرگترین بندر آن، زیر رانش زمین مدفون شدند، به گفته ساکنان این روستاها این سیل یکی از شدیدترین سیل در دهههای اخیر است.