سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرح جهش تولید در ۱۱۰ هزار هکتار از دیمزارهای استان مرکزی اجرا شد

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: طرح جهش تولید سال زراعی جاری در ۱۱۰ هزار هکتار از دیمزارهای این استان اجرا شد.

علیرضا کیشانی مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: طرح جهش تولید برای دومین سال است که در دیمزارهای ۹ شهرستان، ۳۵ دهستان و ۴۴۸ روستای استان تحت پوشش اجرا شد.

وی بیان کرد: در راستای اجرای این طرح سه‌هزار و ۶۳۷ کشاورز در زمینه تولید محصولاتی شامل گندم، جو، علوفه دیم، دانه‌های روغنی و حبوبات دیم و گیاهان دارویی با حمایت وزارت جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در استان مرکزی مشارکت داشتند.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: طرح جهش تولید طرحی مشترک بین وزارت جهاد کشاورزی با عهده‌داری بخش اجرایی و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) با وظیفه پشتیبانی است.

کیشانی عنوان کرد: این طرح با هدف افزایش تولید در واحد سطح و افزایش دانش فنی کشاورزان اجرا می‌شود.

وی، پرداخت وام ارزان قیمت، حمایت دانش فنی و نهاده‌های کشاورزی را از جمله حمایت‌های وزارت جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) از کشاورزان در این طرح عنوان کرد و افزود: ۲۴ هزار لیتر کود بذرمال در سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ به صورت مستقیم و غیرمستقیم در این طرح در اختیار کشاورزان استان مرکزی قرار گرفت.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی اظهار کرد: ارایه بذرمال به کشاورزان در طرح جهش تولید در دیمزارها برای افزایش حاصل‌خیزی خاک و توسعه است و در روش مستقیم،این کود به صورت مستقیم در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد و در روش غیرمستقیم بذرمال تحویل شرکت‌های تولیدکننده بذر شده و شرکت‌ها نسبت به بذرمال کردن آنها اقدام می‌کنند.

کیشانی گفت: پرداخت یارانه به بیمه محصولات کشاورزی در طرح جهش تولید در دیمزارهای از دیگر حمایت‌های انجام شده از کشاورزان است و ۵۰ هزار هکتار از محصولات دیم استان از جمله گندم، جو، کامینا و نخود در راستای اجرای این طرح در استان تحت پوشش بیمه قرار گرفتند.

وی افزود: ۴۵ هزار و ۴۳۶ هکتار از مجموع زمین‌های کشاورزی استان مرکزی که تحت پوشش قرار گرفتند، مربوط به محصول گندم، چهارهزار و ۵۹ هکتار جو، ۲۱۴ هکتار نخود، چهار هکتار عدس، ۱۸ و نیم هکتار گلرنگ و ۴۹۸ هکتار کاملینا است.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی اضافه کرد: یک میلیون ریال یارانه شامل ۵۰۰ هزار ریال توسط ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی(ره) و ۵۰۰ هزار ریال توسط وزرات جهاد کشاورزی در طرح جهش تولید در دیمزارهای در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد.

کیشانی اظهار کرد: حدود ۱۶۰ میلیارد ریال وام ارزان قیمت برای خرید ۱۹۱ دستگاه ادوات کشاورزی از جمله ریشه کن، تیغ برداشت حبوبات، سم پاش، ریل پهباد، سنگ جمع کن و بازسازی کمباین به کشاورزان استان مرکزی پرداخت شد.

استان مرکزی با وجود صنعتی بودن در زمره ۱۰ استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که ۹۰ هزار بهره‌بردار شامل ۲۰ درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.

۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می‌شود.

این استان رتبه چهارم تولید بچه ماهی قزل‌آلا، رتبه اول در تنوع تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم تولید گل‌ها شاخه بریده، رتبه سوم در تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم سطح زیر کشت و تولید انار کشور، رتبه ششم تولید پسته، مقام هشتم تولید گل محمدی، مقام نهم در تولید انگور، رتبه سوم در تولید لوبیا و رتبه پنجم در تولید جو را به خود اختصاص داده است.

استقرار ایستگاه انار ساوه، پژوهشکده گل و گیاهان زینتی محلات، ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای خمین، وجود شعبه ششم تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، وجود ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی نیز از ظرفیت‌های علمی و تحقیقاتی استان مرکزی است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.