سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ماجرای ساخت فیلم‌های بدون مجوز و حجاب چه بود؟

معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی از فعالیت جریانات معاند در خارج از کشور به قصد تشویق بازیگران داخلی به بی‌قانونی و تولید فیلم‌های زیر زمینی خبر داد.

حبیب ایل‌بیگی، معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی در برنامه «نقد سینما» شبکه چهار در پاسخ به این سوال که مشکل فیلم «کاباره» چه بود؟ گفت: جریانی که چند سال در ایران بود و از برخی فیلم‌های خاص حمایت می‌کرد، در چند ماه گذشته در خارج از کشور به شکل علنی و در بیانیه‌های تفصیلی در شبکه‌های فارسی زبان اعلام کرده، می‌خواهد از فیلم‌هایی حمایت کند، که بدون سپری شدن تشریفات قانونی ساخته می‌شود.

ایل‌بیگی ادامه داد: این جریان افراد را به ساخت فیلم‌های بدون مجوز و بدون حجاب تشویق کرد. آن‌ها ابایی از اعلام حمایتشان نداشتند. حداقل آقای کاوه فرنام که قبلاً در ایران دفتر داشته و مستندسازی می‌کرده، چندین ویدئو منتشر کرد و اعلام کرده بود می‌خواهد از فیلم‌هایی که قوانین ایران را رعایت نمی‌کنند، حمایت کند. آن‌ها جوانان را به بی‌قانونی و ساخت فیلم‌های ساختارشکن تشویق کردند. امسال در جشنواره فیلم کن و برلین غرفه سینمای ایران را در اختیار گرفتند، تا بتوانند از فیلم‌های این چنینی حمایت کنند.

معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی در پاسخ به این سوال که آقای فرنام در صفحات خود حمایت‌های خود را تکذیب کردند و صرفاً مسئله حمایت مطرح بوده، یا جابه‌جایی مالی هم صورت می‌گرفته، توضیح داد: از سوی دشمنان ایران پول‌های زیادی برای مبارزه با سینما و حوزه‌های دیگر ما سرمایه‌گذاری می‌شود. دسترسی به آن پول‌ها با این طرح و برنامه‌ها ممکن است. فیلمی که امسال در جشنواره فیلم کن نشان دادند، فیلمی بود که در یک خانه با بازیگران بدون حجاب فیلمبرداری شده بود و به دست عوامل دفتر خودشان ساخته شده بود. یعنی پول را به داخل کشور آورده بودند، تا آن فیلم را بسازند.

به گفته وی، احتمالاً ضابطین قضایی اطلاعات بیشتری را در روز‌های آینده منتشر می‌کنند. ولی آنچه کارگردان و تهیه‌کننده «کاباره» به بنده اعلام کردند، آقای کاوه فرنام سرمایه‌گذار این فیلم بوده است. 

ایل‌بیگی در پاسخ به این سوال که از این دست فیلم‌ها در سال‌های اخیر ساخته شده، راهکار بلند مدت سازمان سینمایی چه خواهد بود، بیان کرد: از این فیلم‌ها بسیار ساخته شده است. ما نیازمند یک کار مشترک با همه دستگاه‌ها هستیم، تا از سینمای ایران حفاظت کنیم. اولین اقدام این جریانات اجازه ندادن به سینمای ایران در محافل بین‌المللی است. آن‌ها می‌خواهند آن بخشی را که سینمای ایران نیست، بجای سینمای ایران در محافل بین‌المللی معرفی کنند.

معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی با بیان اینکه جای خالی سینمای ایران در بازار‌های فیلم بین‌المللی به ما خسارت خواهد زد و برای بخش اقتصادی سینمای ایران مناسب نیست، گفت: در این چند ماه گذشته تلاش زیادی کردند، تا سینماگران داخل را بی‌قانونی تشویق کنند. البته در گذشته اتفاقاتی از این دست افتاده و شاید بعد از این ادامه داشته باشد.

وی با اعلام این مطلب که نامه‌ای را به اتحادیه تهیه‌کنندگان زدم، تا از بروز این رفتار‌ها پیشگیری شود، تصریح کرد: آقای فرنام اعلام کرده بود که برای اینکه در ایران فیلم بدون مجوز بسازیم، از پروانه ساخت فیلم دیگری استفاده می‌کردیم و آنچه را می‌خواستیم می‌ساختیم. 

۲۸ خرداد بود که نامه معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی به سید غلامرضا موسوی، رئیس اتحادیه تهیه‌کنندگان سینمای ایران پیرامون بازیگرانی که هنجارشکنی (کشف حجاب) کردند، منتشر شد.

در بند دوم این نامه خطاب به رئیس اتحادیه تهیه‌کنندگان آمده بود: «تهیه‌کنندگان می‌بایست از به‌کارگیری عوامل و بازیگرانی که به انحاء مختلف با هنجارشکنی و نادیده گرفتن قوانین کشور مسئله‌ساز بوده‌اند (مثلاً کشف حجاب و ...) اجتناب ورزند و در صورت هرگونه همکاری چنانچه هنگام اخذ پروانه نمایش با مشکل مواجه شوند، شخصاً مسئول بوده و باید پاسخگوی عملکرد خود و تبعات آن باشند».

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.