سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گشایش نمایشگاه چیدمان و تصویرسازی‌های عاشورایی در اصفهان

نمایشگاه چیدمان و تصویرسازی‌های عاشورایی در اصفهان برپا شد.

حوزه هنری استان اصفهان تا ۱۵ شهریورماه میزبان نمایشگاه گروهی چیدمان بر اساس تصویرگری‌های کتاب «طوفان البکاء» و نمایشگاه تصویرسازی‌های عاشورایی هاجر سلیمی نمین خواهد بود.

مدیر واحد هنر‌های تجسمی حوزه هنری استان اصفهان گفت: این نمایشگاه شامل چهار سالن است؛ سالن اول به بعضی از صفحات کتاب «طوفان البکاء» مربوط می‌شود که فلسفه خاصی دارند، همچنین امضا و مهر همه تصویرگران این کتاب نیز برای مخاطب به نمایش درآمده است.

مچتبی مجلسی افزود: سالن دوم سه بخش دارد؛ بخش اول درباره حضرت عباس (ع)، بخش دوم درباره امام حسین (ع) و بخش سوم درباره حضرت علی‌اکبر است. در هر بخش از این سالن در کنار تصویرسازی‌های کتاب، چیدمان هم اختصاص داده شده که با این تصویرسازی‌ها هماهنگ است.

مدیر واحد هنر‌های تجسمی حوزه هنری استان اصفهان در خصوص سالن سوم گفت: این سالن به موضوع فرشتگان اختصاص دارد، چون حالت‌های گوناگونی از آن‌ها به‌طور ویژه در کتاب «طوفان البکاء» به تصویر کشیده شده است. حضور فرشتگان در این کتاب از این نظر ویژه به‌شمار می‌آید که هنرمندان قاجار با وجود همه محدودیت‌های تصویرسازی که در حوزه تکنیک، فکر و ایده داشتند، به تصویرگری فرشته که موجودی انتزاعی است، با صورت انسانی رسیدند. در این سالن، چیدمان و ویدئو آرت وجود دارد.

وی درباره سالن آخر بیان کرد: هاجر سلیمی نمین تصویرگری‌هایی با تکنیک دوره قاجار و فضای کتاب «طوفان البکاء» در زمان معاصر انجام داده است که نمونه کار‌های او در سالن آخر به نمایش درمی‌آید.

مجلسی در خصوص کتاب «طوفان البکاء» تصریح کرد: کتاب «طوفان البکاء» بیش از ۴۰ مرتبه به شکل متفاوت چاپ سنگی شده که ویژگی خاص آن محسوب می‌شود. این کتاب همراه قصه، تصویرسازی هم دارد؛ یعنی ۴۰ مرتبه تصویرسازی شده است و با چنین ویژگی‌هایی، یک کتاب ویژه و خاص به شمار می‌آید، به‌خصوص سبک تصویرسازی چاپ سنگی و چگونگی تصویرسازی مفاهیم دینی در آن برای پژوهشگران و هنرمندانی که به هنر‌های دینی علاقه دارند، قابل تأمل و مطالعه است.

علاقه‌مندان برای بازدید از این نمایشگاه می‌توانند تا ۱۵ شهریورماه سال جاری، هر روز به جز روز‌های تعطیل از ساعت ۱۶ تا ۲۰ به عمارت تاریخی سعدی مراجعه کنند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.