دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه:

دولت درباره دریاچه ارومیه کم‌کاری نکرده است/ تغییر الگوی کشت باید عملیاتی شود

معتمدیان با اشاره به اینکه در مجموعه دولت در راستای احیای دریاچه کم‌کاری نشده است، گفت: دولت در این خصوص شبانه روز تلاش می‌کند و پیگیر هستند.

محمدصادق معتمدیان پنجشنبه‌شب در جلسه ستاد استانی احیای دریاچه ارومیه گفت: در حوزه سخت‌افزاری احیای دریاچه از برنامه جلوتر هستیم ولی باید به سمت احزاب طرح های نرم‌افزاری مدیریت مصارف کشاورزی در حوضه آبریز برویم.

وی اضافه کرد: با حمایت دولت سیزدهم و اهتمام جدی دستگاه های متولی، به وعده بهره برداری از یک طرح احیای دریاچه ارومیه در هر سه ماه یکبار عمل شده است.

معتمدیان به برنامه ریزی برای مدیریت مصرف آب در حوزه کشاورزی اشاره کرد و ادامه داد: در حوزه نرم افزاری، تدابیر لازم برای تشدید نظارت بر کنترل میزان مصرف آب در حوضه آبریز دریاچه ارومیه اندیشیده و اجرای آن نیازمند حمایت در سطح ملی است.

دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه تاکید کرد: باید زمینه ای فراهم کنیم که با همکاری کشاورزان، موضوع تغییر الگوی کشت، عملیاتی‌ شود تا بتوانیم به اهداف این‌بخش‌ دست یابیم.

 معتمدیان بیان کرد: برخی‌ کشت ها چندین برابر کمتر از کشت های پرآب بر نظیر یونجه‌ و چغندرقند آب مصرف می کنند که می‌توان آنها را جایگزین کرد.

وی با اشاره به اختصاص ۲ هزار و۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای احیای دریاچه ارومیه در سال جدید گفت: تغییر الگوی کشت در حوضه آبریز دریاچه ارومیه به صورت عملیاتی در دستور کار بوده و موفقیت آن نیازمند همراهی مردم است.

وی یادآور شد: مکانیزه کردن کشاورزی، استفاده از روش های نوین آبیاری و کاهش کشت محصولات پر آب بر، از ضروریات امروز احیای دریاچه ارومیه است.

استاندار آذربایجان‌غربی افزود: با جلوگیری از خشکی دریاچه ارومیه، جلوی تهدیدات و آسیب های بسیاری که می تواند متوجه مردم منطقه باشد، گرفته خواهد شد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۱ ۲۰ مرداد ۱۴۰۲
ای وای خدا کنه خشک نمونه
United States of America
ناشناس
۲۱:۰۹ ۲۰ مرداد ۱۴۰۲
دریای خزر هم با این اوضاع دیر یا زود خشک خواهد شد .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۶ ۲۰ مرداد ۱۴۰۲
واقعا کم کاری نکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۸ ۲۰ مرداد ۱۴۰۲
این همه دریاچه هست تو کشور
ناشناس
۲۰:۲۰ ۲۰ مرداد ۱۴۰۲
چرا باید دریاچه خشک بشه
ناشناس
۱۹:۰۹ ۲۰ مرداد ۱۴۰۲
کشت غرقابی باید ممنوع و جریمه داشته باشه
ناشناس
۱۸:۵۶ ۲۰ مرداد ۱۴۰۲
فقط حرف و شعار نباشه خواهشن
ناشناس
۱۸:۰۵ ۲۰ مرداد ۱۴۰۲
99سد فعال بر روی رودهای وارده بر دریاچه ارومیه
ناشناس
۱۸:۰۵ ۲۰ مرداد ۱۴۰۲
کشاورزی قطره ای هم سالانه چند میلیارد تن پلا ستیک لازمه خود پلاستیک الودگی شدیدی به محیط زیست داره
ناشناس
۱۷:۴۱ ۲۰ مرداد ۱۴۰۲
دشت سیلاخور دورود لرستان هم بدلیل کشت بی رویه برنج در حال خشکسالی است و هر سال شهرنشینان شاهد حضور کشاورزانی به شاسی بلندها در شهر هستند و هرسال اداره منابع آب بنری اول شهر نصب می کند و کشت غرق آبی را ممنوع اعلام می کند و در کمال ناباوری سطح زیر کشت برنج بیشتر میشود و عمق چاههای آب به بیش از ۱۴۰ متر رسید است باعث تاسف است
ناشناس
۲۰:۵۰ ۲۰ مرداد ۱۴۰۲
لرستان خودش منبع آبه
ناشناس
۱۷:۳۷ ۲۰ مرداد ۱۴۰۲
کشت غیر اصولی و غرقآبی مدتهاست که در زاگرس نهادینه شده است و متاسفانه هیچ گزینه قهریه برای جلوگیری از آن وجود ندارد و همه مقامات تماشاچی هستند و آخر سر دودش به چشم مردم می رود مثل همین خبر که مسولین می گویند به ما ربطی ندارد !!!!
ناشناس
۲۰:۵۱ ۲۰ مرداد ۱۴۰۲
دل ادم کباب میشه
ناشناس
۱۶:۴۴ ۲۰ مرداد ۱۴۰۲
برای بیابان های ایران بهترین راه استفاده از الگوی گلوله بذر است که در کشور کنیا مورد استفاده قرار می گیرد بخصوص قبل از باران های سیل اسا و فصلی
زاگرسیان
۱۵:۲۴ ۲۰ مرداد ۱۴۰۲
دریاچه ارومیه را باید متخصصان تبدیل به دریاچه آب شیرین کنند که اگر هر اتفاقی هم که برای دریاچه بیفتد فاجعه زیست محیطی برای شهرهای اطراف رخ ندهد و یا جنگل حرا و یا باغهایی بزرگ و گسترده و یا دریاچه آیی آب شیرین و...
فرزند چهارم که کپن نداشت
۱۶:۲۵ ۲۰ مرداد ۱۴۰۲
نعوذ بالله متخصصان مگه خدا هستن که یه دریاچه اب شور رو تبدیل کنند به آب شیرین!!!!؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۷:۳۸ ۲۰ مرداد ۱۴۰۲
روی کاغذ طرح خوبی است
ناشناس
۲۰:۵۲ ۲۰ مرداد ۱۴۰۲
ای وای خشک شد؟///
ناشناس
۱۵:۰۷ ۲۰ مرداد ۱۴۰۲
راست میگن. سیاست افزایش جمعیت و دامن زدن به ویرانی زیست بوم کم کاری نیست بلکه پرکاری و سرعت بخشیدن به نابودی زیست بومه
ناشناس
۱۴:۵۹ ۲۰ مرداد ۱۴۰۲
دریاچه وان رو که ۲ ساعت با دریاچه ارومیه فاصله داره را ببینین تفاوت فاحش مدیریت بحران را میتونید ببینید
ما اگه مسولی نداشته باشیم نتیجش مطلوبتره انگار
ناشناس
۱۴:۳۳ ۲۰ مرداد ۱۴۰۲
شما مسولان بی فکر و بی برنامه کار بیهوده انجام می دید اگر از ۴۰ سال پیش به اکوسیستم منطقه دست نمی زدید و کار نمی کردید اوضاع الان اینگونه نبود پس کار نکنید چون فقط خراب می کنید .
ناشناس
۱۴:۲۳ ۲۰ مرداد ۱۴۰۲
کشاورزی وباغداری افسار گسیخته اطراف دریاچه و چاه‌های آب بی کنتور وکنترل باعث نابودی دریاچه است
ناشناس
۱۴:۱۲ ۲۰ مرداد ۱۴۰۲
راست میگه دولت وظیفه ای نداره
ناشناس
۱۴:۰۲ ۲۰ مرداد ۱۴۰۲
زیر اون جاده چندین دهنه پل بزنید تا آب جریان داشته باشه داخل خود دریاچه
ناشناس
۱۳:۴۴ ۲۰ مرداد ۱۴۰۲
خیلی از مزارع که گندم وجو در گذشته کشت میشدن تبدیل به سیب زار شده که اب زیادی می بلعد واین حشک شدن نتیجه مضاعفی داره باعث گرم ترشدن بیشتر هوا،خشکی بیشتر واز بین رفتن زندگی در منطقه میشه بهتره باغدارها وکشاورزها محصولاتشان را عوض کنن ما که این همه به سیب و بعضی میوه های دیگه احتیاج نداریم و در بعضی از موقع انقدر زیادن که مشاری براشون نیست و میگندن وبیشتر به محصولات استراتژیک مانند گندم و جو و.. (کارشناس ها بهتر میتونن نظر بدن) که کم اب برترهستن نیاز داریم ،اینکه کار را بگردن دولت بیاندازیم واب را ازسایر جاها به دریاچه هدایت کنیم اشتباه وباعث بهم خوردن بیشتر اکوسیستم درسایر جاها میشه.
ناشناس
۱۸:۴۲ ۲۰ مرداد ۱۴۰۲
گفته شمادرست چه کسی بایدنظارت کند؟
ناشناس
۱۳:۳۱ ۲۰ مرداد ۱۴۰۲
مگه قرار نبود از اون دو تا تونلی که افتتاح شد آب وارد دریاچه ارومیه بشه پس چی شد ؟ چون طرح واسه دولت قبلی بود بیخیال شدید یا فکر کردید چون قانون حجاب نوشتید دوباره مشکل اب برطرف میشه ؟ خودتون دروغهای خودتونو باور کردید نه؟
ناشناس
۱۴:۱۹ ۲۰ مرداد ۱۴۰۲
مگه فقط دریاچه ارومیه مشکل کم آبی داره
ناشناس
۱۳:۱۵ ۲۰ مرداد ۱۴۰۲
پس کی قراره این روش‌های کشت و آبیاری مکانیزه یا جایگزین کردن محصولات کم آب بر به جای محصولات پرآب بر عملیاتی بشه وضعیت دریاچه ارومیه در بحرانی ترین حالت خود قرار داره قبل از اینکه دیر بشه باید کاری کرد الان دم انتخابات باز هم وعده وعیدها باز هم شعارها شروع خواهد شد اگر مسولین ذیربط عمق فاجعه را به خوبی درک کنن واقعا لحظه ای درنگ نمیکنن برای نجات این دریاچه چون هر لحظه که میگذره این بمب نمک فعال تر میشه
الان در حاشیه دریاچه ارومیه اکثر باغات و مزارع به صورت دستی و غرقابی آبیاری میشه اگه در کل کشور حساب کنیم فقط باغات و مزارع حاشیه دریاچه ارومیه به صورت سنتی و با هدررفت سالانه میلیون ها متر مکعب آب با ارزش آبیاری میشن آن هم به خاطر وجود آب فراوان که یک زمانی حق آبه دریاچه بودن و به زور ازش گرفته شده
اگر هم قرار به مکانیزاسیون کردن آبیاری باغات حاشیه دریاچه باشه باید آب اضافی به دریا برگردانده بشه نه اینکه هزاران هزار هکتار زمین دیگه اضافه بشه و آب مازاد واسه توسعه کشاورزی مصرف بشه کاری که دور از انتظار نیست
اگر حق آبه دریاچه به صورت منطقی از سدها رها بشه این نگین آبی آذربایجان در طی چند سال دوباره به حیات خود باز می‌گردد و درآمد حاصل از گردشگری و توریست چندین برابر درامد کشاورزی غیر اصولی و غیر کارشناسی میشه
ناشناس
۱۳:۴۷ ۲۰ مرداد ۱۴۰۲
درست میگین آقا یا خانم من هم کامنت دادم که بلای دریاچه شده این میوزارها و سیب زارها قبلا گندم جو انگور کشت میشدن و بار سنگین رو دوش کشاورزان منطقه است من در سریالی در ماهواره دیدم که دریاچه ای در پرو کاملا خشک شد ولی با همیاری کشاورزان مجددا احیا شد
ناشناس
۱۳:۱۱ ۲۰ مرداد ۱۴۰۲
تغییر الگوی کشت هم کاری نمیکند جز اینکه کشاورزان را بدبخت تر کنند. جهان با کم آبی روبروست. بجای اینکه این همه آب شیرین رو به سمت دریاچه هدر میدهند از نمک آن استفاده کنند.احیای دریاچه دیگه حیثیتی و سیاسی شده
۱۲۱۲
۱۵:۱۶ ۲۰ مرداد ۱۴۰۲
شما نه از کشاورزی سر در میاری نه اصلا میدونی تغییر الگوی کشت چیه جانم
ناشناس
۱۶:۲۴ ۲۰ مرداد ۱۴۰۲
شما که دارین نظر میدین لطفا یه فکری هم به طوفانهای نمکی این دریاچه کنید ما مردم اذربایجان واقعا ممنون شما میشیم
ناشناس
۲۰:۵۴ ۲۰ مرداد ۱۴۰۲
یک دریاچه خشک شد واقعا که
ناشناس
۱۲:۵۶ ۲۰ مرداد ۱۴۰۲
دولت اصولا کم کاری نمیکنه فقط نمیدونم چرا هر روز داریم بدبخت تر میشیم
کمیل
۱۲:۳۷ ۲۰ مرداد ۱۴۰۲
دولت کارش درسته . افسوس که ما مردمان خوبی برای اینها نبودیم .
ناشناس
۱۲:۲۴ ۲۰ مرداد ۱۴۰۲
میشه بفرمایید دولت غیر از تورم و گران کردن هزینه ها و گرفتن مالیات دیگر کجاها موفق بوده!!!!! ؟؟؟؟
ناشناس
۱۲:۲۴ ۲۰ مرداد ۱۴۰۲
اره داریم نتیجه شو میبینیم
ناشناس
۱۱:۵۹ ۲۰ مرداد ۱۴۰۲
دریاچه بخاطر برداشت زیاد از منابع و ایجاد سدها و آب بند ها روی مسیرهای تامین آب داره خشک میشه، بجای توقف و کاهش برداشت، تونل انتقال آب میزنن!
یه وقتایی لازمه برای تصحیح خرابی، عامل ایجاد خرابی رو حذف کرد، نه اینکه پروژه جدید و هزینه جدید تعریف کرد
ناشناس
۱۱:۵۰ ۲۰ مرداد ۱۴۰۲
در این 16 سال اخیر هیچ کاری انجام نشده که کم کاری هم داشته باشد .
ناشناس
۱۰:۱۲ ۲۰ مرداد ۱۴۰۲
سلام لطفاً دیگه صداش بزنید صحرا و بیابان ارومیه
آخه دریاچه دیگه نداره که