مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی در جلسه بررسی چالشهای حوزه راههای ایلام در پایانه مرزی مهران اظهار کرد: متناسب با نیازهای استان و کنگره بزرگ اربعین به زیرساختهای ایلام از جمله راهسازی توجه خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه پروژه ایلام - مهران به عنوان اصلیترین مسیر تردد زائران اربعین است، افزود: مهمترین نیاز استان ایلام تکمیل و توسعه راههای مواصلاتی از جمله مسیر ایلام - مهران است که علاوه بر بحث اربعین، برای توسعه اقتصادی کل استان هم این پروژه اهمیت دارد.
وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: ۲ تونل در مسیر ایلام - مهران در حال ساخت است، تونل اول تا سه ماه آینده تکمیل میشود و تونل دوم مشکلی ندارد، دیگر پروژههای راهسازی این مسیر تا اربعین تکمیل میشوند.
وی مطرح کرد: ظرفیتهای خوبی در بحث پارکینگها در مرز مهران ایحاد شده است، به دلیل حضور بیشتر خودروهای شخصی باید زیرساختهای لازم برای پارک خودروهای زائران را فراهم کنیم.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه علاوه بر افزایش ۴۰ درصدی پارکینگهای مهران، پایانه برکت محل تردد اتوبوسها نیز ساماندهی شده است، افزود: زیرساختهای لازم در پایانه برکت از جمله مه پاش، آسفالت، اسکان و ... به خوبی فراهم است.
وی گفت: با توجه به حجم عظیم تردد زوار از پایانه برکت، باید زیرساختهای لازم در این پایانه برای سهولت و جابجایی زوار فراهم شود، چراکه در یک بازه زمانی کوتاه زوار زیادی وارد و خارج میشوند.
وی مطرح کرد: برای تامین اتوبوس تمهیدات لازم از سوی وزارت راه و شهرسازی از روشهای مختلف برای اربعین اندیشیده شده، برای روزهایی که اوج تردد است نیز باید از هم اکنون تمهیدات لازم صورت گیرد.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه پویش راه نجات باید برای اربعین با همکاری رسانهها به منظور سهولت در تردد زوار انجام شود، اظهار کرد: یک سری پروژههای راهسازی در استان ایلام اجرایی شده، ولی هنوز عقب ماندگی در حوزه زیرساختها در استان وجود دارد و باید تلاش کنیم به حدی از استانداردها در استان برسیم.
وی با اشاره به آخرین وضعیت راه آهن ایلام، گفت: پروژه ریلی اسلام آباد - ایلام به طول ۹۰ کیلومتر و پروژه ریلی اندیمشک - دهلران به طول ۱۱۰ کیلومتر بزودی منابع لازم از طریق ماده ۵۶ تزریق میشود.
وی بیان کرد: امسال از یک سری منابع دیگر اعتبارات لازم برای تسریع در روند پروژههای ریلی استان ایلام از ۲ سمت تزریق خواهد شد و در مجموع ۲۰۰ کیلومتر خط ریلی در استان ایجاد میشود.
وی به سیاست دولت برای توسعه راه آهن در استانها برای خروج از بن بست ریلی اشاره و بیان کرد: امسال پروژه ریلی همدان - سنندج به بهره برداری خواهد رسید و استان کردستان به شبکه ریلی متصل میشود.
وی گفت: همچنین در استان اردبیل نیز در تلاش هستیم امسال پروژه راه آهن به بهره برداری برسد.
وی با اشاره به اینکه توسعه استانها نیازمند گسترش راههای زمینی، ریلی و هوایی است، عنوان کرد: متصل کردن همه استانها به شبکه ریلی جزو سیاستهای اصلی دولت است.
وی گفت: تکمیل کریدورهای ارتباطی در کشور جزو اصلیترین اهداف دولت است، تکمیل این کریدورها به اندازه نفت میتواند برای کشور ما ثروت تولید کند.
وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: همه پروژهها و توسعه شبکه ریلی در راستای تکمیل شبکه کریدورهای کشور و استفاده از ظرفیتهای جغرافیای سیاسی است، یکی از این پروژهها احیای راه ابریشم است.
وی گفت: تنها در طول دولت سیزدهم ۲۳ هزار میلیارد ریال در حوزه راهداری استان ایلام هزینه شده است.
وی با اشاره به اینکه تا پایان سال یک رقم قابل توجهی برای توسعه راههای ارتباطی استان از طریق وزارت راه و شهرسازی اختصاص پیدا میکند، اظهار کرد: پیمانکاران پروژههای راهسازی از جمله در مسیر ایلام - مهران مطالباتی دارند که بزودی اعتبار لازم از طریق خزانه به این پیمانکاران اختصاص خواهد پیدا کرد.
وزیر راه و شهرسازی ایلام مطرح کرد: تونل کبیرکوه یکی از مهمترین تونلهای ارتباطی در کشور است که تا دهه فجر تکمیل میشود.
وی گفت: سالن فرودگاه ایلام نیز در مراحل پایانی است و بزودی با حضور رئیس جمهور به بهره برداری میرسد، تعداد پروازهای فرودگاه ایلام نیز افزایش چشمگیری خواهد یافت.
وی با اشاره به اینکه نظر وزارت راه و شهرسازی در مورد فرودگاه آبدانان مثبت است، افزود: مجوز لازم برای این فرودگاه صادر میشود.
وی در مورد ساخت آزادراه در استان ایلام، افزود: باید ساخت آزادراه در استان با مشارکت بانکها صورت گیرد.