سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سازگار شدن با کم آبی در کرمان

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمان گفت: با توجه به وضعیت منابع آب، بایستی کم آبی را در استان باور کرده و با شرایط کم آبی سازگار شویم.

علی رشیدی مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت آب منطقه‌ای کرمان از پیشرفت قابل توجه پروژه‌های بخش آب در کنار اجرای برنامه‌های سازگاری با کم آبی در استان کرمان با همکاری دستگاه‌های وظیفه‌مند خبر داد و گفت: در یک سال گذشته، پیشرفت پروژه‌های بخش آب استان کرمان بی سابقه بوده است.

 او با بیان اینکه اعتبارات تخصیص یافته این استان در بخش آب با نگاه ویژه دولت سیزدهم از ۲۴۲ میلیارد تومان در سال ۹۸ به بیش از ۱۲۴۲ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ افزایش یافته است، افزود: اجرای برنامه‌ها و طرح‌های مهم بخش آب در استان کرمان با جدیت و به صورت جهادی پیگیری می‌شود.

مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت آب منطقه‌ای کرمان بیان داشت: در یک سال گذشته طرح اضطراری تامین آب کوتاه مدت شهر‌های کرمان و رفسنجان از سامانه انتقال آب از خلیج فارس به صنایع جنوب شرق کشور (در قالب طرح آبرسانی به شهر‌های شمالی استان کرمان) آغاز شده است. 

 او اضافه کرد: با توجه به محدودیت جدی تامین آب شرب و بهداشت در شهر‌های کرمان و رفسنجان با ابتکار شرکت آب منطقه‌ای کرمان آغاز شده است.

رشیدی با بیان اینکه ین طرح مهم هم اکنون حدود ۴۵.۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، عنوان کرد: هدف از این پروژه انتقال آب شرب به شهر‌های کرمان و رفسنجان از سامانه انتقال آب به صنایع جنوب شرق کشور به میزان ۳۰ میلیون متر مکعب در سال است. 

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمان تصریح کرد: در این پروژه که ۱۴۵ کیلومتر طول خط انتقال آن با سایز‌های ۹۰۰ میلیمتر تا ۲۰۰۰ میلیمتر است، دو ایستگاه پمپاژ و دو مخزن با ظرفیت‌های ۵۰۰۰ مترمکعب و یک مخزن با ظرفیت ۱۰۰۰۰ مترمکعب ساخته خواهد شد.

رشیدی همچنین با اشاره به افتتاح پروژه بزرگ فاز اول تصفیه خانه و آبرسانی به شهر‌های بم و بروات پس از ۱۲ سال گفت: فاز اول این طرح مهم ملی با کار جهادی و بعد از ۱۲ سال با حضور ریاست جمهور و وزیر نیرو افتتاح و با اجرای این پروژه فشار بر منابع آب زیرزمینی در شهرستان‌های شرقی کاهش می‌یابد و به جای استفاده از چاه ها، آب آشامیدنی مردم شرق استان از آب با کیفیت سد نسا تامین خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمان در ادامه به اجرای تصفیه خانه بزرگ شهر کرمان با ظرفیت ۳۰۰۰ لیتر بر ثانیه اشاره کرد و گفت: شروع عملیات اجرایی تصفیه خانه از سال ۱۳۹۰ آغاز و در یک سال گذشته با توجه ویژه دولت سیزدهم به این طرح پیشرفت فیزیکی آن از ۷۰ درصد به ۹۳ درصد رسیده است و در آینده نزدیک آماده بهره برداری خواهد بود.

 رشیدی با اشاره به احداث سد شهیدان امیرتیموری (صفارود) در استان کرمان به منظور تامین آب شرب و صنعت گفت: این طرح عظیم نیز که از سال ۱۳۸۶ آغاز شده است و دارای حجم کل مخزن ۷۷ میلیون مترمکعب و حجم مفید ۵۷ میلیون مترمکعب می‌باشد، در حال حاضر حدود ۹۳ درصد پیشرفت دارد.

مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت آب منطقه‌ای کرمان افزود: استفاده از آب‌های نامتعارف از جمله آب دریا را یکی از راهبرد‌های مهم وزارت نیرو در دولت سیزدهم است.

او تصریح کرد: پروژه بزرگ طرح شیرین سازی و انتقال آب دریای عمان به استان کرمان با هدف شیرین سازی ۱۵۱.۵ میلیون مترمکعب جهت مصارف شرب و صنعت پیش بینی شده است که ۱۲۶.۵ میلیون مترمکعب جهت تامین نیاز آبی صنعت استان کرمان است و ۲۵ میلیون مترمکعب نیز جهت مصارف شرب و بهداشت شهرستان‌های جنوبی استان در نظر گرفته شده است. 


رشیدی افزود: انتخاب سرمایه گذار و ارزیابی فنی و مالی سرمایه گذار در حال بررسی است و پس از تصویب نهایی مطالعات تکمیلی و اجرای آن آغاز خواهد شد.

او به اهمیت بحث رودخانه ها، آبراهه‌ها و مسیل‌های فصلی در استان کرمان اشاره کرد و ادامه داد: در استان کرمان ۴۹۴۲۱ کیلومتر رودخانه، آبراهه و مسیل فصلی وجود دارد که حدود ۸۰۰۰ کیلومتر از این مسیر طول رودخانه‌های عبوری از مناطق مسکونی، جمعیتی و کشاورزی است. 

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمان بیان داشت: با توجه به وضعیت منابع آب، بایستی کم آبی را در استان باور کرده و با شرایط کم آبی سازگار شویم.

 رشیدی تصریح کرد: سازگاری با کم آبی به این معنا است که باید شرایط اقلیمی کشور را مبنای هرگونه راهبرد، برنامه و اقدام در بهره برداری از منابع آب قرار داد و شرایط اقلیمی کشور و استان را قبول و متناسب با آن برنامه ریزی کنیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمان، مدیریت منابع آب را بسیار با اهمیت دانست و افزود: وی تصریح کرد: بحث چاه‌های غیر مجاز نیز از دیرباز یکی از چالش‌های مهم منابع آب در استان کرمان بوده است که در سال ۱۴۰۱، ۷۸۸ حلقه از این چاه‌های مسدود گردیده است. رشیدی افزود: از ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون برای بیش از ۵۰۰ حلقه چاه کنتور نصب و روند نصب کنتور بر روی چاه‌های استان با سرعت در حال انجام است.

برچسب ها: آب شرب ، آب منطقه ای
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.