سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مسئول بسیج جامعه زنان خراسان رضوی:

هر سال ۵ هزار شغل جدید ‌برای بانوان ایجاد می‌کنیم

مسئول بسیج جامعه زنان خراسان رضوی گفت: پیش بینی کردیم که امسال ۸۰۰۰ شغل جدید ایجاد کنیم و حتی از این رقم نیز عبور کنیم در همین راستا در ۵ ماهه اول امسال ۲۰ مرکز جدید راه‌اندازی کردیم.

رویا حیدرزاده گفت: تلاشمان بر این است که جذب حداکثری را در مجموعه بسیج جامعه زنان با استفاده از ظرفیت‌های مختلف داشته باشیم. باتوجه‌به ظرفیت مخاطبی که در کل استان وجود دارد، هدف گذاری جامعه زنان جذب حدود 40 نفر از جمعیت بانوان استان در شبکه‌های تخصصی بسیج است. این جامعه هدف شامل بسیج اقشار و متخصصین می‌شود و هم بخشی از آنها جزو بسیج محلات هستند.

مسئول بسیج جامعه زنان خراسان رضوی ادامه داد: برای تحقق جذب حداکثری به‌دنبال ایجاد برنامه‌های مبتنی بر علاقه‌مندی‌ها و نقش‌آفرینی‌هایی هستیم که هر بانو و دختری می‌تواند در هر حوزه‌ای داشته باشد و به‌عنوان یک بانوی اثرگذار در سطح محله، شهر و جامعه در بدنه بسیج فعال شود. طبق برآورد تعداد این بانوان کم نیست و در سطح استان تاکنون حدود ۵۰۰ هزار نفر از بانوان را جذب کردیم و در گام‌های بعدی جذب بیشتری هم انجام خواهد شد.

حیدرزاده در خصوص نرخ سواد و تحصیلات اعضای بسیج جامعه زنان گفت: در واقع چتر بسیج به اندازه طول و عرض خراسان رضوی گسترده شده و برای همه فرصتی جهت فعالیت و همراهی و همکاری با هر تخصص و علاقه‌ای وجود دارد. سطح آگاهی و سواد در لایه‌های سه‌گانه بسیج جامعه زنان متفاوت است به‌عنوان مثال، در لایه تخصصی اعضاء تحصیلات بالا در حد دکترا و کارشناس ارشد دارند و حداقل تحصیلات آنها کارشناسی است.

مسئول بسیج جامعه زنان خراسان رضوی در خصوص فعالیت‌‌های تخصصی بسیج برای رده‌های سنی مختلف بیان کرد: امروز دامنه فعالیت سنی بسیج بسیار گسترده شده و ما از بسیج نونهالان تا بسیج پیش‌کسوتان داریم، بسیاری از فعالیت‌های مساجد و پایگاه‌های ما در نتیجه جذب ظرفیت بسیج نونهال و نقش‌آفرینی آنها است. همچنین مهدهای قرآنی بسیج یا خانه کودک بسیج که به خانه کودک در مسجد، خانه بازی در مسجد یا خانه مادر و کودک در مسجد معروف شده است نیز فعالیت خوبی دارند.

حیدرزاده ادامه‌داد: نسبت به سال گذشته برنامه‌های متعددی را برای نونهالان داشتیم. به‌عنوان مثال، اردیبهشت سال جاری جشنواره غنچه‌های امید را برگزار کردیم و حدود ۴۵۰۰ نونهال فقط در مشهد در این جشنواره با بخش‌های قرآنی، نقالی، سرود و فعالیت‌های مادر و کودک شرکت کرده بودند.همچنین پاتوق دختران مروارید نیز به‌عنوان یک محفل برای دختران محلات فعال شده است که در جهت آموزش و مهارت افزایی و استعدادیابی و رفع شبهات فعالیت دارند.

مسئول بسیج جامعه زنان خراسان رضوی افزود: شیوه‌های جذب به‌طور متنوع و گسترده برای سنین بالاتر تدارک دیده شده و هم اکنون بسیاری از برنامه‌های اجرایی در سطح بسیج پیشکسوتان اجرا می‌شود. در واقع پیشکسوتان بسیج جامعه زنان بازنشسته نیستند و هنوز هم به‌عنوان یک فعال اثرگذار در محله شناخته می‌شوند. برنامه‌های این نقش آفرینی از تسهیل ازدواج دو جوان یا تهیه جهیزیه گرفته تا فعال نگه داشتن خیریه‌ها در محلات متنوع است. نتیجه فعالیت همین گروه به واسطه شخصیت، وجاهت محلی و اعتمادی که اعضای محله به او دارند درخشان است.

حیدرزاده درباره نرخ رشد جذب نوجوانان گفت: در سال جاری بسیج جامعه زنان برنامه‌ریزی دارد، نسبت به سال گذشته، رشد ۱۰ درصد افزایش جمعیت را در سطح نوجوان و جوان را محقق کند. تاکنون نیز، از ابتدای سال ۱۴۰۲ با شیوه‌‌های متنوع توانستیم ۳ یا ۴ درصد این جذب را محقق کنیم.

مسئول بسیج جامعه زنان خراسان رضوی در پاسخ به تعداد اشتغال ایجاد شده توسط این سازمان بیان کرد: یکی از برنامه‌های سازمان در مسیر رشد جامعه زنان، ایجاد اشتغال پایدار با رویکرد ترویج اقتصاد مقاومتی است. اصلاح الگوی مصرف نیز بخشی از بسته برنامه توانمندسازی بانوی خانواده در حوزه اقتصادی و مدیریت اقتصادی است. با نگاه خانواده محوری،کسب وکارهای پایدار خانگی را باتوجه‌ به نکات علمی و تخصصی و استفاده از مشاور و کارشناسان  در محله فعال کردیم.

حیدرزاده تصریح کرد: تا پایان سال ۱۴۰۱ تعداد ۴۸ مرکز تخصصی کسب و کار پایدار با محوریت محله ایجاد شده و بخشی از این‌ها سال گذشته حدود ۳۰۰۰ کسب و کار پایدار در سطح محله ایجاد کردند و از این طریق دیگر نیازی نبود که مادران برای کسب و کار خود از فضای خانواده دور شوند. در کنار این جامعه هدف برخی از بانوان نیز هستند که به‌صورت فصلی و مقطعی بر اساس علاقه و اوقات فراغت خود، مثلاً یک دانشجو در طی سه ماه تعطیلات تابستان، به دنبال کار موقت است از این طریق نیز سازمان ۸۰۰۰ شغل در سال گذشته ایجاد کرده است.

وی افزود: نکته جالب اینکه در بعضی از موارد، دیگر اعضای خانواده نیز درگیر این موضوع شده و به‌ نوعی پسر یا همسر خانواده تبدیل به بازاریاب شده اند و مادر همچنان به فعالیت اقتصادی خود در خانه ادامه داده است.

مسئول بسیج جامعه زنان خراسان رضوی گفت: در سال گذشته حداقل انتظار ما برای اشتغال ۵۰۰۰ مورد بود که در مجموع به ۸۰۰۰ شغل پایدار رسید و هم اکنون در صورت نیاز تحت برنامه‌های حمایتی  برای ادامه فعالیت هستند.  برای امسال نیز پیش بینی می‌کنیم که بتوانیم حداقل ۸۰۰۰ اشتغال جدید نیز ایجاد کنیم و حتی از این رقم نیز عبور کنیم. در همین راستا در ۵ ماهه اول امسال ۲۰ مرکز جدید راه‌اندازی کردیم تا تعداد مراکز بسیج جامعه زنان به ۶۸ مرکز ارتقاء پیدا  کند.

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.