حکمت جعفری اظهار کرد: برآورد میشود از این مزارع بیش از هفت هزار تُن پیکره رویشی تولید و به بازار عرضه شود.
وی با تاکید بر ضرورت مبارزه به موقع با علفهای هرز و مدیریت بهینه مصرف آب در مزارع و دقت در روشهای کشت و برداشت این محصول افزود: همزمان با فرا رسیدن مرداد استحصال گیاه بادرشبو در آذربایجان غربی آغاز و تا اواخر شهریور ماه ادامه مییابد.
جعفری ادامه داد: تعداد پنج واحد تولید عرقیات گیاهی جهت عرق گیری از محصول بادرشبو کشت شده در سطح استان فعالیت دارند و عرق استحصالی جهت مصرف در تهیه شربت و نقل در داخل استان و مازاد آن به خارج از استان صادر میشود.
وی با بیان اینکه از این میزان تولید بیش از ۲.۵ میلیون لیتر عرق استحصال میشود، گفت: بخشی از محصول تولیدی برای تهیه عرقیات و برای مصارف صنعتی توسط کارخانههای استحصال عرقیات به مصرف رسیده و بخشی دیگر نیز به صورت سنتی و در کارگاههای کوچک عرق گیری یا در منازل مورد استفاده قرار میگیرد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی یادآور شد: ارومیه، خوی، سلماس و میاندوآب جزو شهرستانهای هستند که کشت عمده این محصول در آنها انجام میشود.
جعفری اضافه کرد: کار خشک کردن سرشاخههای گلدار این محصول برای ایجاد تنوع و افزایش زمان عرضه محصول برای تهیه دمنوش در دستور کار مدیریت باغبانی و مجری طرح گیاهان دارویی استان قرار گرفتهاست بطوریکه با خشک کردن سرشاخه در سایه میتوان در طول سال از این محصول ارزشمند استفاده کرد.