سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی فارس خبر داد؛

بیش بود گوجه فرنگی فارس از افزایش عملکرد و قطع صادرات

دبیری گفت: میانگین عملکرد مزارع گوجه فرنگی این استان از حدود ۳۶ به ۶۱ تن در هکتار افزایش یافته و از طرفی صادرات این محصول هم قطع شده که موجب بیش بود و افزایش تولید شده است.

 حمید دبیری معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس اظهار کرد: میانگین عملکرد مزارع گوجه فرنگی این استان از حدود ۳۶ به ۶۱ تن در هکتار افزایش یافته و از طرفی صادرات این محصول به کشور عراق قطع شده که موجب بیش بود و افزایش تولید شده است.

 او با بیان اینکه در زراعت گوجه فرنگی تنها حدود هزار هکتار بیش از سطح ابلاغی به این استان کشت انجام شده است، تصریح کرد: سطح ابلاغی از طرف تهران برای کشت گوجه فرنگی ۱۵ هزار هکتار بوده و انحراف از معیارمان نسبت به سطح ابلاغ شده زیاد نبوده است.

 این مقام مسئول با بیان اینکه در صورت تامین سرمایه در گردش برای صنایع فرآوری به طور قطع از مشکل مازاد تولید گوجه فرنگی به راحتی عبور خواهیم کرد، اضافه کرد: در این صورت حتی اگر صادرات هم انجام نشود می‌توانیم محصولات را فرآوری کنیم و در زمان مناسب صادر کنیم یا بفروشیم و پول کشاورزان پرداخت کنیم.

او در خصوص زراعت پیاز نیز با اشاره به اینکه پارسال این محصول از قیمت خوبی برخوردار بوده است، ادامه داد: با توجه به این مسئله کشاورزان حدود هزار و ۵۰۰ هکتار بیشتر از سطح مصوب پیاز کشت کردند و از سویی دیگر افزایش عملکرد مزارع و فراوانی محصول باعث کاهش قیمت‌ها شد.

دبیری با اشاره به اینکه حدود یک تا ۲ ماه قبل از کشت دقیقا تمام سطح زیر کشت در تمام محصولات به همه مراکز خدمات کشاورزی و کشاورزان اعلام می‌شود، اضافه کرد: حتی در سامانه پهنه بندی هم محدودیت می‌گذاریم، ولی کشاورزان خارج از این سامانه و برنامه ما، کشت را انجام می‌دهند.

 معاون سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با بیان اینکه برای اعمال «الگوی نکشت» قانون و اعتباری در اختیار نداریم، افزود: این سازمان الگوی کشت را به کشاورزان با این فرض ابلاغ می‌کند که به طور مثال کشاورز به جای کاشت پیاز برود به سمت ذرت به جای ذرت برود به سمت سورگوم دانه‌ای یا محصولات مختلفی که در بازار می‌تواند جایگزین گوجه و پیاز شود.

او گفت: تدوین الگوی کشت دشوار است، اما اجرای آن به مراتب خیلی دشوار‌تر است، یک سری الزامات قانونی و اعتباری نیاز دارد. زمانی که الگوی کشت ابلاغ شد ۴۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای کشور مورد نیاز بود که تخصیص نیافت؛ در کنارش قوانین بازدارنده هم لازم است.

 او می‌افزاید: قوانین بازدارنده برای آن دسته از کسانی است که وقتی اعلام می‌کنیم این سطح را نکارید، اعلام می‌کنند با اختیاراتی که داریم می‌کاریم و ما هم آن قانونی که بتواند محدود کند و جلوگیری کند برایمان وجود ندارد، است.

دبیری با بیان اینکه در موضوع الگوی کشت اقدامات مان ترویجی و ارشادی است، اضافه کرد: ابزار‌های ما در نهایت محدود به تخصیص نیافتن کود‌های شیمیایی و یارانه‌ها است که عامل بازدارنده‌ای نیست.

 برای سال زراعی آینده تصمیماتی گرفته شده تا اگر بتوانیم از وضعیت تخصیص آب، سوخت و سایر امکاناتی که در اختیار ادارات دیگر هست، استفاده کنیم و کنترل بیشتری داشته باشیم.

او با بیان اینکه یکی از وظایف الگوی کشت این است که بتواند امنیت غذایی را تامین کند، گفت: در شرایط امروز در بحث محصولات اساسی از جمله نان و محصولات تازه خوری همچون میوه جات و سایر محصولات کمتر دچار مشکل هستیم که نشان می‌دهد الگوی کشت ما توانسته امنیت غذایی را تامین کند.

دبیری ادامه داد: در کشت بیشتر محصولات صیفی مانند گوجه فرنگی و پیاز کشاورزان اجاره کار وارد شده اند و به نوعی به کشاورزی لوکس با درآمد بالا بدل شده است که می‌توانند در یک زمان کوتاهی سرمایه و پول زیادی برداشت کنند از این رو برای افراد زیادی جذابیت دارد و معمولا الگوی کشت را رعایت نمی‌کنند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.