احمد سبحانی مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان بوشهر با بیان اینکه این استان در عرصه نخلستان از ظرفیتهای مهمی برخوردار است اظهار داشت: اکنون تولید خارک و رطب از نخیلات استان بوشهر آغاز شده است.
وی با بیان اینکه این روزها شاهد افزایش رطوبت نسبی در نقاط مختلف استان بوشهر هستیم افزود: وزش بادهای گرم و افزایش رطوبت مشکلاتی در تولید محصول نخیلات در این استان فراهم میکند.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان بوشهر یکی از تهدیدات جدی برای محصول نخیلات را رطوبت و افزایش بادهای گرم دانست و گفت: با توجه به اعلام هواشناسی استان بوشهر مبنی بر افزایش شدید رطوبت نسبی هوا و تداوم آن، احتمال ترش شدن میوههای خرما در اثر تجمع آب در زیر کاسبرگ میوه، افزایش رطوبت نسبی در بخش داخلی خوشه، بین میوهها و تشدید فعالیت قارچ نظیر Aspergillus spp. و Alternaria spp. بسیار زیاد است.
سبحانی اضافه کرد: نرم شدن میوه خرما از کنار و پهلو، ترک خوردن پوست و سیاه شدن آن و افزایش فعالیت آفات انباری ثانویه و بوی ترشیدگی از علائم این عارضه میوه خرما است.
وی مدیریت جلوگیری از این عارضه را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: برای جلوگیری از عارضه ترشیدگی میوه خرما میتوان به کاهش رطوبت از طریق پرهیز از آبیاری زیاد یا بدون موقع در زمان تبدیل خارک به رطب، تنک کردن و هرس اصولی خوشه در مراحل گردهافشانی و آرایش خوشه و همچنین سمپاشی با سموم حفاظتی از جمله ترکیبات مسی در مراحل انتهایی رنگ شدن میوهها با در نظر گرفتن زمان، دما و وضعیت تابش آفتاب اشاره کرد.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان بوشهر از روشهای پیشگیرانه برای کنترل این عارضه را تنک و تنظیم تعداد خوشههای خرما متناسب با توان درخت دانست و تصریح کرد: پرهیز از آرایش دو خوشه بر روی یک قاعده برگ در مرحله آرایش خوشه، هرس بخش میانی و یا یک چهارم انتهایی خوشهها نیز تأثیر مطلوبی در تهویه خوشه و پیشگیری از این عارضه دارد.
سبحانی تأکید کرد :به دلیل بالا بودن شدت نور آفتاب و افزایش گرما در شرایط کنونی در صورت لزوم، سمپاشی باید در ساعات آغاز یا پایانی روز انجام شود و در شرایط استان بوشهر ترکیبات مسی برای نقاط مرتفع و باغات که در مرحله خارک هستند قابل توصیه است.