سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خطر خشک شدن بیخ گوش تالاب هشیلان

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کرمانشاه گفت : تالاب هشیلان در حال حاضر آخرین نفس‌های خود را می‌کشد و در معرض خشک شدن است.

فلاحتی رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کرمانشاه با اشاره به دو تهدید از خشک شدن تالاب هشیلان، گفت : با توجه به اینکه این تالاب در کناردست شهر کرمانشاه قرار دارد، خشک شدن آن خطری برای وقوع کانون ریزگرد شدن و حتی فرونشت زمین در آن منطقه خواهد بود و علاوه بر آن زیستمندان منطقه که ذخیره‌گاه ژنتیکی محیط زیست محسوب می‌شوند، نیز مورد تهدید قرار گرفته که باید تمام ارگان‌ها برای نجات هشیلان پای کار بیایند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست کرمانشاه عکس‌العمل‌های طبیعت را نشأت گرفته از رفتار آدمی با طبیعت دانست و تصریح کرد: امروزه ورود انواع آلودگی‌ها از طریق صنایع، خودروها، آتش‌سوزی و... به شکل تغییرات اقلیمی، خشکسالی و حتی ریزگرد خود را نشان می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: برداشت بی‌رویه از آب‌های زیرزمینی؛ خشک شدن چشمه‌ها، قنات‌ها و سراب‌ها را در پی دارد و با ادامه این برداشت‌ها، در آینده فرونشست زمین در دشت‌های ماهیدشت، کوزران و سنجابی دور از انتظار نیست.

فلاحتی با اشاره به شناسایی حدود ۱۰ هزار حلقه چاه غیرمجاز در سطح استان، خاطرنشان کرد: در اطراف تالاب هشیلان ۱۵ حلقه چاه غیرمجاز شناسایی شده؛ حکم پلمب اخذ و به اداره امور آب هم ارسال شده است.

وی با بیان اینکه پلمب چاه‌های غیرمجاز با همکاری فرمانداری در دستور کار است، افزود: همکاری‌ها و هماهنگی‌ها وجود دارد و در جلسه‌ای هم در استانداری بر پلمب‌های چاه‌های غیرمجاز تأکیده شده که باید این چاه‌ها برای حفظ ذخیره‌گاه زندگی منطقه پر شود. 

فلاحتی ادامه داد: علاوه بر پلمب این تعداد چاه غیرمجاز، باید از کشت محصولات با نیاز آبی بالا در منطقه جلوگیری شود و همچنین با نصب کنتور هوشمند برای چاه‌های مجاز، برداشت‌ها کنترل شده باشد.

این مسئول با بیان اینکه زیسمندان این منطقه را با آبرسانی با تانکر از خطر نجات خواهیم داد، افزود: پیگیری پلمب چاه‌های غیرمجاز و کشت محصولات با نیاز آبی کم در منطقه از جمله انتظارات ما از اداره امور آب و سازمان جهاد کشاورزی است.

وی ادامه داد: رودخانه‌های شهرستان هم وضعیت خوبی ندارند و در آستانه خشکی هستند، رودخانه رازآور کرمانشاه در حال خشک شدن است که با ادامه این رویه رودخانه قرسو هم که سرچشمه آن از این رودخانه است، خشک خواهد شد.

فلاحتی با تغییر رویکر در راستای تبدیل از قطب کشاورزی به قطب دامپروری تأکید داشت و افزود: باید تبدیل به قطب دامپروری شویم، واقعیت این است که دیگر قطب کشاورزیدر این منط قه جوابگو نیست، باید تمام مسؤولان دست به دست هم دهند تا جلوی مشکلات را بگیرم.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست کرمانشاه انتقال آب سامانه سردسیری از سمت روانسر به سمت دشت‌های ماهیدشت، کوزران و سنجابی را دیگر راهکار موجود برای نجات تالاب، سراب‌ها و رودخانه‌های شهرستان از خشکی عنوان کرد و افزود: این مهم نیازمند پیگیری نمایندگان مجلس و دیگر مسؤولان استانی دارد .

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.