سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اصلاح نقاط حادثه‌خیز گامی در جهت کاهش تصادفات جاده‌ای

اصلاح نقاط حادثه‌خیز یکی از اصلی ترین اقدامات در کاهش تصادفات و سوانح جاده‌ای به شمار می رود که به گفته مسئولان راهداری در این زمینه گام هایی برداشته شده است.

همه ساله همزمان با تعطیلات و افزایش سفر‌های جاده‌ای، شاهد رشد تصادفات در بسیاری از محورهای مواصلاتی کشور به ویژه نقاط حادثه خیز هستیم که وزارت راه وشهرسازی می‌تواند با اجرای طرح اصلاح نقاط حادثه خیز مانع از وقوع  بسیاری از این تصادفات شود.

 میعادی یکی از رانندگان شهر‌های شمالی در خصوص وضعیت نقاط حادثه خیز به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: متاسفانه عدم توجه به نقاط حادثه خیز در برخی از محور‌های شهر‌های شمالی باعث شده که چند نفر از همکاران من تصادف کنند.

او ادامه داد: یکی از برنامه‌هایی که باید وزارت راه و شهرسازی انجام دهد، آشکار سازی این نقاط و جانمایی علائم هشدار در محور‌های خطرناک است.

همچنین یکی از مسافران که اخیرا در جاده تصادف کرده به باشگاه خبرنگاران جوان می‌گوید: عدم آشکار سازی در یکی از محور‌های خطرناک باعث شد که تصادف کنم و ماشین من کامل از بین برود.

یکی از برنامه‌هایی که دولت  به سازمان راهداری اعلام کرده که در اولویت کاری قرار دهد، آشکار سازی نقاط حادثه خیز است که در این زمینه هم تا به امروز برنامه‌های زیادی انجام شده اما برای اجرای کامل آن نیاز به تامین اعتبار است.

رضا اکبری معاون راهداری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان با تاکید بر برنامه سازمان راهداری برای رفع نقاط حادثه خیز از اصلاح صد نقطه حادثه خیز در کشور طی امسال خبر داد.  

او گفت: برنامه سازمان راهداری برای رفع نقاط حادثه‌خیز اصلاح ۶۵۰ نقطه پرخطر تا پایان سال است.  

معاون سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای ادامه داد: حدود ۴۴۰ نقطه مربوط به نقاط جدیدی است که در سال گذشته شناسایی و با پلیس برای رفع این نقاط پرخطر هماهنگ و صورت‌جلسه شده است. حدود ۲۰۰ نقطه نیز مربوط به پروژه‌های باقیمانده از سال‌های قبل است که نیمه‌کاره مانده‌اند و در برنامه است که با تکمیل آن‌ها بخش عمده‌ای از مشکلات جاده‌ای کاهش یابد و میزان تلفات جانی و همچنین خسارات در این بخش کمتر شود.  

این مقام مسئول در سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، تسریع در رفع نقاط حادثه خیز را به دلیل اهمیت آن جزو اولویت‌ها عنوان کرد و افزود: مطالعات ۴۴۰ نقطه جدید انجام شده و طرح‌های اصلاحی آن‌ها نیز تهیه و تدوین شده و هم اکنون در حال مناقصه قرار دارد.  

اکبری تصریح کرد: سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در صدد است تا تمامی ۴۴۰ نقطه حادثه خیز را که مطالعات آن‌ها تکمیل شده تا شهریورماه در مدار اجرا قرار بدهد و با تعیین پیمانکاران، عملیات اجرایی این نقاط را آغاز کند.  

وی گفت: در صدد هستیم تا تیرماه ۱۴۰۳، حدود ۴۴۰ نقطه پرخطر کاملا تمام شوند.  

اکبری از اتمام صد نقطه حادثه خیز و پرخطر از ابتدای سال تاکنون خبر داد و گفت: امسال برای شروع پروژه رفع نقاط حادثه خیز ۲ هزار میلیارد تومان از منابع سازمان راهداری اختصاص یافته است. پیش‌بینی این است که ۳ هزار میلیارد تومان اعتبار لازم است تا این پروژه‌ها به اتمام برسد.  

وی با اشاره به اینکه بخشی از این هزینه‌ها از طریق مصوبات سفر رئیس جمهور به استان‌ها تامین می‌شود، از تامین بخش دیگری از هزینه‌های رفع نقاط حادثه خیز از طریق سازمان برنامه و بودجه و دیگر منابع خبر داد.  

اکبری تصریح کرد: در صورت تامین اعتبار مناسب و تخصیص به موقع نقاط پرخطر رفع خواهند شد.

اصلاح نقاط حادثه‌خیز یکی از برنامه‌های کلان دولت‌ها در ادوار مختلف تاکنون بوده است. آمار بالای کشته‌شدگان در بخش جاده‌ای واقعیت تلخی است که مسئولان امر را بر آن داشته تا نسبت به کاهش تلفات جاده‌ای، اصلاح جاده‌ها و همچنین کیفیت دهی به ناوگان حمل و نقل جاده‌ای اقدام کنند.  

برنامه دولت برای واردات ۲ هزار خودرو به سیستم ناوگان اتوبوسی کشور بخشی از این برنامه‌هاست. همچنین اصلاح نقاط حادثه خیز نیز بخش دیگری از راهکار‌هایی است که سازمان راهداری در برنامه دارد.  

بر اساس آمار ارائه شده توسط جمعیت ایمنی راه‌ها تعداد کشته شدگان سوانح رانندگی ۲۳ هزار نفر در سال است و زیان وارده از محل سوانح رانندگی نیز سالانه ۱۶۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است که همین آمار حکایت از اهمیت موضوع نوسازی ناوگان و رفع نقاط حادثه خیز جاده ها دارد.  

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۷:۰۲ ۰۹ شهريور ۱۴۰۲
فکری به حال کمربندی شهرستان دورود لرستان شود
ناشناس
۱۳:۲۸ ۱۳ مرداد ۱۴۰۲
دروغ پشت دروغ
۴۰ ساله حاضر نشدن خودرو رو اصلاح کنند بعد میخوان جاده ها رو اصلاح کنند
ناشناس
۱۲:۵۴ ۱۳ مرداد ۱۴۰۲
یه جاده هست از نیروگاه اراک به سمت ازنا
چندین سال است تصادف های مرگبار دارد همت میخاد دو طرفه و پهن بشود
بدهید دست افغانی ها یکساله درستش میکنن
ناشناس
۰۷:۳۸ ۱۳ مرداد ۱۴۰۲
جاده هراز رو دریابید
علی
۰۶:۵۷ ۱۳ مرداد ۱۴۰۲
جاده های دوطرفه شهرستان ها را دو بانده کنید
بخدا شهرستانی ها هم جون دارن
چرا فقط به تهران اهمیت می دین
ناشناس
۰۶:۰۲ ۱۳ مرداد ۱۴۰۲
گامی در جهت کاهش تصادفات جاده‌ای افزایش ایمنی خودروها
ناشناس
۰۴:۰۶ ۱۳ مرداد ۱۴۰۲
جاده ترانزیتی بندرعباس_ تنگ زاغ، یعنی نابود هست خدایی وای جی سی خبر برو
ناشناس
۰۱:۲۰ ۱۳ مرداد ۱۴۰۲
فقط به داد کمربندی شیراز برسین