سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مایع سرخی که زندگی می‌بخشد

یکی از نجات بخش‌ترین هدیه ها، اهدای خون است، هدیه‌ای گرانبها که همه در اختیار دارند و می‌توانند با فداکاری، جان بیماران را نجات دهند.

در گوشه ای از بیمارستان کِز کرده و در حال خودش فرو رفته بود. ناگهان با صدای آشنایی به خود آمده و سرش را بالا آورد. دخترم بلا دور است اینجا چه کار می کنی؟ یکی از همسایه‌های قدیمی بود. سلام کرده و بدون مقدمه گفت: مادرم مریض احوال است و نیاز به خون دارد البته گروه خونی او نادر است و جریان را برایش توضیح داد. 

او نیز گفت: من برای اهدای خون به بیمارستان آمده ام و با توجه به توضیحاتی که ارائه دادی اتفاقا گروه خونی من با مادرت یکی است. آنقدر خوشحال شد که گویی تمام دنیا را به پایش ریخته باشند. سپس با یکدیگر رفتند تا فرایند و روند اهدا و آزمایشات لازم را انجام دهند. 

خوشبختانه پس از آزمایشات لازم، اهدای خون انجام شد؛ و مادرش پس از چند روز سلامتی خود را بدست آورد. اگر این همسایه قدیمی و اهداکنندگان خون نبودند واقعا آن روز چه بر سر این مادر می آمد؟ این تنها گوشه ای از اتفاقاتی است که برای بسیاری از ما انسان ها در زندگی رخ می دهد. این همسایه قدیمی با عمل انسان دوستانه اش مادری را نجات داد. چه بسیارند افرادی که با انسانیت و مهرورزی و اهدای خون خود زندگی را به بیماران نیازمند باز می‌گردانند.

یکی از زیباترین و نجات بخش ترین هدیه ها، اهدای خون است، هدیه ای گرانبها که همه در اختیار دارند و می توانند با فداکاری و ازخودگذشتگی، جان بیماران را نجات داده و زندگی را به دیگران اهدا کنند.

استان فارس به عنوان دومین استان تولیدکننده خون و فرآورده‌های خونی در کشور شناخته شده که نشان از سخاوت مردم این دیار دارد. 

فارس از استان‌های پیشرو و فعال در زمینه خون و فرآورده های خونی

اکبرزاده مدیرکل انتقال خون فارس با بیان اینکه فارس به عنوان دومین استان تولیدکننده خون و فرآورده‌های خونی در کشور شناخته می‌شود، اظهار کرد: همچنین بزرگترین استان از لحاظ تعداد پایگاه‌های فعال در سطح کشور محسوب می‌شود.

او با بیان اینکه با وجود دانشگاه علوم پزشکی شیراز و عمل‌های جراحی خاص و قطب پزشکی بودن، مصرف خون و فرآورده‌های خونی در استان بالاست، ادامه داد: در حال حاضر با برنامه ریزی‌های صورت گرفته و با توجه ویژه‌ای که مردم استان دارند وضعیت مطلوبی در ذخایر خونی داریم.

اکبرزاده اضافه کرد: فارس در بیمارستان‌های درمانی استان، حداقل به ۷ استان خدمات پزشکی ارائه می‌دهد. 

سهولت دسترسی به مراکز انتقال خون در برخی از نقاط استان وجود ندارد

مدیرکل انتقال خون فارس درباره اینکه سهولت دسترسی به مراکز انتقال خون در برخی شهرستان‌ها وجود ندارد، بیان کرد: سلامت خون و فرآورده‌های خونی که در بیمارستان‌ها جهت تزریق به بیماران و نیازمندان توزیع می‌شود برای ما در اولویت اول قرار دارد و شرایط خاص و استاندارد نگهداری این محصولات خونی باعث می‌شود که ما نتوانیم در همه شهرستان‌های استان، پایگاه ایجاد کنیم.

او اضافه کرد: همچنین کمبود شدید نیروی انسانی در سازمان انتقال خون استان و کمبود بودجه و تجهیزات از جمله مواردی است که مانع از ایجاد پایگاه در برخی شهرستان هاست. 

اکبرزاده با بیان اینکه تلاش کرده ایم در شهرستان‌های بزرگ و قطب درمانی مان پایگاه‌های ثابت داشته باشیم، اضافه کرد: در سایر شهرستان‌هایی که نزدیک به شهرستان‌هایی هستند که پایگاه ثابت دارند در قالب تیم‌های سیار اهدای خون در روز‌ها و ساعت‌های مشخص طبق اعلام قبلی نیرو‌های سازمان حاضر می‌شوند تا مردم بتوانند دسترسی آسان تری برای اهدای خون داشته باشند. 

او از ریاست دانشگاه علوم پزشکی شیراز و روسای شبکه بهداشت و درمان تقاضا کرد که در تامین نیروی انسانی در قالب تیم‌های سیار به سازمان انتقال خون کمک کنند تا بتوانیم تعداد روز‌های حضورمان را در شهرستان‌های مختلف استان برای اهدای خون افزایش دهیم.

پایگاه‌های ثابت اهدای خون در استان فارس

مدیرکل انتقال خون فارس درباره تعداد شهرستان‌هایی که دارای پایگاه‌های ثابت اهدای خون هستند، گفت: در ۸ شهرستان جهرم، فسا، لار، آباده، لامرد، کازرون، مرودشت و داراب پایگاه ثابت اهدای خون داریم.

اکبرزاده با بیان اینکه در شیراز نیز در ۲ پایگاه و در قالب یک کانکس اهدای خون در حال فعالیت است، اظهار کرد: همچنین در شهرستان‌های دارای پایگاه‌های ثابت، یک تیم سیار اهدای خون وجود دارد که در هفته و در روز خاصی در شهرستان‌های مجاورشان مستقر می‌شوند و اقدام به خونگیری می‌کنند.

او اظهار امیدواری کرد: با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و کمک به تامین نیرو‌های تخصصی برای اهدای خون بتوانیم شهرستان‌هایی مانند نی ریز، استهبان، قیروکارزین و خفر را در قالب تیم‌های سیار پوشش دهیم.

بیشترین نیاز خونی سازمان انتقال خون استان فارس به چه گروه‌های خونی است؟

مدیرکل انتقال خون فارس تصریح کرد: معمولا -O و -A از آنجا که از جمله گروه‌های خونی نادری هستند که مراجعات کمتری برای اهدای آن‌ها وجود دارد به طور معمول ذخایر ما پایین‌تر و بنابراین بیشترین نیاز خونی سازمان به اینگونه گروه هاست.

عمر فرآورده‌های خونی کوتاه است

اکبرزاده، از مردم تقاضا کرد با توجه به اینکه عمر فرآورده‌های خونی کوتاه و محدود است ما نیاز به مراجعه روزانه مردم به مراکز اهدای خون داریم تا بتوانیم محصولات را روزانه تولید کنیم و در اختیار بیماران قرار دهیم تا هم کیفیت آن‌ها حفظ و هم نیاز ۱۰۰ درصدی بیمارستان‌ها تامین شود.

زنان و مردان چند بار در سال می‌توانند اقدام به اهدای خون کنند؟ 

او از مردم دعوت کرد تا اهدای خون را جزو برنامه تدوین شده و سالیانه خود قرار دهند آقایان ۴ بار در سال و بانوان ۳ بار در سال می‌توانند اقدام به اهدای خون کنند.

خون و فرآورده‌های خونی که برخی افراد اهدا می‌کنند از جمله گرانبهاترین هدیه‌ای است که می‌تواند بسیاری از کودکان، مادران، پدران و بیماران نیازمند به خون را نجات دهد و با این کار نیک، لبخند را بر لبان بیمار و خانواده اش بنشاند. به قول سعدی شیرازی:

سعدیا مرد نکونام نمیرد هرگز***مرده آنست که نامش به نکویی نبرند

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۳۶ ۱۳ مرداد ۱۴۰۲
بنی آدم اعضای یکدیگرند که در آفرینش ز یک گوهرند چو عضوی به درد آورد روزگار دگر عضوها را نماند قرار
ناشناس
۱۷:۲۸ ۱۲ مرداد ۱۴۰۲
انسانیت، انسانیت و انسانیت... خدایا شکرت بخاطر انسان های بزرگ
ناشناس
۱۳:۱۶ ۱۲ مرداد ۱۴۰۲
اقدام اهداکنندگان خون قابل تحسین است